AutóAddikt Magazin Kihirdették a 2015-ös Lexus Design Award 12 döntősét

Kihirdették a 2015-ös Lexus Design Award 12 döntősét

A Lexus közétette annak a tizenkét pályázónak a nevét, akik bekerültek a harmadik Lexus formatervezési díj, a Lexus Design Award döntőjébe.

lexus_design_award

A 2014. augusztus 11-én útjára indított, nemzetközi formatervezési pályázat központi tematikája az „Érzékszervek” volt.

A jelentkezési határidőig, 2014. november 3-ig 72 országból összesen 1171 pályamű érkezett be. A világhírű formatervezőkből és alkotókból álló zsűri gondos mérlegelés után választotta ki közülük a most megnevezett tizenkét döntős pályázatot.

A tizenkét döntős közül négynek lehetősége nyílik megépítenie projektje prototípusát, amiben olyan, elismert tervezők lesznek segítségükre, mint Robin Hunicke, Arthur Huang, Max Lamb és Neri & Hu. Ők személyesen választották ki a döntősök közül azokat, akiket mentorálni szeretnének; a kiválasztás alapját a pályázatok egyedisége, eredetisége, témához való kapcsolódása, illetve megvalósíthatósága adta. A Lexus Formatervezési Nagydíj (Lexus Design Award Grand Prix) nyertese szintén ezen négy, prototípust építő döntős közül kerül ki.

A prototípusokat, valamint a további nyolc, döntős pályaművet a milánói dizájn hét (2015. április 14-19.) alkalmából, a Zona Tortonában, a Lexus kiállítási területén tekintheti meg a közönség.

Bővebb infó: http://www.LexusDesignAward.com/