AutóAddikt Újdonságok Genfben a megújult Ford EcoSport

Genfben a megújult Ford EcoSport

A Ford figyelemreméltó mértékben továbbfejlesztette az EcoSport SUV stíluselemeit, menetdinamikáját és felszereltségét: az EcoSport ezentúl a hátsó ajtóra szerelt pótkerék nélkül is megrendelhető; az utastérben is történtek apró stílusmódosítások, például más lett a műszeregység kialakítása.

ford_ecosport_2015_1_autoaddikt

A szabad magasság csökkentésével, a futómű áthangolásával és a torziós rugó áttervezésével javult az autó gördülési kényelme és irányíthatósága; az Elektronikus Stabilitásvezérlését és a kormánymű rásegítését az európai utakhoz hangolták. A kifinomultabb EcoSport komfortját fűthető szélvédő, fűthető külső tükrök és fűthető első ülések, valamint vastagabb hangelnyelő anyagok fokozzák. A Ford az idei, sorban 85. Genfi Autószalonon kiállítja a sportos EcoSport S változatot, amiben az EcoSport összes újdonsága megtalálható, s aminek forgalmazása júniusban kezdődik.

A Genfben látható EcoSport S változat Deep Impact Blue fényezéssel jelenik meg a standon, s a látványt feketére fényezett tető, fekete külső tükörházak és egyedi 17 colos könnyűfém keréktárcsák egészítik ki; az új modell a Kuga és a hamarosan érkező Edge mellett jelenik majd meg a Ford SUV-kínálatában.

A Genfi Autószalonon a Ford bejelentette, hogy jelentős mértékben tökéletesítette a praktikus és elérhető áron kínált EcoSport SUV stíluselemeit, menetdinamikáját és felszereltségét.

A kompakt SUV ezentúl a hátsó ajtóra szerelt pótkerék nélkül is megrendelhető. A kabin finom, stílusos változásai közt érdemes megemlíteni a krómkerettel és fényerő-csökkentő funkcióval kiegészített új műszeregységet, valamint az ablakemelő kapcsolók krómdíszítését.

Az EcoSport menetdinamikáját érezhetően javítja a hátsó felfüggesztés torziós rugójának áttervezése, valamint a rugók és lengéscsillapítók feszességének áthangolása, nem beszélve az autó szabad magasságának 10 mm-es csökkentéséről. Az Elektronikus Stabilitásvezérlését és a kormánymű rásegítését az európai utakhoz hangolták. A komfortot Téli Csomag fokozza, ami fűthető szélvédőt, fűthető külső tükröket és ugyancsak fűthető első üléseket tartalmaz.

A Ford európai SUV-kínálatában már most is megtalálható a közepes méretű Kuga, hamarosan pedig az Edge SUV is megjelenik; ez európai piacra szánt változat gyártása 2015 végén kezdődik. Európában a Fordhoz eddig több mint 38.000 megrendelés érkezett az EcoSport modellre, amelyek közül 18 ezret már ki is szállítottak. Az új megoldásokkal tökéletesített változat júniustól lesz elérhető a régióban.

ford_ecosport_2015_2_autoaddikt

“A Ford EcoSport már eddig is igen népszerű volt mindazok közt, akik egy sokoldalúan használható, stílusos és gazdaságos SUV-t kerestek” – nyilatkozta Joe Bakaj, a Ford Európa termékfejlesztésért felelő alelnöke. “A mostani változásoknak köszönhetően (például hogy az autó ezentúl a hátsó ajtóra szerelt pótkerék nélkül is kapható) az EcoSport a Ford egyre gyarapodó SUV-kínálatának még vonzóbb tagjává válik.”

A pótkerék nélkül szerelt, oldalra nyíló hátsó ajtót áttervezték, hogy az autós a szűk helyeken is kinyithassa annyira, hogy hozzáférjen a csomagtér tartalmához, és az ajtón ezentúl az EcoSport embléma is látható lesz. Az utastérben praktikusabb helyre került a kézifékkar, hogy a vezető könnyebben elérhesse. Az ajtók és a műszerfal vastagabb hangszigetelésének, valamint a pedálok körül használt szorosabb szigetelésnek köszönhetően csökkent a zaj, a vibráció és a nyersesség.

Az EcoSport modellhez év végétől megrendelhető új felszereltségi tételek közt megtalálható a műholdas technológia és a Tolatókamera is.

EcoSport S

A Genfi Autószalonon bemutatkozó EcoSport S rövid bepillantást enged az év későbbi szakaszában megjelenő frissítésekbe és új felszereltségi tételekbe.

Az új modell a látványos Deep Impact Blue fényezéssel látható a Ford standján, s a látványt tetősínek nélküli, feketére fényezett tető, fekete külső tükörházak és egyedi 17 colos könnyűfém keréktárcsák egészítik ki. Az autó külső frissítésének további látványos elemei a sportos hátsó diffúzor és a sötétített üvegek.

Az EcoSport frissítéseinek teljes listája:

 • A pótkerék opció; az alapfelszereltség része ezentúl a pótkerék helyén található defektjavító készlet
 • A SYNC rendszerrel felszerelt változatokban 4 colos, színes képernyő látható
 • Faszén-fekete burkolat a műszerfal alsó részén, a középkonzolon és az ajtókon
 • A Titanium változatok alapfelszereltségének része a részleges bőr üléskárpit
 • Kedvezőbb zaj, vibráció és nyersesség (NVH) értékek a jobb zajszigetelés révén
 • A rugók, a lengéscsillapítók, a kormányáttétel, a hátsó torziós rugó, az Elektronikus Stabilitásvezérlés és a kormányrásegítés áthangolásával jelentős mértékben javult a menetdinamika
 • A sebességváltó kis fordulatszám melletti nyomatékvesztésének mérséklésével mind az EcoBoost, mind a TDCi változatok nyomatékosabbá váltak
 • A műszerek elsötétíthetők, a műszeregységet és az ablakemelő gombokat fémbetétek díszítik
 • A kombinált “Téli Csomag” fűthető szélvédőt, fűthető külső tükröket és fűthető első üléseket tartalmaz, emellett pedig a hátsó üléssorhoz is jár meleglevegő-befúvás, hogy a hátul ülők télen kényelmesebben utazhassanak
 • Opcionális sötétített üvegezés
 • A kézifék könnyebben elérhető helyre került
 • A hajtáslánc immár megfelel az EU6.1 károsanyag-kibocsátási előírásoknak, és a dízelmotor teljesítménye 5 lóerővel nőtt

 

Előző cikkMegkezdték az új Mazda MX-5 gyártását
Következő cikkGenfben mutatta be a Dunlop négy BTTC versenyabroncsát