AutóAddikt Hírek Már Szentpéterváron is gyártják a Toyota RAV4-et

Már Szentpéterváron is gyártják a Toyota RAV4-et

Legyártották az első Toyota RAV4 modellt a Toyota szentpétervári üzemének gyártósorán. A termelési kapacitás növelésére és a Toyota RAV4 gyártásának beindítására összesen 9.7 milliárd rubelt fordítottak, folyamatban van az új alkalmazottak felvétele, a következő hónapokban folyamatosan növelik a termelést, így összességében mintegy 800 új munkahely jön majd létre.

toyota-rav4-hybrid-teszt-autoaddikt-003

Megkezdték a jelenlegi generációs Toyota RAV4 gyártását a szentpétervári Toyota üzemben. A rendkívül népszerű Toyota RAV4 a 2007 óta itt készülő Toyota Camry után a második modell, amelyet Szentpéterváron gyártanak. Az Oroszországban készülő Toyota RAV4-eket az orosz, kazah és fehérorosz piacokon fogják forgalmazni. A Toyota még 2013-ban, a modell iránti rendkívüli oroszországi keresletet látva döntött úgy, hogy a szentpétervári Toyota üzemben fogják gyártani a Toyota RAV4 típust. A modell 1994-es bevezetésekor vadonatúj piaci szegmenst hozott létre. Az egykori úttörő típus utódai 2002 óta kaphatók Oroszországban, ahol azóta rendkívül jó hírnévre tettek szert. A RAV4 számos éven át nem csupán a kompakt szabadidőjárművek kategóriájában volt a legkeresettebb autó, de a Toyota kínálatának abszolút első számú modellje is volt Oroszországban.

„Ez a projekt pontosan rávilágít az alkalmazottaink munkavégzésébe vetett hitünkre és bizalomra, erőfeszítéseik elismerésére. Munkatársaink a gyártás minden egyes fázisában a Toyota alapvető elvei és filozófiája szerint tevékenykednek. A második modell bevezetését rendkívül alaposan készítettük elő az elmúlt három év során, és a mai napon büszkén jelentjük be, hogy új fejezetet nyitunk gyártólétesítményünk életében, és mostantól a legkiválóbb minőségben kínálhatjuk a Toyota RAV4 modellt ügyfeleinknek” – fogalmaz a Toyota Motor LLC. vezérigazgatója, Yoshinori Matsunaga.

A Szentpétervárott gyártott Toyota Camry kiemelkedő minősége már régóta közismert tény: az autót 2016-ban a D-szegmens legkiválóbbjának választotta meg az oroszországi értéktartást vizsgáló elemzésében az Autostat statisztikai cég. Az évek során a Toyota Camry-t újra és újra megválasztották a nagyautó-szegmens legjobbjának az évenként megtartott ” Oroszországi Év Autója” szavazáson. Ugyanez a minőségi szemlélet érvényesült a RAV4 bevezetésének előkészítése során; a gyár alkalmazottai számára mintegy 450 tanulmányutat szerveztek Japánba.

2015 végén a Toyota RAV4 gyártásának előkészítéseként sikeresen megkétszerezték (évi 50 ezerről 100 ezer darabra) a TMR-SP üzem termelési kapacitását. A kapacitásnövelést lehetővé tevő, illetve az új modell bevezetését célzó beruházásások összértéke elérte a 9,7 milliárd rubelt.

A második modellnek köszönhetően folyamatos a munkaerő-felvétel a TMR-SP üzemben.

A következő hónapokban fokozatosan növelni fogják a termelést, és ezzel párhuzamosan összesen 800 új munkahely jön létre.

A Toyota Motor LLC elnöke,  Hidenori Ozaki szerint: „A Toyota RAV4 bevezetése a szentpétervári üzemben kulcsfontosságúnak bizonyulhat a Toyota oroszországi jelenlétének fenntartható fejlődése szempontjából, valamint meghatározó lehet annak a szerepnek a szempontjából, amelyet a regionális és nemzeti gazdaságban betöltünk. Sikeresen megvalósítottuk a második modell bevezetésére vonatkozó terveinket, és ezzel igazoltuk, hogy mindent megteszünk az oroszországi autóipar fejlesztése iránt, és olyan modelleket igyekszünk kínálni ügyfeleinknek, amelyek tökéletesen megfelelnek elvárásaiknak. Bízunk az oroszországi Toyota RAV4 hosszú távú sikerében.”

Előző cikkEsther Mahlangu egyedülálló installációja a BMW Individual 7-es sorozat enteriőrjében
Következő cikkLexus UX koncepció Párizsban