AutóAddikt Hírek Lexus ES: messzemenően biztonságos a Euro NCAP szerint

Lexus ES: messzemenően biztonságos a Euro NCAP szerint

A vadonatúj, hetedik generációs Lexus ES maximális ötcsillagos biztonsági minősítést szerzett az Euro NCAP legújabb, 2018-as vizsgálatán.

A modell kiemelkedően kedvező átlagos pontszáma (86,25) az egyik legmagasabb az új, szigorúbb (AEB kerékpáros-védelmi funkciót is vizsgáló) 2018-as tesztprogramban vizsgált járművek közül.

Az új ES modell a márka fejlett aktív biztonsági technológiáit tömörítő, legújabb generációs Lexus Safety System+ csomagot a különösen nagy szilárdságú GA-K (Global Architecture-K) platformból, valamint az alapkivitelben kínált, tíz darab légzsákból adódó, kiemelkedő passzív biztonsággal kombinálja.

A Lexus Safety System+ rendszer legújabb kiadása új funkcionalitást kínál, és minden eddiginél többféle szituációban képes extra védelmet nyújtani az utasoknak, és megakadályozni a balesetek bekövetkeztét. Az új funkciók között említést érdemel az ütközés előtti biztonsági rendszer (PCS) részét képező nappali kerékpáros-védelem, valamint az éjjeli gyalogosfelismerő funkció.

A dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika és sávkövető asszisztens funkciókat tömörítő Lexus Co-Drive rendszer SAE 2 szintű autonóm mobilitási támogatást tesz lehetővé, amely fokozott biztonságot kínál, anélkül, hogy kivenné a vezető kezéből a gépkocsi irányításának feladatát.

A vadonatúj ES már Európa-szerte rendelhető, az első ügyfelek várhatóan 2019 januárjában vehetik át járművüket.

A Lexus Safety System+ rendszer az Európában értékesített Lexus modellek 99 százalékánál elérhető, összhangban a márka azon célkitűzésével, hogy a fejlett biztonsági technológiák előnyeit ne csupán az ultramodern technológiákkal gazdagon felszerelt modellekhez, hanem minden típusához elérhetővé tegye.

Előző cikkÚttörő jellegű pick-up tanulmányautót mutat be a Volkswagen Brazíliában
Következő cikkLexus ES F Sport optikai tuningcsomagot dolgozott ki a TRD