AutóAddikt Újdonságok Itt az új Peugeot Partner, magyarországi bevezetése jövő év elején várható

Itt az új Peugeot Partner, magyarországi bevezetése jövő év elején várható

Összekötni a kellemeset a hasznossal, nap mint nap ugyanazzal a lelkesedéssel útra kelni, maximálisan kihasználni a rendelkezésünkre álló időt, biztonságban tudni magunkat és élvezni egy minden téren időtálló gépjármű előnyeit – ez az, amit a Peugeot az új Peugeot Partner haszongépjármű bevezetésével céges ügyfeleinek nyújtani tud.

Az új PEUGEOT PARTNER, melyen a kategóriában egyedülálló módon immár szériafelszerelés a PEUGEOT i-Cockpit, a hatékonyabb munkavégzést segítő környezetet és teljesen új vezetési élményt nyújt.

A márka örökségéhez híven a PEUGEOT a sokoldalú használat és az élvezetes vezetés szempontjait ötvöző, hatékonyabb, dinamikusabb és nagyvonalúbb megközelítéssel most egyenesen forradalmasítja a kishaszongépjárművek piacát.

Az energikus, praktikus és elegáns új PEUGEOT PARTNER kínálata a vezetéstámogató rendszerek tekintetében a legújabb személyautókéval vetekszik. Két jelentős újítással is találkozunk: ez a túlterhelésjelző és a holtterek belátására speciális kamerákat alkalmazó Surround Rear Vision funkció.

A szegmens kívánalmainak tökéletesen megfelelő méretek, a magas komfortszint és a minden eddiginél praktikusabb és sokoldalúbban variálható rakodótér jóvoltából az új PEUGEOT PARTNER nyugodt és inspiráló légkörű mozgó irodaként is megállja a helyét.
Minden egyes szakma képviselője meg fogja találni a hatékony munkavégzésre leginkább alkalmas konfigurációt: például a minden körülmények között strapabíró Grip változatot vagy a sok időt utazással töltő ügyfeleknek készült Aszfalt verziót.

Az új PEUGEOT PARTNER garantáltan növeli a vállalkozó kedvet és a cselekvőképességet, és arra tanít, hogy semmi sem lehetetlen.

A haszongépjárművek között nincs párja

Az új PEUGEOT PARTNER hallatlanul igényes kivitelű utasteréhez hasonlót eddig csak személyautókban láttunk. A rendelkezésre álló korszerű és kifejezetten innovatív technológiáknak köszönhetően felvillanyozó, ösztönös és nem utolsósorban biztonságos vezetésben lehet részünk.

„A professzionális ügyfelek körében 20 éve a robusztusság és a minőség szinonimájaként ismert PEUGEOT PARTNER most megújul. A márka nemrégiben bevezetett modelljei és a PEUGEOT 2008, 3008 és 5008 által fémjelzett sikeres SUV-offenzíva után az új PEUGEOT RIFTER mintájára tervezett haszongépjármű-változat megalkotását is hasonló törekvések kísérték: innovatív és egyedülálló felszerelésekkel próbáltuk meg felrázni a piacot. Ez az oka, hogy az ügyfeleink körében rendkívül népszerű emblematikus PEUGEOT i-Cockpit® mostantól a PEUGEOT PARTNER szériafelszereltségének is részét képezi” – mondta Jean-Philippe IMPARATO, a PEUGEOT vezérigazgatója

A PEUGEOT i-COCKPIT DEBÜTÁLÁSA EGY HASZONGÉPJÁRMŰBEN

Az eddig több mint 4 000 000 járműbe beépített PEUGEOT i-Cockpit® most először szerepel egy haszongépjármű kínálatában.

