AutóAddikt Magazin Long Island felfedezése a MINI Cooper S Countryman ALL4 modellel

Long Island felfedezése a MINI Cooper S Countryman ALL4 modellel

Lágyan csobogó hullámok, nyugodtan repkedő sirályok és buja zöld környezet: egyértelmű, hogy a New York-iak miért imádják annyira Long Island-et. A hosszan elnyúló félsziget keleti végét a MINI Cooper S Countryman ALL4 modellel fedeztük fel – a fehér kúriáktól kezdve, szőlőültetvényeken át, egészen a lenyűgöző Montauk Point világítótoronyig.

Nyugodt és ködös reggel fogad a Long Island déli partján végighúzódó Montauk autópályán. A MINI Cooper S Countryman ALL4 modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,2 – 6,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 142 – 149 gramm / km) csendesen siklik az Atlanti-óceán mentén, motorházteteje alatt a 131 kW / 178 lóerő maximális teljesítményre képes, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotorral. Az aranyló napfényben nehéz kivenni, hogy Robert de Niro fényűző tengerparti villája vagy Beyoncé birtokának sziluettje tárul elénk, de egyik sem: a dűnék között, a csillogó óceán előtt gyöngysorként ragyognak a New York-i előkelőségek varázslatos villái.

Long Island a XIX. század óta kedvelt üdülőhely a tehetős városlakók számára, akik exkluzív kikapcsolódásuk minden pillanatát zavartalanul élvezhetik itt. A Brooklyn és Queens városnegyedek lábánál kezdődő félsziget keleti végében terül el az ide látogatók leginkább kedvelt szigetrésze, Hamptons, amelynek festői környezete a nagyvárosi nyüzsgéstől mintegy 160 kilométerre kínál csendes kikapcsolódást és feltöltődést.

A Montauk Point világítótoronyhoz vezető út szükséges csomagjai könnyedén elférnek a MINI Cooper S Countryman ALL4 modell 450 literes csomagtartójában, amely a hátsó üléstámla ledöntésével akár 1 390 literesre is bővíthető.

Main Beach végtelennek tűnő, fehérhomokos strandján azonban a csillogó tenger rövid pihenésre invitál. A sétány kis éttermeiben a vendégek friss tengeri gyümölcsök és hűsítő italok mellett pihenhetnek – megismerve Hamptons igazi arcát.

A közkedvelt szigetrész belseje ugyancsak lebilincselő. Népszerű úti célok itt a Wölffer Estate zöldellő szőlőültetvényei, amelyek immár több mint 30 éve az Egyesült Államok keleti partvidékének egyik legjobb borászati alapanyagait adják. Hamptons mezőgazdasági területeinek termékeny talaja és az Atlanti-óceán felől érkező friss szellők különösen elegáns borokat garantálnak.

A Montauk Point State Park felé vezető, kanyargós utakon a MINI Cooper S Countryman ALL4 modell magával ragadóan sportos és kényelmes vezetési élményt nyújt. A sűrűn benőtt erdőben újra és újra lenyűgöző kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Aztán amikor az út hirtelen keskeny ösvénnyé változik, az autó terepjáró képességei kerülnek előtérbe. 16,5 centiméteres hasmagasságával és ALL4 intelligens összkerékhajtásával a MINI Cooper S Countryman ALL4 modell könnyedén birkózik meg az Oyster Pond-ihoz hasonló, durva terepviszonyokkal és vízmosásoktól tarkított utakkal. A rövid út végül tengerpartra nyíló, érintetlen kilátással és a lenyűgöző Montauk Point világítótoronnyal jutalmaz minket.