AutóAddikt Bemutatók Land Rover Megérkezett Magyarországra is az új Land Rover Discovery Sport

Megérkezett Magyarországra is az új Land Rover Discovery Sport

A budapesti Városligeti Műjégpálya illusztris helyszíne adott otthont tegnap a vadonatúj Land Rover Discovery Sport bemutatkozásának. Bár a zártkörű, alapvetően partner- és családi délutánra hajazó statikus esemény fő attrakciójaként leplezték le a klasszikus vérvonalú luxusterepjáró-újdonságot, a tematika és a rendezvény profilja révén nem állt módunkban kipróbálni az újdonságot.

land_rover_discovery_sport_2015_budapest_001

A bátrabbak viszont megmérethették tudásukat a műjégpálya mellé felhalmozott hórengetegben, ugyanis a Land Rover Discovery Sport debütálásával párhuzamosan nyugdíjazták az immáron 65 éve színen lévő, kisebb-nagyobb változtatásokat megért Land Rover Defender-t, az örök klasszikust. Platós, illetve hagyományos utasfülkés verzióval is meg lehetett tapasztalni a 4×4 hajtás élményét, a vezetés és manőverezés élményét szakavatott instruktőrök segítették.

land_rover_defender_2015_budapest_001

Nem sokkal a program hivatalos kezdete után elstartolt a show, melynek központjában az a méretes, több téglából felépített jégfal volt, ami mögé a leleplezendő új, 2015-ös Land Rover Discovery Sport-ot rejtették a szervezők. Míg Ördög Ibolya, a British Automotive Hungary Kft. kommunikációs vezetője vázolta a terveket a Discovery Sport kapcsán, addig a lelkes jégszobrászok különféle mintákat varázsoltak a jeges tömbök túloldalára, majd masszív AC/DC muzsikára megkezdődött a láncfűrészes darabolás. Persze nyilván ez a jégtömböket érintette gyakorlatban, majd egy jó tíz perc után felfedte magát az egybegyűltek előtt – csak részben, már amennyire a színpadon maradt jégtörmelék engedte – az új Land Rover Discovery Sport.

land_rover_discovery_sport_2015_budapest_006

A Land Rover Discovery Sport egyértelműen hordozza a Land Rover tradicionális stílusjegyeit, részleteit, áramvonalas sziluettel, kecses megjelenéssel. A terepalkalmasságról felesleges szót ejteni (nem is tudnánk érdemben), de egy bizonyos, hogy hordozza a jól bizonyított géneket az autó, továbbá rugalmasan alakítható belterének köszönhetően igazi, ízig-vérig családbarát megközelítést jelent. A hátsó üléssor például hosszirányban eltolható, a Range Rover modellekben tapasztalt arányú láb- és fejterekkel.

land_rover_discovery_sport_2015_budapest_004

Természetesen a Land Rover Discovery Sport esetében is kiemelt hangsúlyt kellett fektetni a biztonságra, így nem meglepő, hogy az új modell megkapta az innovatív gyalogoslégzsákot, valamint az integrált, önálló vészfékezezési rendszert, mely utóbbi ténylegesen képes beavatkozni akkor, amikor a rendszer által észlelt szituáció azt megkívánja. Mindezek összességeként a Land Rover Discovery Sport megkapta az Euro NCAP ötcsillagos minősítését is.

land_rover_discovery_sport_2015_budapest_002

Mindent a vezetés élményéért és a biztonságért – foglalhatnánk össze tömören: előbbihez egyértelműen hozzátartozik a letisztult formatervvel készült, optimális áttekinthetőséget garantáló műszerfal-kialakítás is, élvonalbeli technológiák segítségével készült kezelőszervekkel. A manapság már ténylegesen elmaradhatatlan infotainment rendszer is jelen kell, hogy legyen, 8 col képátlós kapacitív érintésérzékeny LED alapú kijelző személyében a középkonzolon, kifinomult interakciót és kezelhetőséget garantálva. Mindezt szintén a leginkább modern technológiák felsorakoztatásával.

land_rover_discovery_sport_2015_budapest_003

A Land Rover Discovery Sport jelenleg kettő motorvariánssal érhető el a kereskedésekben, 2.2 literes dízellel és 2 literes benzinessel, hatfokozatú manuális, illetve kilencfokozatű automataváltókkal. Rendelhető első- és összkerékhajtással is, az eD4 és TD4 (elsőkerékhajtás, összkerékhajtás – 11 199 000 forintos alapár) a gázolajos 150 lóerős, az SD4 (összkerékhajtás – 11 999 forintos alapár) 190, míg az Si4 benzines (összkerékhajtás – 12 699 000 forintos alapár) 240 lóerő leadására képes.

Bővebb információ a Land Rover magyarországi képviseletének honlapján.

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUS, Sony,  Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: Acer, ASUS