A PEUGEOT i-Cockpit® nem csak egy újabb szolgáltatás, egyenesen nélkülözhetetlen a céges ügyfelek számára, akik teljesítményüket és munkájuk minőségét újabb és újabb eszközökkel igyekeznek növelni. Az ergonomikus kialakítású vezetőhely az ösztönös vezetés élményét nyújtja, és egyben a kényelem és biztonság záloga. A PEUGEOT i-Cockpit® alapelemei:

 • alul-felül csapott, stabilabb fogású, kisméretű kormány, mely jobb kormányozhatóságot, gyorsabb és kevésbé fárasztó manőverezéseket és fokozott vezetési élményt biztosít,
 • magasra helyezett műszeregység, mely a kényelem és a biztonság jegyében a legfontosabb adatokat közvetlenül a vezető látómezejében jeleníti meg, így az mindvégig az úton tarthatja a szemét,
 • a műszerfal közepén elhelyezett és a vezető felé fordított 8” kapacitív típusú érintőképernyő, melyről közvetlenül vezérelhetők a legfontosabb kényelmi funkciók (rádió, navigációs rendszer, gépjármű-paraméterek, telefon stb.). (felszereltségtől függően széria vagy opció)

SURROUND REAR VISION: TÖKÉLETESEN BELÁTHATÓ KÖRNYEZET

A Surround Rear Vision névre hallgató innovatív rendszernek köszönhetően megszűnik a régi dilemma, hogy a rakomány épségét vagy a látási viszonyokat részesítsük-e előnyben. Ez az értékes vezetéssegítő funkció a gépjármű külső környezetéről nyújt tájékoztatást, és a gépjármű minden pontján optimális láthatóságot biztosít, ami jelentősen megkönnyíti a vezetést és a manőverezést.

Az új PEUGEOT PARTNER két kamerával van felszerelve: az egyik az utasoldali visszapillantó tükör talpába, a másik a lemezelt hátsó ajtó felső részébe van beépítve. A rendszer kétféle nézet megjelenítését teszi lehetővé:

 • jobb oldali oldalnézet a holttér kiküszöbölése érdekében,
 • hátulnézet a raktárakban, akadályokkal tűzdelt építési területeken vagy városi forgalomban való közlekedés megkönnyítése végett.

A kamerák által látott kép a közvetlen környezet jobb megjelenítése, a gyorsabb reagálás és a fokozott biztonság érdekében a belső visszapillantó tükör helyén található képernyőn kerül kijelzésre.

TÚLTERHELÉSJELZŐ: MOSTANTÓL EGYEDÜL IS MENNI FOG

A jelentős rakodókapacitással és hasznos térfogattal rendelkező új PEUGEOT PARTNER túlterhelésjelzővel is fel van szerelve. Ez a rendkívül innovatív fedélzeti technológia minden körülmények között nagy biztonságot nyújt.

A funkció használata egyszerű: a gépjármű terhelésének mérése a motor indításakor automatikusan történik, de a gépjármű álló helyzetében, a rakodótérben elhelyezett gomb megnyomásával is kezdeményezhető.

A megengedett össztömeg 90%-ának elérésekor a kapcsolón egy fehér fényű, az engedélyezett érték túllépésekor pedig egy borostyánszínű LED világít. Az utóbbi kigyulladásakor a műszerfalon is megjelenik egy figyelmeztető üzenet.

A praktikus és hatékony berendezés a biztonság záloga. A túlterhelés megakadályozásával kiküszöbölhetők a gépjármű megváltozott viselkedéséből adódó olyan problémák, mint a defekt, a gumiabroncsok idő előtti kopása, a jármű fölötti irányítás elvesztése vagy a megnövekedett fogyasztás, és az esetleges bírságoktól sem kell tartani.

A kishaszongépjárművek piacán eddig teljesen ismeretlen túlterhelésjelző az új PEUGEOT PARTNER-en opciósan rendelhető.

ÉLENJÁRÓ TECHNOLÓGIÁK: MARADJON KAPCSOLATBAN!

