AutóAddikt Hírek Goodyear Kiemelkedő húzóerő és üzemanyag hatékonyság: kiváló iparági minősítéseket kaptak a Goodyear új...

Kiemelkedő húzóerő és üzemanyag hatékonyság: kiváló iparági minősítéseket kaptak a Goodyear új 4 évszakos abroncsai

A Goodyear az abroncsgyártó vállalatok között elsőként fejlesztett ki olyan 4 évszakos abroncsot, amely a havas utakra vonatkozó szigorú követelmények is megfelel és „három hegycsúcs és hópehely” (3PMSF) jelöléssel rendelkezik. Az új abroncs emellett kiváló gördülési ellenállása alapján az Európai Abroncsjelölési Szabályozás szerinti „A” kategóriás* besorolást is megkapta. A kiemelkedő üzemanyag-hatékonyságú abroncs hivatalos forgalomba hozatala még idén várható.

A havas utakon szükséges megfelelő húzóerő kombinálása az „A” osztályban elvárt kiváló gördülési ellenállással kimagasló eredmény, amely jelzi, hogy a Goodyear termékei sikeresen helytállnak a jövő mobilitási megoldásai között. A 4 évszakos abroncs fejlesztése a luxemburgi és németországi technológiai fejlesztő csapatok együttműködésének eredménye. A projekt során a mérnököknek sikerült egyesíteniük a legújabb, négy évszakos csereabroncsokra kifejlesztett mintázatokat a legmodernebb futókeverékekkel. A Goodyear a technológiai áttörést a járműgyártókkal együttműködve érte el, az új termékeket pedig olyan autókra szerelik majd fel, mint a Peugeot 2008/3008/5008, a DS3 Crossback és a DS7 Crossback, emellett további márkákon is megjelennek majd első szerelésű abroncsként.

 „Ez a projekt is bizonyítja, hogy valóban képesek vagyunk előre látni a vásárlók igényeit és élen járó műszaki megoldásainkkal, a csúcstechnológiát a vevők szolgálatába tudjuk állítani” – nyilatkozta Xavier Fraipont, a Goodyear EMEA-régió termékfejlesztési alelnöke.