AutóAddikt Hírek Nagy András lett a Ford Magyarország új kereskedelmi igazgatója

Nagy András lett a Ford Magyarország új kereskedelmi igazgatója

A magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon tavaly kilencedik alkalommal piacvezető pozíciót szerző Ford Magyarország tovább erősíti hazai menedzsmentjét, Nagy András személyében.

A Ford hazai értékesítési vezetői posztján 2019 január elsejétől Nagy András váltja Dalos Attila eddigi kereskedelmi igazgatót. Nagy András, aki az elmúlt közel 4 évben flotta értékesítési igazgatóként dolgozott, a Corvinus Egyetemen végzett közgazdaságtan-számvitel szakon. 12 éve dolgozik a Fordnál, 7 évet töltött a flotta osztályon értékesítési területi vezetőként, majd a flotta osztály vezetőjévé történt 2015-ös kinevezése előtt 1 évig haszongépjármű igazgatói pozícióban dolgozott. András nevéhez olyan kiemelkedő sikerek fűződnek a flottaértékesítés területén, mint például néhány évvel ezelőtti, 1500 darabos ORFK tender, vagy az elmúlt évek sikeres ELMŰ flottái. A 43 éves közgazdász szakember nős, két gyermek édesapja.

Dalos Attila a vállalaton belül globális tervezési pozícióban folytatja karrierjét.

„Attila, és András is rendkívül tapasztalt, sokat bizonyított, és saját területükön figyelemre méltó eredményeket elérő tagjai a Ford hazai menedzsmentjének. András személyében határozott, szakmailag felkészült vezető kerül a Ford értékesítés élére. Az ő támogatásával minden feltétel adott ahhoz, hogy vállalatunk a jövőben is kiemelkedő sikereket érjen el a magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon” – fogalmaz Szamosi Viktor, a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója.

A Ford 2018-ban 23,6 százalékos növekedést felmutatva végzett a hazai összesített eladási lista élén összesen 20047 eladott személy- és haszongépjárművel*.

*A Datahouse újautó-eladási adatai szerint (személy-, kishaszon, nagyhaszon és busz)

Előző cikkSzámos díjat kapott 2018-ban a BMW
Következő cikkA Lexus UX a világ legfejlettebb hibrid elektromos hajtását kapta meg