A csúcstechnológiás berendezések listája lenyűgöző és a szegmensben példa nélküli, egyenesen egy PEUGEOT 3008 SUV felszereltségét idézi. Változattól függően a következőket foglalja magában:

 • Elektromos rögzítőfék: az egyszerű használat mellett nagy előnye, hogy a kézifék megszüntetésével nyert helyen egy nagy tárolórekesz került elhelyezésre vagy szélesebb lett a középső ülés (3 személyes változat esetén).
 • Az adaptív tempomat automatikusan a vezető által beprogramozott utazósebességen tartja a gépjárművet és kiigazítja a követési távolságot. 8 fokozatú automata sebességváltó esetén a gépjármű teljes lefékezésére is lehetőséget ad.
 • A kibővített táblaolvasó rendszer kijelzi a közúti táblákról leolvasott információkat. A maximálisan megengedett sebességgel a tempomat/sebességhatároló beprogramozott értéke is felülírható.
 • A sávtartó asszisztens a vezető pillanatnyi figyelemkihagyása esetén korrigálja a gépjármű menetpályáját.
 • A fáradtságérzékelő rendszer egy kamera segítségével figyeli a vezetőt és elemzi a kormánymozdulatokat. A figyelem lankadása esetén képi és hangjelzéssel is figyelmezteti a vezetőt a fennálló veszélyre.
 • Ütközésveszély észlelése esetén működésbe lép az Active Safety Brake (automata vészfék).
 • A vontatmánystabilizáló a kígyózás mérséklése vagy a jármű lelassítása érdekében szükség esetén stabilizálja az utánfutót.
 • A tompított világításról automatikusan távolságira vált a távolságifény-asszisztens.
 • A Visiopark 180° tolatókamera 180°-os képpel szolgál a gépjármű hátsó környezetéről. A hagyományos 180°-os felülnézeti kép megjelenítése mellett akadályhoz közeledve a kép kinagyítására („zoom”) is lehetőség van.
 • A holttérfigyelő rendszer a külső visszapillantó tükrökben felgyulladó jelzőlámpával figyelmezteti a vezetőt.
 • Szabad kezes nyitó- és indítórendszer

A konnektivitást a vezető felé fordított, kézre álló nagy 8” érintőképernyő biztosítja, melyhez két USB-port, egy Jack csatlakozó, Bluetooth kapcsolat és egy indukciós töltő tartozik. A rendszer a Mirror Link®, Apple Carplay™, ill. Android Auto™ protokollal kompatibilis Mirror Screen funkcióval is kiegészül.(felszereltségtől függően széria vagy opció)

A hangvezérléses 3D online navigációs rendszer segítségével egyszerűen és gyorsan rákereshetünk a különböző szolgáltatóegységekre. A célravezetés a valós idejű közlekedési információk (TomTom Trafic) figyelembevételével történik. A rendszer a parkolókat, a benzinkutakat és a helyi időjárásra vonatkozó tudnivalókat is kijelzi. (Magyarországon egyelőre nem elérhető szolgáltatás)

A még nagyobb biztonság érdekében a 3D navigációs rendszer PEUGEOT Connect SOS és Assistance szolgáltatásokkal is kiegészül.
• A PEUGEOT Connect SOS baleset bekövetkeztekor segélyhívást kezdeményez, beméri a gépjármű helyzetét és szükség esetén felveszi a kapcsolatot az érintett segélyszolgálatokkal.

• A PEUGEOT Assistance kapcsolatot létesít a PEUGEOT assistance szolgáltatóval, aki a megadott információknak (földrajzi koordináták, alvázszám, futásteljesítmény és a fedélzeti számítógéptől származó, mechanikai hibára utaló figyelmeztetések) megfelelően autómentőt küld a helyszínre.

Megkönnyítik a hétköznapokat és a karbantartás, a fogyasztás vagy a megtett utak hatékonyabb felügyeletét biztosítják az új PEUGEOT PARTNER által kínált opciós online szolgáltatáscsomagok:

 • A Monitoring csomag saját MyPeugeot fiókján keresztül figyelmezteti a felhasználót az esedékes karbantartási műveletekre.
 • A Tracking csomag valós idejű helymeghatározást tesz lehetővé, és lopás esetén segíti a rendőri szerveket a gépjármű felderítésében.

