AutóAddikt Magazin Kiss Gergely, a Ford Mustang hazai márkanagykövete elbúcsúzott profi sportolói pályafutásától

Kiss Gergely, a Ford Mustang hazai márkanagykövete elbúcsúzott profi sportolói pályafutásától

A világ egyik legjobb balkezes vízipólósaként számon tartott dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai, világ és Európa bajnok látványos és megható gálamérkőzésen búcsúzott a Duna Arénában.

Kiss Gergely sportpályafutását 7 évesen a BVSC színeiben kezdte, és 35 éves kimagasló sportpályafutása alatt volt a Tungsram, a Kordax, a Ferencváros, a Posillipo Napoli, az Újpest, a Canottieri Napoli, a Bologna, a Domino-Honvéd, a Primorac Kotor, a Vasas és végül megint a Honvéd játékosa is. Elért eredményeit felsorolni is nehéz, a háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, kétszeres Világliga-győztes, Világkupa-aranyérmes, háromszoros BL-győztes, LEN-kupa-aranyérmes, európai Szuperkupa győztes, valamint hatszoros magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes Kiss ma régi barátai csapattársai társaságában int búcsút az aktív játéknak.

„Kiss Gergely legendás, és mára sok fiatalnak is példát mutató karrierje, sportpályafutása olyan legendává tette őt a magyar sport és az egyetemes vízilabdázás terén, amely előtt a Ford is tisztelegni kívánt. Ezért is megtiszteltetés számunkra, hogy 2016 óta, immár 4. éve Kiss Gergellyel Mustang leghitelesebb magyar nagyköveteként dolgozhatunk együtt” – fogalmazott Szamosi Viktor a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

Gergő további civil pályafutásához a Ford Magyarország  sok sikert kíván.

Gergő legendás highland green fényezésű manuális váltós Ford Mustang Bullitt-ját egy feltuningolt, 5,0 literes V8-as motor hajtja, aminek teljesítménye 460 LE, forgatónyomatéka pedig 529 Nm.