AutóAddikt Hírek Még hatékonyabb a Volvo FH: az I-Save csomaggal akár 10 százalékkal takarékosabb

Még hatékonyabb a Volvo FH: az I-Save csomaggal akár 10 százalékkal takarékosabb

Az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH most még inkább üzemanyag-hatékony változatban kerül forgalomba – így akár tíz százalékkal is csökkentheti az üzemanyag-költségeket. Mindez komoly, három százalékpontos javulást jelent az előző generációhoz képest.

„Az üzemanyag-fogyasztás csökkentése, és ennek eredményeként a CO2-kibocsátás mérséklése kulcsfontosságú valamennyi közlekedési vállalat számára, különös tekintettel a távolsági fuvarozásra. Az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH-val még kiválóbb lehetőségeket kínálunk a fuvarozóknak üzemeltetési költségeik és környezeti terhelésük csökkentésére” – állítja Jessica Sandström, a Volvo Trucks Product Management részlegének alelnöke.

Az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH a Volvo Trucks vállalat idén tavasszal bemutatott új európai termékcsaládjának tagja. Az I-Save csomag sokféle üzemanyag-takarékossági megoldást tartalmaz, amelyek közül a Volvo D13TC motor a legfontosabb. A 13 literes Volvo turbo compound motor, amelyet 2019 elején mutattak be, a vállalat eddigi leginkább üzemanyag-takarékos motorja.

Az I-Save csomaggal rendelkező, első generációs Volvo FH 2019-es bevezetésével a Volvo Trucks megmutatta, hogy ez a megoldás az I-Save csomaggal nem rendelkező, hagyományos, 13 literes Volvo motorral szerelt terherautókkal összehasonlítva akár hét százalékkal is csökkentheti az üzemanyaggal – dízellel vagy AdBlue-val – járó költségeket. Ezt a számot független tesztek, valamint az ügyfelek tapasztalatai is alátámasztották.

„Az alacsony üzemanyag-fogyasztás, az alacsony zajszint és a jó vezethetőség együttesen nagyon pozitív reakciót eredményezett. Sok fuvarozó úgy látja, hogy az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH olyan eszköz, amely hozzájárul saját szénlábnyomának csökkentéséhez” – mondja Jessica Sandström.

Az I-Save csomaggal rendelkező, új generációs Volvo FH révén a Volvo Trucks termékfejlesztői tovább csökkentik az üzemanyag-fogyasztást. A felhasználói adatok elemzésén alapuló szoftverfrissítések révén finomították és optimalizálták az üzemanyag-fogyasztás és a vezethetőség közötti egyensúlyt, ami az üzemanyag-fogyasztás további két százalékpontos csökkentését eredményezte Eco módban.

„Ez az eredmény azt jelenti, hogy az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo mellett döntve a fuvarozók akár tíz százalékkal is csökkenthetik üzemanyag-fogyasztásukat egy átlagos, 13 literes, Euro 6 D szintű motorral* szerelt Volvo FH-hoz képest. A gyakorlatban ennél még nagyobb megtakarítás érhető el, mivel a legtöbb vásárló, aki I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH-t vásárol, idősebb, nagyobb üzemanyag-fogyasztású teherautókról tér át az új modellre” – magyarázza Jessica Sandström.

Az I-Save-vel történő korszerűsítés mellett az új Volvo FH aerodinamikusabb kialakítást is kapott. A még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében az I-See is új funkcióval rendelkezik: ez lehetővé teszi a teherautó számára, hogy felismerje, mikor hatékony a motort felpörgetni, majd hagyni, hogy szabadon fusson – még az emberi szemmel simának tűnő útfelületeken is.

Üzemanyag-hatékonyság, kiemelkedő vezethetőséggel párosulva

Az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH nem csupán az üzemanyag-fogyasztás szempontjából jelent komoly előrelépést. A széles fordulatszám-tartományban optimalizált nyomaték zökkenőmentes vezetést eredményez, és még kihívást jelentő domborzati jellemzők esetén is biztosítja a magas és állandó átlagsebesség fenntartásához szükséges erőt.

„Hegyi utakon is megkönnyítjük és kényelmesebbé tesszük az üzemanyag-hatékony vezetést. Az új Volvo FH csúcsminőségű vezetési környezete szintén segíti a járművezetőket az optimális teljesítmény elérésében a munkavégzés teljes időtartama alatt” – összegez Jessica.

Tekintse meg az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH üzemanyag-tesztelését, amelyet egy német autóipari újságíró végzett a Green Truck Award próbaúton, Münchentől északra:

Tények az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH-ról 

Az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH 2020 szeptemberétől rendelhető az európai piacokon13 literes, turbo compound technológiájú Volvo motor (Volvo D13TC), 460 LE (2600 Nm) vagy 500 LE (2800 Nm) teljesítménnyelTérképalapú I-See – a tervezett útvonalra vonatkozó információkat használja fel a teherautó kinetikus energiájának kihasználásáhozI-Shift sebességváltó rendszer távolsági fuvarozáshoz optimalizált szoftverrel (Eco mód)I-Cruise sebességszabályozó I-Roll szabadonfutóval, amely szabályozza a sebességet az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekébenÜzemanyag-hatékony hátsó tengelyMegállás alapjáratonVáltozó kapacitású kormányrásegítő-szivattyúTeljes légterelő csomag*Az üzemanyag-fogyasztás különbségét az I-Save dízel- és AdBlue-költségeinek összehasonlítása alapján lehet kiszámítani: Távolsági üzemanyagcsomaggal rendelkező D13TC Euro 6 D szintű motor és távolsági üzemanyagcsomag nélkül D13 eSCR Euro 6 D szintű motor összehasonlítása. A tényleges üzemanyag-fogyasztás számos tényezőtől, például a járművezető gyakorlottságától, a sebességszabályozó használatától, a jármű műszaki jellemzőitől, a jármű terhelésétől, a domborzattól és az aktuális időjárási viszonyoktól függ.

Előző cikkSEAT: autóvezetés és tudatosság
Következő cikkMegvan az 5 milliomodik Lexus SUV gazdája