A rájuk bízott gépjárműpark hatékony kezeléséért és optimalizálásáért felelős flottakezelők részére 3 külön csomag áll rendelkezésre:

 • A Connect Fleet Management csomag napra és órára lebontva nyomon követi a megtett távolságokat, meghatározza a fogyasztás mértékét és a kapcsolódó költségeket, és valós időben figyeli a karbantartási periódusokat.
 • Az „Ökovezetés” csomag elemzi a vezetést és személyre szabott tanácsokkal segíti a vezetőt.
 • A „Műholdas helymeghatározás” csomag valós időben követi a gépjármű mozgását, a választott útvonalakat és a pihenőidőket. Területi korlátozás is beállítható rajta: ilyenkor a megadott zóna elhagyásakor riasztást küld a rendszer.

Megbízható üzleti partner különleges személyiséggel

Mivel egy haszongépjármű nemcsak közlekedési eszköz, hanem a vállalkozás image-éhez is szorosan hozzátartozik, az új PEUGEOT PARTNER tervezői kiemelt figyelmet fordítottak a külső megjelenésre. Az energikus és eltökélt PARTNER-en az új PEUGEOT RIFTER stílusjegyei köszönnek vissza, így az tökéletesen beleillik a márka jelenlegi stílustrendjébe:

Az elegáns és robusztus, modern orr részen az oroszlán a függőleges hűtőrács közepén trónol. Két oldalt gondosan kidolgozott, metsző tekintetű lámpatestek húzódnak.

Az autó oldalnézetből is a határozott stílus mellett teszi le a voksát. A rövid, vízszintes motorháztető, a magas övvonal és a rövidebb túlnyúlások jellemezte sziluett tökéletesen kiegyensúlyozott arányokat mutat. A szimmetrikusan letört sarkú első és hátsó ablakok egy ilyen típusú autón új designt képviselnek.

Hátul a szögletes lökhárító izmosabbnak mutatja az alsó részt, és optimális védelmet nyújt a mindennapokban. A hátsó szárnyasajtó szintén a robusztus jelleget hangsúlyozza, és fokozott védelmet nyújt a behatolás ellen. Opciósan felfelé nyíló ajtó is rendelhető.

Az ergonomikus és elegáns belső design a Peugeot személyautóit idézi. A letisztult és fesztelenül elegáns stílusú enteriőr, az ergonomikusan kialakított és gazdagon variálható belső tér és a számtalan tárolóhely tökéletesen funkcionális és masszív autót eredményezett.

A szemünk azonnal megakad a PEUGEOT i-Cockpit®-nak helyt adó műszerfalon, ahol a maximális összpontosítás és a dinamikus és ösztönös vezetés érdekében minden kényelmesen kézre áll. Az utastér tisztántartása sem okozhat gondot, hála az egyes változatokon szériában kínált gumi védőszőnyegeknek.

„Az EMP2 padlólemezzel nemcsak kiváló dinamikus jellemzőket, de erőteljes, lendületes és robusztus designt is sikerült biztosítani. Az új sziluettre jellemző rövidebb túlnyúlások jobb kormányozhatóságot, a magas motorháztető tekintélyesebb megjelenést, az optimalizált felépítés pedig praktikus és gazdagon variálható belső teret eredményezett” – véli Keith RYDER, az új PEUGEOT PARTNER tervezője

A tervezők kiemelten kezelték és a szegmensben eddig ismeretlen szintre emelték az akusztikus komfortot, mely különösen azok számára életbevágó, akik hosszú órákat töltenek utazással.

A fedélzeti kényelemre, a kormányozhatóságra és az egyszerű használatra fektetett hangsúlynak köszönhetően az új PEUGEOT PARTNER élvezetes és felszabadító vezetési élményben részesíti céges ügyfeleit.

