AutóAddikt Hírek Elvira Schachermeier a Ford európai kommunikációs alelnöki posztján

Elvira Schachermeier a Ford európai kommunikációs alelnöki posztján

A Ford bejelentette, hogy Elvira Schachermeiert nevezték ki a Ford Európa kommunikációs alelnökévé.

Schachermeier elődje ezen a poszton Susan Krusel volt, aki október 1-től nyugdíjba vonul sikeres, 20 éven átívelő karrierje után, amiből az utolsó három évben a Ford Európa kommunikációs vezetőjeként dolgozott.

A tapasztalt kommunikációs szakembernek számító Schachermeier – aki Európában és Észak-Amerikában egyaránt bizonyított már – december 1-én csatlakozik a Ford csapatához. 16 évet töltött legutóbbi munkahelyén, a Visa vállalatnál, ahol a globális pénzügyi szolgáltató európai régiójának kommunikációs vezetője volt.

A Ford Európa szervezetében az lesz a feladata, hogy tovább erősítse a márka hírnevét, és a régióban ő irányítsa az összes belső és külső kommunikációs kezdeményezést. Ennek részeként olyan kommunikációs terveket dolgoz majd ki, amelyek a közelmúltban elvégzett munkára épülve előkészítik az utat egy fenntarthatóan nyereséges üzletmenet kialakításához Európában.

A Németországban született Schachermeier Kölnben végzi majd a munkáját, ahol közvetlen felettese a Ford Európa elnöke, Stuart Rowley lesz, illetve a Dearbornban dolgozó Mark Truby, a Ford kommunikációs vezetője.

“Elvira egy közismert és nagy tiszteletben álló kommunikációs vezető, hatalmas globális tapasztalattal,” nyilatkozta Truby. “Felbecsülhetetlen értékű segítséget jelent majd számunkra, miközben a Ford+ terv megvalósításán dolgozunk, amelynek lényege, hogy remek termékeket és hálózatba kapcsolt élményeket kínálunk vásárlóinknak, miközben fenntarthatóan nyereséges üzletmenetet alakítunk ki Európában.”

“Ugyanakkor nagyon hálásak vagyunk Susannak a pályafutása során elvégzett munkájáért és hozzájárulásáért a Ford sikereihez – különösen legutóbbi feladatkörében, ahol európai átalakításainkhoz nyújtott nélkülözhetetlen segítséget –, és kellemes nyugdíjas éveket kívánunk neki.”

Schachermeier legutóbbi feladata a Visa európai kommunikációs stratégiájának kidolgozása volt, emellett stratégiai tanácsadóként dolgozott a vállalat felsővezetői csapatában. A cégnél ő irányította az összes külső és belső kommunikációs folyamatot, kiemelt figyelmet fordítva a digitális szolgáltatásokra és technológiákra, beleértve a vállalati- márka-, termék- és marketing-kampányokat, az ügyfélkommunikációt és az ezzel kapcsolatos rendezvényeket, az alkalmazottak felé irányuló kommunikációt és az elnöki kommunikációt is.

2005-ban lépett be a Visához, ahol számos különböző kommunikációs vezetői beosztásban dolgozott, 2005 októberétől az Egyesült Államokban, 2017 januárjától pedig Európában.

Schachermeier a San Francisco Állami Egyetemen diplomázott rádiós és televíziós kommunikációs szakon. Jelenleg a németországi Osnabrückben él; házas, és három felnőtt gyermeke van.