AutóAddikt Autó-motorsport Jubileumi versenycsíkok a BMW RLL csapatának autóin

Jubileumi versenycsíkok a BMW RLL csapatának autóin

Március 21-én, azaz e hét szombatján az egyesült államokbeli United SportsCar Championship (USCC) futamain versenyző BMW RLL csapat immáron 63. alkalommal állít BMW versenyautót a floridai Sebring aszfaltcsíkjának rajtrácsára, a tengerentúli USCC versenyautó-bajnokság idei második, 12-órás hosszú távú megmérettetésén.

bmw_rll_jubileum_csik

A BMW Motorsport és a BMW Észak-Amerika ráadásul különleges évfordulót ünnepel az idei sebringi futamon: a BMW Motorsport kereken 40 évvel ezelőtt aratta első sebringi diadalát a BMW 3.0 CSL versenyautóval.

A legendás győzelem tiszteletére a hétvégén a BMW RLL csapat két BMW Z4 GTLM versenyautója különleges versenycsíkokkal feldíszítve gurul ki „Sebring Nemzetközi Versenypályájára”. A 25-ös rajtszámmal versenyző BMW Z4 GTLM az 1975-ben győzedelmeskedő BMW 3.0 CSL klasszikus, fehér alapon piros-kék-világoskék csíkos fényezését viseli majd. A bemutató ceremónián, amelyre az észak-floridai „Amelia Island Concours d’Elegance” rendezvény részeként került sor, a BMW Észak-Amerika először mutatta be a jubileumi fényezéssel ellátott versenyautót a nagyközönségnek.

A régmúlt idők legendás hősei közül nagyszámban ragadták meg az alkalmat, hogy részt vegyenek a bemutató eseményen. Negyven évvel a történelmi győzelem után az akkori győzteseket, Brian Redman-t (amerikai), Sam Posey-t (amerikai) és Hans-Joachim Stuck-ot (német) ismét összehozta az „Amelia Island”, miközben olyan illusztris vendégek emelték az ünnepség fényét, mint Jochen Neerpasch, a BMW Motorsport GmbH első ügyvezető igazgatója, valamint Jens Marquardt, a BMW Motorsport jelenlegi vezetője, akik az első sorból nézhették, amint a BMW RLL csapat aktuális pilótája, az amerikai Bill Auberlen megteszi az első, bemutató köröket a jubileumi dizájnnal feldíszített BMW Z4 GTLM versenyautóval.

1975 jelentős év volt a BMW észak-amerikai történetében: létrejött a BMW Észak-Amerika, majd néhány nappal később a BMW 3.0 CSL megszerezte első történelmi győzelmét Sebring versenypályáján. Miután versenyautói a 2015-ös Daytona-i szezonnyitó futamon a GTLM kategória második és negyedik helyén gurultak át a célvonalon, a BMW RLL csapat nagy reményekkel tér vissza Sebring klasszikus aszfaltcsíkjára: a céllal, hogy újabb fejezettel színesítsék a BMW sikertörténetét.