A hatékonyabb munkavégzést szolgáló méretek

Az új PEUGEOT PARTNER tervezésekor maximálisan figyelembe vették a céges ügyfelek funkcionalitásra vonatkozó alapvető elvárásait.

A karosszéria mérete a szegmensben megszokott: a sztenderd változat 4,40 m hosszú, amelyhez az eddiginél nagyobb, 1,81 m hasznos hosszúság tartozik. A változattól függően 3,30 m3–3,80 m3 térfogatú raktér két EUR raklap befogadására képes.

A 4,75 méteres (+35 cm) hosszú változat még nagyobb rakodókapacitással rendelkezik. A hasznos hosszúság 2,16 m, a raktérfogat pedig 3,90 m3–4,40 m3.

Az új PEUGEOT PARTNER a márka legfrissebb modelljeiről ismert EMP2 platformra épült. A jól bevált padlólemez rövidebb túlnyúlásokat és manőverezésnél ideális kisebb fordulókört tett lehetővé: a járdaszegélyek közötti fordulási kör átmérője sztenderd változatnál mindössze 10,82 m, a hosszú változatnál 11,43 m.

A hasznos teher változattól függően – sztenderd és hosszú sziluett esetén egyaránt – 650 kg és 1000 kg között mozog, és ezzel a kategória egyik legjobbja. A nagyon alacsony fogyasztású (TBC) változatok hasznos terhelhetősége 600 kg.

VARIÁLHATÓSÁG: MINDEN ESHETŐSÉGRE FELKÉSZÜLVE

A rakomány biztonságos rögzítését a szériában kínált 6 rögzítőgyűrű segíti, melyekhez opciósan további négy, középmagasságban elhelyezhető rögzítőgyűrű is rendelhető. Egy 12 voltos csatlakozó és a 6 LED-ből álló erősebb fényű (237 lm) világítás gondoskodik arról, hogy a raktér minden helyzetben jól használható legyen.

Az opciós oldalsó tolóajtók kényelmes hozzáférést biztosítanak a raktérhez, de a 3:2 arányban osztott hátsó ajtók is tágra nyithatók (opciósan felfelé nyíló ajtó is rendelhető).

A zsiráftető a hátsó ajtó fölötti tetőnyíláson keresztül hosszú tárgyak szállítását is lehetővé teszi.

Az új PEUGEOT PARTNER egyes változatai Multiflex üléspaddal vannak felszerelve. A többféleképpen konfigurálható tartozék az alábbi lehetőségeket nyújtja:

 • Az első üléssorban 3 személy is utazhat. Ez rendkívül praktikus a vállalkozók számára, mert egyszerre több dolgozó és munkaeszköz szállításával racionalizálhatják a kiszállásokat. A kézifék megszüntetésével pedig szélesebb lett a középső ülés.
 • A szélső utasülés elrejtésével sík padlófelület, 400 literrel nagyobb hasznos térfogat és sztenderd változat esetén 3 m, hosszú változat esetén pedig 3,35 m hosszú hasznos hossz érhető el, miközben az első sorban változatlanul két személy tud utazni.
 • A szélső ülés ülőlapjának felhajtásával a magas tárgyak szállítása sem okoz gondot.
 • A középső ülés lehajtható háttámlájában egy íróasztalka került kialakításra, melynek köszönhetően a gépjármű mozgó irodaként is funkcionálhat. Az asztalka mostantól igény szerint a vezető vagy az utas felé is fordítható.
 • A középső ülés alatt egy lakatra zárható tárolóhely található.

Az új PEUGEOT PARTNER hosszú változata most először gyárilag kialakított duplakabinos verzióban is rendelkezésre áll. Az új PEUGEOT RIFTER-től örökölt kényelmes üléspad rekordméretű térdteret biztosít. A szegmensben egyedülálló módon a raktér növelése érdekében a második sor teljes egészében elrejthető, de az első utasülés lehajtásával hosszú tárgyak is kényelmesen szállíthatók.

