AutóAddikt Magazin Hazai dizájnereket is megihletett az új Nissan Micra

Hazai dizájnereket is megihletett az új Nissan Micra

Minden használati tárgy esetén fontos a forma, különösképpen így van ez a kisautók világában is, hiszen itt az egyik legfontosabb tulajdonsága az autónak a szerethetősége, vonzósága – áll a Nissan sajtóközleményében.

Az új Nissan Micra megtervezése során fontos szempont volt tehát a forma, mely igazán karekteres, jól felismerhető és modern lett. Kortól és nemtől függetlenül mindenki számára ideális választás, különösképpen személyreszabhatósága miatt.
Az új modell különleges formája pedig többek között egy magyar dizájner párost is

Mindannyian jól tudjuk bármilyen tárgyról is van szó a forma egy igazán meghatározó ismérve. Nincs ez másképp az autók esetén sem. Különösen fontos a forma a kisautók esetében, hiszen ez az egyik tulajdonság, ami meghatározza a gépjármű szerethetőségét, vonzóságát. Így van ez a Nissan Micra-val is.

Az új modell pedig mindeneddiginél vagányabb formatervezéssel született meg. A forma karakteres, jól felismerhető és modern lett. Mind a külsőt, mind pedig a belsőt tekintve: nem tolakodó, nem öncélú, sokkal inkább egyszerű a jó értelemben, az autó igazi hangulatát pedig a széles színválaszték és a személyreszabhatóság adja meg. Elmondható az is, hogy az új Micra mind a férfiakhoz, mind a nőkhöz egyaránt tökéletessen passzol kortól függetlenül.

A bevezető kampány részeként pedig éppen ezért a Nissan különböző országokból összesen négy dizájnervállalkozást kért fel arra, hogy alkossanak valamit, amire az új modell ihlette meg őket.

Így történt ez Magyarországon is, ahol a Kertész Attila és Simonfalvi Bence által 2010-ben alapított, külföldön is elismert Position Collective-et választották.

Version:1.0 StartHTML:000000228 EndHTML:000002972 StartFragment:000002908 EndFragment:000002936 StartSelection:000002908 EndSelection:000002936 SourceURL:http://www.autoaddikt.hu/wp-admin/post.php?post=12518&action=edit

A két tervező pedig egy az új Nissan Micra sziluettjét követő függőlámpát készítettek. Elmondásuk szerint azért választották az autó sziluettjét a tervezés kiindulópontjaként, mert ez a legnagyobb egység és ez fogta meg őket a legjobban. A függőlámpa nem csupán a formájában hasonlít az új modellre, hanem széles színválasztékában és személyreszabhatóságában is. Fontosnak tartották a tervezők, hogy egy olyan használati tárgyat hozzanak létre, amit könnyedén a felhasználó otthonában személyre tud szabni.