AutóAddikt Magazin Gazdára talált az ezredik Lada Magyarországon

Gazdára talált az ezredik Lada Magyarországon

Az elmúlt alig egy év alatt rendkívüli érdeklődés kísérte a Lada újraindított hazai forgalmazását. Ennek eredményeként ma forgalomba helyezték az ezredik autót. A boldog tulajdonos egy borászattal, szőlészettel foglalkozó magyar vállalkozó, aki szemben a sztereotípiákkal nem Lada 4×4-et vásárolt, mert az már van neki. Az ezredik Lada egy Granta Liftback személyautó lett.

frittmann-tamas-1000-lada-autoaddikt

 A tavalyi év végén számoltunk be az első gazdára talált Ladáról – talán mindenki emlékszik a rackajuh tenyésztő úriember gáláns meglepetésére – most pedig már az ezredik Lada is kigurult a magyar utakra.

A Lada Hungary eredeti tervei szerint egy év alatt nyolcszáz autó értékesítésével számolt, így komoly eredmény, hogy megvan az ezredik eladott autó tíz hónapon belül. A Lada modelljei találkoztak a magyar vásárlók igényeivel, akik megfizethető árú, strapabíró és jól felszerelt autókat keresnek. Az első ezer autó alapján látni, hogy a Kalina és Granta modellcsaládok fej-fej mellett teljesítenek (42-42% az eladásokból), míg a speciális igényeknek megfelelő Lada 4X4 hozza a fennmaradó 16%-ot. Az ezredik autót a Lada Pécs értékesítette, egy Lada Granta Liftback talált Frittmann Tamás mosdói lakos személyében gazdára.

Az ezredik Lada története igazi klasszikus. Frittmann úr és felesége már a nyitás napján elkezdték nézegetni az új Ladákat. Eldöntötték, hogy mindenképpen vesznek egyet, de megvárják az első tapasztalatokat. A családnak nem ismeretlen a márka, az otthoni flottában van egy Lada Samara, egy tizenöt éves Lada Niva és egy orosz traktor is. Az új Granta korábbi Skoda Fabia gépkocsijukat váltja majd fel. Azt megkapják a gyerekek.

Mindig is jelen volt a Lada a családunkban. Nekünk most is több van, de a szüleimnek is volt korábban. A tizenöt éves Nivám szépen teszi a dolgát, a Samara is mindennapos használatban van, gondom nem volt velük. Jól ismerem az orosz autókat, erősek, megbízhatóak és a fenntartásuk negyedannyiba kerül, mint más, nyugati autónak. Az új Ladáknál az 1600 köbcenti, a jelentős hasmagasság és az óriási csomagtér győzött meg. No meg az ára” – nyilatkozott az újdonsült tulajdonos.

Az importőr a három év gyárihoz ajándékozott még két év kiterjesztett garanciát – mely most már elérhető minden Lada modellnél – így a család öt évig élvezheti a garancia által nyújtott biztonságot.