AutóAddikt Magazin Három új Mazda modell is kapott Red Dot 2015 dizájn díjat

Három új Mazda modell is kapott Red Dot 2015 dizájn díjat

Nem kevesebb, mint három díj három vadonatúj Mazda modellnek. A japán márka júniusban a Mazda MX-5 negyedik generációjáért, az új Mazda2-ért és a Mazda CX-3-ért veheti át az a Red Dot 2015-ös dizájn díját.

mazda_cx_3_red_dot_design_2015

Az ikonikus roadster új generációja a Red Dot Legjobbak legjobbika elismerést zsebelte be a versenyszavazatok legnagyobb különbségével. A CX-3, a Mazda első B-szegmens szabadidő-autója kiváló minőségű formatervéért kapta a díjat, a Mazda2 pedig Megtisztelő Említést kapott. A Red Dot zsűrije széleskörű kritériumrendszer – a dizájntól az innováción keresztül a funkcionalitásig, ergonómiáig és az ökológiai kompatibilitásig – alapján értékelte a pályaműveket.

mazda_mx_5_red_dot_design_2015

A gyár három új modellje korábbi testvéreinek nyomdokába lép. Mindegyik a kiemelkedő KODO – A mozgás lelke formanyelvvel nyert díjakat, köztük öt modell a Red Dot-ot is a korábbi években. A KODO vonalai a vadállatok kitörő energiáját képezik le a Mazdákon. A formanyelv koncepciója az autógyártó sportautós hagyományaiban gyökerezik, talán nincs is jobb példa rá, mint az MX-5. Negyedik generációjával a világ legnagyobb példányszámban eladott kétüléses sportautója a KODO legmerészebb megtestesítője.

mazda2_red_dot_design_2015

A Red Dot elismerése a KODO rugalmasságának és művészi szabadságának szól” – mondta Kevin Rice, a Mazda európai főtervezője. „A KODO a gepárd energiáját tükrözi, mielőtt prédájára ugrik. Az MX-5 esetében az autó karosszériáján játszottunk a „sűrítéssel” és a „kitöréssel”. A CX-3-nál másik megközelítést alkalmaztunk: összedolgoztuk az autó két fontos részének volumenét és ezek egymáshoz viszonyuló arányait, ezáltal energiát létrehozva. Az új Mazda2 megint más; egyszerűen demonstrálja, hogy nálunk mindegyik autónknak saját karaktere van.