AutóAddikt Hírek Kiemelt hangsúlyt helyez a Toyota az amerikai pickup-gyártásra

Kiemelt hangsúlyt helyez a Toyota az amerikai pickup-gyártásra

Az Európában a vadonatúj Hilux pickuppal taroló Toyota bejelentette, hogy 2018-ra éves szinten 60 ezer darabbal bővíti a Tacoma pickup gyártását a mexikói Baja California üzemben.

toyota-tacoma-usa-2016-autoaddikt

A gyártási volumen növelése 150 millió dolláros beruházással valósul meg, és mintegy 400 új munkahelyet teremt. 2011 novembere óta, amikor a Toyota bejelentette észak-amerikai jelenlétének nagymérvű növelését, a vállalat 3,7 milliárd dollárt fektetett be a régióban, és több mint 7.000 új munkahelyet teremtett. A Toyota Motor Manufacturing de Baja California (TMMBC) jelenleg mintegy 100.000 Tacoma pickupot és platóelemet gyárt évente. A változásnak köszönhetően a TMMBC éves kapacitása 2017 végére / 2018 elejére 160.000 darabra nő, amit három műszakos gyártással oldanak meg. A TMMBC jelenleg több mint 1100 embert foglalkoztat.

“A pickupok iránti kereslet exponenciálisan nő” – avat be Jim Lentz, a Toyota Motor North America elnök-vezérigazgatója. “Gyártólétesítményeink bővítésével és munkatársaink szakértelmének fejlesztésével sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudjuk kielégíteni a piac igényeit. Sokra értékeljük a San Antonio és Baja California üzemekben dolgozó munkatársak erőfeszítéseit, akik nem csupán több autót készítenek márkakereskedőink és vásárlóink számára, hanem nap mint nap biztosítják a legkiválóbb gyártási minőséget.”

A TMMBC bővítésének a Toyota vásárlói és márkakereskedői is hasznát látják, hiszen az üzem így lépést tud tartani a pickup-piac dinamikus erősödésével. Mindez a Toyota beszállító partnereinek üzletmenetére is pozitív hatást gyakorol.

Előző cikkÁllami támogatást kaphatunk, ha tisztán elektromos autó vásárlása mellett döntünk
Következő cikkTöbb, mint 2 millió forint kedvezmény az újonnan megvásárolt, tisztán elektromos Nissan Leaf modellekre