AutóAddikt Újdonságok Nissan-újdonságok Frankfurtból

Nissan-újdonságok Frankfurtból

Új korszak veszi kezdetét a crossover-formatervezés, az elektromos autók és a kishaszongépjárművek minőségének területén – nézzük, mivel is készült a Nissan az idei, 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonra!

nissan_gripz_koncepcio_2015_frankfurt_autoaddikt

A Nissan Gripz koncepció új fejezetet nyit a crossoverek formatervezésében

 • A kompakt crossoverek új nemzedéke az autóvezetők új, fiatalabb generációja számára
 • Lenyűgöző formatervezési koncepciójának köszönhetően az autót az izgalom és a kaland szele járja át
 • A Nissan EV technológiáján alapuló ‘Pure Drive e-Power’ soros hibrid rendszer
 • A Nissan „érzelmi geometrián” alapuló formanyelvének első képviselője

A Nissan ismét forradalmasítja az elektromos autózást: A 2016-ban érkező 30 kWh-s LEAF hatótávolsága 250km

 • A LEAF hatótávolsága 26%-kal növekedett, így egyetlen feltöltéssel akár 250 km megtételére is alkalmas.
 • A LEAF 30kWh-s akkumulátortechnológiája újabb tanúbizonysága a Nissan úttörő innovációjának
 • Új NissanConnect EV információs és szórakoztató-rendszer bővített funkcionalitással
nissan_leaf_frankfurt_2015_autoaddikt

Új NP300 Navara: Európában debütál a Nissan crossover ihletésű pick-upja

 • Lenyűgöző új formatervezés, prémium utastér és gazdag felszereltség
 • A szegmensben újdonságnak számító technológiák, mint a 360 fokos parkolókamera-rendszer és LED-fényszórók
 • Az új 2,3 literes dCi motor nagyobb teljesítménye alacsonyabb fogyasztással és károsanyag-kibocsátással párosul
 • Az új, ötlengőkaros hátsó felfüggesztés kivételes kényelmet biztosít az utazás során

nissan_np300_navara_2015_frankfurt_autoaddikt

A crossoverek és a nagyteljesítményű autók jelentik a fejlődés motorját a Nissan számára

 • Az új Qashqai gyártása rekord idő alatt érte el az 500 000 darabot
 • A Juke öt éve vezeti a kompakt crossoverek kategóriáját; Az X-Trail motorpalettája az új 1.6 DIG-T benzinmotorral bővül
 • Európában több mint félmillió Nissan járművet adtak el 2015 első nyolc hónapjában
 • Bemutatkozik a NISMO mérnökei által a tökéletes versenypálya-élmenyre hangolt GT-R Track Edition

A Nissan úttörő formatervezése és innovációja adja a 66. Frankfurti Autószalon szalagcímeit. A márka standjának kialakítása tökéletes bizonyítéka a Nissan innovatív szellemiségének és képességének, hogy az izgalom mindig újabb és magasabb szintjét kínálja. A Nissan elektromos autóiban megjelenő merész ötletek és áttörést jelentő fejlesztések ismét igazolják, hogy a Nissan egyike az iparág leginnovatívabb progresszív márkáinak.

A innováció élményét és a Nissan új formanyelvét bemutató Nissan Gripz tanulmányautó a Nissan 2015-ös Frankfurti Autószalonon való részvételének egyik főszerepljője. Az európai és japán tervezők által kidolgozott Gripz koncepció páratlan betekintést enged a crossover-formatervezés jövőjébe.

A Nissan Gripz tanulmányautó, az utak sportos harcosa, a kompakt crossoverek képességeit és praktikumát a sportautók vezetési élményével és teljesítményével ötvözi. Ez az egyedi kombináció kettős személyiséggel ruházza fel a Gripz-et: az autó tökéletes elegye a mindennapok kifinomultságának és agilitásának, valamint annak a képességnek, hogy kalandosabb területen is helytálljon, ha vezetője úgy kívánja.

A Nissan Gripz koncepció nem csupán azt illusztrálja, hogy a márka nem ismer határokat a formatervezésben, de jól mutatja a Nissan műszaki kitűnőségét is. A soros hibrid rendszerű Gripz a márka legkelendőbb elektromos modelljei számára kifejlesztett technológiákon alapuló prototípus hajtással rendelkezik, amelynek teljesítménye eléri a 80 kW-t és 254 Nm-t.

A Nissan tovább erősíti innovatív vezető szerepét az elektromos autók piacán a LEAF új 30 kWh-s verziójának bemutatásával. A megnövelt kapacítású akkumulátor hatótávolsága akár 250km, mely 26%-os hatótávolság-növekedést jelent az előző 24 kWh-s modellhez képest. Ezzel a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó 2016-os Nissan LEAF akkumulátor kapacitását tekintve egyedülálló az elektromos autók szegmensében.

