AutóAddikt Újdonságok Júliustól érhető el az új BMW M240i Performance Edition

Júliustól érhető el az új BMW M240i Performance Edition

2017 júliusától a 340 lóerős sportkupé, a BMW M240i lendületes karakterét látványos és hatékony BMW M Performance kiegészítők nyomatékosítják, mindössze 750 példányban.

Az egyéniségeket övező népszerűség az autórajongók körében is töretlen, az egyszerre látványos és hatékony BMW M Performance alkatrészekkel, illetve kiegészítőkkel pedig a bajor gyártó minden ügyfelének megadja a lehetőséget arra, hogy kedvenc négykerekűjét hamisítatlanul egyedivé varázsolja. Az új BMW M240i M Performance Edition képében ráadásul a BMW M divízió most egy vadonatúj limitált szériáról rántja le a leplet, hogy még inkább előtérbe helyezze a kompakt sportkupé lendületes kialakítását. A különkiadást a tervezők számos prémium minőségű BMW M Performance kiegészítővel ruházták fel, amelyek tökéletesen harmonizálnak egymással és minden korábbinál intenzívebben hirdetik a kétajtós élsportoló vérpezsdítő menetteljesítményét. A szénszálból készült és feketére fényezett elemek kiváló kontrasztot alkotnak a limitált széria Alpine White alpesi fehér karosszéria-fényezésével. A BMW M240i M Performance Edition meghajtásáról a BMW M Performance TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményű soros hathengeres benzinmotor gondoskodik (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,7 – 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 176 – 195 gramm / km).

Erőteljes kisugárzás és kimagasló teljesítmény

A kompakt sportkupé lendületes karakterét leginkább a 19” méretű könnyűfém keréktárcsák nyomatékosítják, amelyeken elöl 225/35 R19, hátul 245/30 R19 méretű gumiabroncsok feszülnek. A bajor gyártó a prémium minőségű, duplaküllő-dizájnú, kovácsolt felniket Orbit Grey vasszürke árnyalatban szereli fel a különkiadás alá, miután a tárcsák egyes éleit gyémánt-alakban felcsiszolták. A modell frontrészének sportosságát feketére fényezett lökhárító-betétek, koptatók és légterelő elemek hangsúlyozzák, amellyel a vese alakú hűtőrács fekete keretei és lamellái harmonizálnak. Hátulnézetből a részben fényezett diffúzor és a szénszálból készült légterelő szárny kettőse erősíti az élsportoló dinamikus kiállását. A szénszálból készült kiegészítők és a feketére fényezett elemek itt is kiváló kontrasztot alkotnak az Alpine White alpesi fehér karosszéria-fényezéssel.

A különkiadás motorsportos örökségét a kipufogórendszer szénszálból készült, BMW M logóval díszített ikervégződése nyomatékosítja, a modell lendületes karakterét pedig szénszálból készült külső visszapillantó-házak és „M Performance” felirattal ellátott, feketére fóliázott küszöbtoldatok fokozzák.

A minőség és a teljesítmény találkozása

A BMW M240i M Performance Edition típus-specifikus BMW M Performance kiegészítőit a BMW M divízió több évtizednyi motorsport-tapasztalata járja át. A tökéletesen harmonizáló elemek optimalizálják a jármű körüli légáramlatot, ezáltal pedig agilisabb vezethetőséget, lendületesebb menetteljesítményt és nagyobb vezetési élményt kínálnak.
Letaglózó sportosság a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás alternatívájával
Az erőteljes BMW M240i M Performance Edition hatsebességes manuális váltóval és nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval is felszerelhető. Sőt mi több, a nagyteljesítményű sportkupé extrafelszereltségei közé a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is felkerül, kizárólag a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval társítva. Az összkerékhajtású változat 4,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, 100 kilométerre vetített 8,0 liter* átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 184 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett. A modell végsebességét az elektronika minden esetben 250 km/óránál maximálja.
A BMW M240i M Performance Edition kizárólag a BMW lipcsei gyárában lát napvilágot, 2017 júliusától, 750 példányban.