AutóAddikt Újdonságok Itt az új, 2015-ös Toyota RAV4 Hybrid

Itt az új, 2015-ös Toyota RAV4 Hybrid

Húsz évvel ezelőtt a Toyota nagy döntést hozott, amikor az automobilizmus történetében megalkotta az első generációs RAV4-est és ezzel úttörő szereplőjévé vált a C-SUV szegmensnek.

toyota_rav4_hybrid_2

Az új Toyota RAV4 Hybrid All Wheel Drive (AWD) modell fogja képviselni a Toyota filozófiáját mely szerint Jó érzés vezetni a hybrid technológiával.

A 2.5 literes benzinmotoros full hybrid hajtás kiegészül a hátsótengelyen lévő elektromos motorral. Ez a műszaki megoldás a hybrid hajtást hozza el a RAV4 modellpalettájára.

Az elektromos négykerékhajtás (AWD) a csúszós útfelületen való haladáskor fokozza a biztonságot és a jármű stabilitását és lehetővé teszi az 1650 kg-os vontatási képességet. A könnyed és biztonságos vontatást biztosítja a vontatmány kilengését csökkentő Trailer Sway Control rendszer.

A RAV4 Hybrid bemutatásával egy időben bemutatkozik az új formavilág, a továbbfejlesztett belső, új technológiák és biztonsági berendezések.

Hangsúlyosabb megjelenést kölcsönöz a RAV4 Hybrid új első része, ennek szerves része lett a teljes LED technológiás fényszóró.

Az autó oldalán végigfutó küszöb elem áramvonalas hatást ad a karosszériának.

A hátsó lámpákat teljesen átterveztük, új szofisztikált megjelenést kapott. A hátsó lökhárítók új formája kihangsúlyozza az autó jó úttartását.

Az utastér érezhető minőségét javítottuk, ehhez hozzájárul még az új kombinált műszeregység, a teljesen színes TFT kijelző és a széles körben alkalmazott lágy tapintású anyag.

A modellben alkalmazott technikát tovább fokoztuk a 360° Panoramic View Monitor – körkörös kamera rendszerrel. Ez a kényelmi berendezés lehetővé teszi a könnyű manőverezést és a 360 fokos panoráma képet, a hagyományos csak első- és hátsó kamerákat alkalmazó rendszerek oldalsó holttereivel szemben.

A RAV4 hybrid biztonsági berendezései is bővültek köszönhetően a Toyota Safety Sense rendszernek.

Az új Aurisból is ismert Toyota Safety Sense rendszer tartalmazza a Pre-Collision System (PCS- optikai és lézeres elven működő ütközést megelőző rendszer), Lane Departure Alert (LDA – sávtartásra figyelmeztetést), Auto High Beam (AHB- automatikus távfény kapcsolás) and Road Sign Assist (RSA- jelzőtábla felismerő rendszer). A RAV4 Hybrid AWD Toyota Safety Sense rendszere ezeken felül kiegészül egy milliméter hullámhosszon működő radaros Adaptive Cruise Control (ACC- adaptív tempomat) és Pre-Collision System (PCS – radaros ütközést megelőző rendszer) rendszerekkel.

toyota_rav4_hybrid_1

A radaros elvű PCS rendszer az ütközés kockázatát illetve annak hatásának csökkentésére tervezett rendszer, aminek működési tartományát kiterjesztettük 10 km/órától egészen a jármű végsebességéig, a lassítás pedig 40 km/órával történő sebességcsökkentést tesz lehetővé.

Ez a továbbfejlesztett rendszer gyalogosfelismerő funkcióval is bővült, a baleset elkerülése 10-80 km/óra működési sebességtartományban történik, és 30 km/ órával történő sebességcsökkentést tesz lehetővé.

Az új RAV4-es modell 2015 decemberében mutatkozik be Európában, míg az új RAV4 Hybrid AWD modell 2016 év elején.

Az új hybrid hajtás egyesíti a teljesítményt, kifinomultságot, a könnyű vezethetőséget és a kis emissziót. Ennek a technológiának bevezetésével új értelmet kap a Toyota Jó érzés vezetni a hybrid technológiával filozófiája, és a RAV4-t ismételten a szegmens csúcsára emeli.