AutóAddikt Hírek Megkezdték az új Mazda MX-5 gyártását

Megkezdték az új Mazda MX-5 gyártását

A tegnapi nap folyamán megindult Japánban az új Mazda MX-5 gyártása. Az első új modellek – melyeket a japán piacra szánnak – az ujinai 1. számú telephely gyártósoráról gurultak le.

mazda_mx5_2015_gyartas_japan_autoaddikt

A negyedig generációs roadster értékesítése júniusban kezdődik a szigetországban, és utána folyamatosan vezetik be a világ több pontján, köztük Európában is, ősszel.

Az új Mazda MX-5 tökéletesen megtestesíti a Mazda autóépítési filozófiáját: a törekvést, hogy minél élvezetesebben vezethető autókat gyártson. „Innováció a megőrzés jegyében” volt a fejlesztési munka mottója, mellyel a Mazda továbbra is a Jinba Ittai (ló és lovas egysége) érzést tartja szem előtt, ami mindig is meghatározta az MX-5 vezetését. Mindemellett nagy hangsúlyt helyeztek az egyre magasabb biztonsági elvárások teljesítésére is.

A vadonatúj MX-5 a legkönnyebb generáció a megjelenés óta, és az első, amelyben a SKYACTIV technológia elemei dolgoznak. A modell két, 131 és 160 lóerős, szuperhatékony, de könnyű benzinmotorral érkezik Európába. Vonalait a sportos KODO formanyelv határozza meg. További jellemzők még az alacsony tömegközéppont és a vezetőközpontú belső tér, mely összeköti a vezetőt a külvilággal. Az új MX-5-ben is megtalálható a MZD Connect, a Mazda intelligens kapcsolódási rendszere, és az i-ACTIVSENSE, mely a vezetést segítő, illetve aktív és passzív biztonsági rendszerek összességét jelenti.

Az 1989-ben piacra lépett MX-5 újraélesztette a könnyű építésű, kétüléses sportautók kategóriáját. 26 évvel és 200 díjjal később a legenda még mindig él – a Mazda a legnagyobb darabszámban (950 000) eladott kétüléses roadsterével továbbra is Guinness Rekord marad.