AutóAddikt Hírek Lada: máris megvannak az első autók tulajdonosai

Lada: máris megvannak az első autók tulajdonosai

Még a múlt hét szerdáján, december 16-án jelentették be a Lada értékesítésének újra indulását, másnap pedig megkezdődött a roham. Talán ennél jobb és szebb karácsonyi ajéndékot nem is könyvelhetne el a márka magyarországi forgalmazója, a Lada Hungary.

lada-4x4-classic-autoaddikt

Az első eladás a debreceni Lada Ujhelyinél realizálódott – egy sötétzöld Lada 4×4 Classic talált gazdára. A gyorsaság is elképesztő, de plusz csavar a történetben, hogy mindezt autó nélkül hajtotta végre az Ujhelyi értékesítője – az új Ladák épp a tréleren utaztak. Az autó boldog tulajdonosa pedig még nem is tudja, hogy az. Kedves történet következik.

Éppen csak elindult az értékesítés, már el is adták az első Ladákat. Három nap alatt öt autó ment el, minden eddig az országba érkezett modellből ment el, nincs kedvenc, vagy mindegyik az.

Az első autót a Lada Ujhelyi értékesítette, egy 4×4 Classic talált gazdára, a másodikat a Lada Dél-Pest, ott egy Lada Granta Sedan LUX várja majd új tulajdonosát, a dobogó harmadik fokán az érdi Lada Sipos áll, ők egy Norma felszereltségű Kalina Kombit adtak el. A Lada Duna Autó is belehúzott, ők egy nap alatt két autót is eladtak, egy Lada Kalina Hatchback Norma és egy 4×4 Classic került értékesítésre a Lada Pécsnél pedig a szalonból vitték el az árvezető modell Lada Granta Sedan Norma felszereltségű változatát.

Az első újkori Lada eladásának a sztorija több szempontból is magával ragadó. Egyrészt az első. Másrészt autó nélkül zajlott le az adás-vétel, harmadrészt az autó meglepetés, negyedrészt a tulajdonos egy hölgy lesz – és ne feledjük, egy 4×4 Classic-ról beszélünk.

A történet azzal kezdődött, hogy a karcagi illetőségű Szabó György úr meghallván a Lada újraértékesítésének hírét, a nyitás napján elindult a hozzá legközelebb eső márkakereskedésbe, Debrecenbe a Lada Ujhelyihez. Besétált az üres szalonba és látatlanban megvásárolt egy Lada 4×4 Classicot. Az autót meglepetésnek szánja, kedvesének fogja lecserélni az aggastyán korú, régi Niváját. Mindketten a mezőgazdaságban dolgoznak, ott is találkoztak. A hölgy nem tud semmiről, az átadásra is valamilyen álindokkal fogja elcsalni Szabó úr. Az importőr üdvözölte az első vásárlót, aki nagyon kedvesen felajánlotta, hogy az átadásra szívesen készülne egy bográcsos juh-pörkölt főzéssel, lévén, hogy racka juh tenyésztéssel foglalkozik.

Igazi kuriózum az első Lada eladás története: szerelem, meglepetés, gáláns úr, női 4×4 sofőr, mezőgazdaság, terep, Lada 4×4, racka juh, pörkölt, öröm – mi ezért is szeretjük a Ladát.