Az összesen 113 liternyi tárolóhely a céges ügyfelek változatos igényeinek megfelelően alakították ki. Az utastér különböző pontjain elhelyezett ötletes tárolók – kesztyűtartó, csomagtértálca, tetőpolc, felső kesztyűtartó stb. – egytől-egyig kézre állnak. Az első utassal szemközti felső kesztyűtartó kialakítását a légzsák tetőbe történő beépítése (Airbag in Roof) tette lehetővé. A hűtött változatban is kérhető tárolóhelyen egy 15” laptop is elfér, mely közvetlenül a tárolóban tud töltődni.

GAZDASÁGOS, HATÉKONY MOTOROK

A gépjármű felépítését érintő változások és a tömeg csökkentése egyaránt nagy szerepet játszottak az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentésében.
A modellhez kínált kiváló hatékonyságú motorok a legújabb normáknak is megfelelnek, és már most készen állnak a majdani WLTP menetcikluson alapuló megmérettetésre.
A benzines erőforrások között két 1.2 PureTech motort találunk:

 • PureTech 130 LE S&S 8 fokozatú EAT8 automata sebességváltóval (2019 folyamán lesz rendelhető)
 • PureTech 110 LE S&S 6 fokozatú kézi váltóval
  A PureTech motorok a részecskekibocsátás csökkentése érdekében benzines részecskeszűrővel vannak ellátva.
  A dízelek között háromféle teljesítmény közül lehet választani:
 • BlueHDi 130 LE S&S 6 fokozatú kézi vagy 8 fokozatú EAT8 automata sebességváltóval
 • BlueHDi 100 LE S&S 5 fokozatú kézi váltóval
 • BlueHDi 75 LE 5 fokozatú kézi váltóval

Valamennyi dízelmotor FAP-szűrővel és SCR (Selective catalytic reduction) rendszerrel kerül forgalomba. Ezzel a technológiával már a motor indításakor megkezdődik a szennyezésmentesítés, és FAP-adalékra sincs szükség.

Minden igényhez alkalmazkodó új konfigurációk

Az új PEUGEOT PARTNER a megszokott kiviteli szinteken felül most először különböző használati feltételekre szabott, „menetkész” változatokat is kínál.
A Grip változat nehéz terepen és olyan helyzetekben ideális, amikor hosszú, nehéz vagy koszos rakományt és egyben három személyt kell szállítani. A rendkívül strapabíró változat a következőket kínálja:
o Megemelt hasmagasság
o Mud & Snow gumiabroncsokkal ellátott nagy kerekek
o Továbbfejlesztett Grip control
o 3 első ülés
o Műanyag borítású raktérpadló
o Nagyobb hasznos terhelés (1000 kg)
o Erősebb fényű raktérvilágítás
o Pótkerék

Az Aszfalt változat azoknak készült, akik sokat vannak úton, és elsősorban kényelemre és biztonságra vágynak. Jellemzői:
o Fokozott hangszigetelés és kiváló akusztika
o „Komfort” ülések
o Surround Rear Vision rendszer
o Elektromos rögzítőfék
o 8” érintőképernyővel kiegészülő online rádió
o Tempomat és sebességhatároló
o Eső- és fényerő-érzékelő
o Manuális légkondicionáló

A különböző szakmák eltérő igényeinek maximális kielégítése érdekében a fenti változatokhoz az alapkínálat valamennyi opciós felszerelése rendelkezésre áll.
Végül partnereink közreműködésével a karosszériaátalakításra is számos lehetőség van: tűzoltóautók és autómentők, építőipari járművek, pick-up felépítmények, szállítójárművek, hőszigetelt felépítmények, 4×4 stb.
Az új PEUGEOT PARTNER minden igényt kielégít.
Az új PEUGEOT PARTNER nemzetközi forgalmazása 2018 novemberében kezdődik.
Magyarországi bevezetése várhatóan 2019. év elején várható.