AutóAddikt Magazin New York-i Autószalon 2018: az Audi A8 nyerte el a 2018-as World...

New York-i Autószalon 2018: az Audi A8 nyerte el a 2018-as World Luxury Car elismerést

Az Audi A8 2018-ban a Világ Luxusautója (World Luxury Car 2018), amivel a négykarikás márka zászlóshajója ismét igazolta, hogy „A haladás technikájának” megtestesítője. A díjátadóra szerdán a New York-i Autószalon (New York Auto Show) keretében került sor.

24 országból összesen 82 zsűritag értékelte az érzelmekben gazdag vonzerő mellett a bennülők kényelmét és biztonságát, illetve a környezetvédelmi szempontokat, a menetteljesítményeket, a piaci relevanciát és az ár/érték-arányt. A végső szavazáson az Audi A8 végül két vetélytársával szemben győzedelmeskedett, a márka immár kilencedik „World Car Awards” diadalát aratva.

„E díj nagy elismerés számunkra és csúcsmodellünk számára egyaránt” – emelte ki Peter Mertens, AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „Az új Audi A8 a teljes szakma egyik fő innovációs motorja, amely újszerű, érintéses kezelési rendszerével, következetes és széleskörű elektronizálásával, illetve a magas fokon automatizált vezetés műszaki feltételeivel még magasabbra emeli a mércét az autógyártásban.”

Igényes anyagválasztása és már-már manufaktúra-szintű kidolgozása mellett olyan különlegességek jellemzik, mint az Audi lézervilágításával kiegészített HD Matrix LED fényszórók, a dinamikus összkerékkormányzás vagy éppen a talpmasszázs-funkciót is tartalmazó hátsó nyugágyülés-csomag.

Audi-győzelmek – „World Car Awards”

2005 Audi A6 World Car of the Year
2007 Audi RS 4 World Performance Car
Audi TT World Car Design of the Year
2008 Audi R8 World Performance Car
Audi R8 World Car Design of the Year
2010 Audi R8 V10 World Performance Car
2014 Audi A3 World Car of the Year
2016 Audi R8 World Performance Car
2018 Audi A8 World Luxury Car

Előző cikkA Toyota szerint Magyarországon a vállalati flottáké az élvonal, ha zöld autózásról van szó
Következő cikk[TESZT] Suzuki Vitara 1.6 GL+ 2WD – igazán piacbarát megoldások