A belső kémiai rendszer átalakításának és az elektródák új anyagának köszönhetően az új akkumulátor átformálja a Nissan LEAF vezetési és használati élményéről eddig alkotott képet, és megerősíti, hogy a LEAF a világ leghasználhatóbb, legpraktikusabb és legmegfizethetőbb elektromos járműve.

A Nissantól a fejlesztések során már megszokott módon az új 2016-os LEAF 30 kWh-os akkumulátor bevezetésével a modell egyetlen tulajdonsága sem gyengült. A megnövekedett kapacitás ellenére sem kisebb a helykínálat, mint a 24 kWh-os akkumulátor esetében.

A 2015-ös Frankfurti Autószalonon mutatkozik be Európában a vadonatúj fejlesztésű NP300 Navara is. A Nissan elismert crossover filozófiája alapján újratervezett NP300 Navara a Nissan pick-upok gyártása során szerzett 80 éves tapasztalatára épít, és a kategória legfejlettebb formai és műszaki megoldásait vonultatja fel. Az új technológián, karakteres formaterven és ötletes műszaki megoldásokon alapuló új NP300 Navara új mércét állít fel a kategóriában. Az újratervezett utastérnek köszönhetően jelentősen megnőtt a kényelem, míg az új, többlengőkaros hátsó felfüggesztési rendszer még komfortosabb futást tesz lehetővé.

Az NP300 Navara új, 2,3 literes dCi motorja akár 24 százalékkal hatékonyabb, és most először ikerturbó feltöltéses változatban is rendelhető. A Nissan crossover örökségének részeként az új Navarát olyan hasznos technológiákkal is felszerelték, mint például a 360 fokos parkolókamera, vagy az Automata vészfékező rendszer.

Az új NP300 Navara európai bemutatkozásával együtt a Nissan bejelentette új, a kishaszongépjárművek kategóriájában egyedülálló gyári garancia ajánlatát. A Nissan kishaszonjárműveibe vetett bizalmát mutatja, hogy benzin- és dízelüzemű teherautóira és furgonjaira öt év vagy 160 000 km gyári garanciát vállal. A tulajdonosok teljes biztonságérzete érdekében az új garancia kiterjed a Nissan eredeti alkatrészekre is.

A Nissan népeszrű crossover családja – a márka növekedésének és fejlődésének egyik fő motorja – számos kiemelkedő fejlesztést és évfordulót ünnepel idén Frankfurtban. A második generációs Qashqai gyártása az Egyesült Királyságban rekordnak számító 21 hónap alatt érte el az 500 ezres darabszámot. A Juke immár 5 éve tartja helyét Európa kedvenc kompakt crossovereként, az új X-Trail motorpalettája pedig a 163 lóerős 1.6 DIG-T benzinmotorral bővült.

A Nissan kiemelt figyelmet fordít sportautóinak folyamatos fejlesztésére. Ezt bizonyítja a Frankfurtban kiállított 2016-os GT-R és 370Z modellek. Az idei Frankfurti Autószalonon debütál a NISMO mérnökei által megalkotatt GT-R Track Edition – egy új, a versenypályák szerelmeseinek szóló felszereltség, mely a GT-R NISMO-ból már jól ismert jellemzőket és technológiákat vonultat fel. A Track Edition kötött szerkezete fokozza a karosszéria merevségét, az újrahangolt felfüggesztés dinamikusabb vezetési élményt kínál, az irányíthatóság kompromisszumok nélküli újrahangolása pedig a még direktebb kormányzást eredményez. A csomag részét képezik továbbá a 6 küllős RAYS kovácsolt alumínium könnyített kerekek, elől szélesebb felnikkel a még tökéletesebb pálya-élményért; mindez egy GT-R-be csomagolva.

nissan_gt_r_2016_frankfurt_2015_autoaddikt

A Nissan franfurti jelenlétét a márka folyamatos növekedése teszi még ünnepélyesebbé. A Nissan a rekord mennyiségű értékesítésnek és a növekvő keresletnek köszönhetően tovább növelte előnyét az elektromos járművek és a crossoverek kulcsfontosságú piacán is.

A Nissan 2014 eleje óta kilenc új modellt vezetett be; a márka új szegmensekre és nagy növekedési potenciállal rendelkező országokra összpontosító stratégiájának köszönhetően pedig az európai értékesítések töretlen növekedést mutatnak. 2015 első nyolc hónapjában a Nissan 501 150 járművet adott el, ami 9%-os növekedést jelent 2014 azonos időszakához képest.