AutóAddikt Újdonságok Opel Insignia: még takarékosabb dízelek, Apple CarPlay-t integráló IntelliLink

Opel Insignia: még takarékosabb dízelek, Apple CarPlay-t integráló IntelliLink

Erőteljes, modern és tökéletesen kapcsolódik – mostantól iránymutató újdonságokkal fut az Opel Insignia motorháza alatt és utasterében is.

opel_insignia_1_6_cdti_suttogo_dizel_002

A márka csúcstípusában először jelennek meg az új, középméretű turbódízelek: a suttogó 1.6 CDTI két teljesítményfokozata húz erőteljesen, szerény fogyasztás mellett. A lehető legjobb szórakoztatást és az optimális kapcsolódást a Navi 900 IntelliLink második nemzedéke garantálja, az Apple CarPlayjel behozva az autóba az okostelefonok világát.

Örömautózás kisebb motorral: 1.6 CDTI suttogó dízel az Insigniában

Azt, hogy kis lökettérfogatú motor teljesítménye és nyomatéka is lehet meggyőző, mostantól a márka zászlóshajójában is igazolja az új, 1,6 literes suttogó dízel két változata. A mintaszerűen élénk reakciókra, szerény fogyasztásra és nyugodt járásra kifejlesztett, 88 kW/120 LE, illetve 100 kW/136 LE leadására képes gépek az eddigi kétliteresek helyébe lépnek.

opel_insignia_1_6_cdti_suttogo_dizel_001

Hatfokozatú manuális sebességváltóval és Start/Stoppal kiegészítve az elsőként említett kivitel az elődjével azonos 11,9 másodperc alatt gyorsít nulláról százra, sőt, ötödik fokozatban 80-ról 120 km/órára növelve a sebességet még jobb is nála két másodperccel: 10,4 telik el. Fogyasztása mégis mérsékelt 3,9 liter, ami 104 g/km CO2-kibocsátásnak felel meg (a kombinált ciklus szerint, kis gördülési ellenállású gumiabroncsokkal). Az erősebb változat még lejjebb viszi ezt 0,1 literrel, 3,8 liter/100 kilométerre, így a CO2-emissziója mintaszerű 99 gramm kilométerenként, tehát a sok magánautósnak és flottaüzemeltetőnek fontos 100 grammos határ alatt marad. Csúcssebességben öt km/órával múlja felül az elődjét, 210 km/órára áll be a mutató, míg a gyorsulás nulláról százra 10,9-, 80-ról 120 km/órára 10,4 másodpercig tart. A kellemesen halk és kulturált dízelek nyomatéka egyformán 320 newtonméter 2000/percnél. A belépő ár 7.690.000 Ft, illetve 7.790.000 Ft.

IntelliLink Apple CarPlay: ilyen ma a kapcsolódás

Az új dízelek mellett örömöt szerez az Opel Insignia utasainak a szórakoztatást biztosító új IntelliLink generáció is, integrált Apple CarPlayjel. Még jobban behozza az autóba az okostelefonok világát az Opel infotainment rendszerének új generációja, hiszen először integrálható az Apple CarPlay az új Navi 900 IntelliLink rendszerbe.

opel_insignia_apple_car_play_intellilink_autoaddikt

Ez hozzáférést nyújt például sokféle alkalmazáshoz, zene és hírek hallgatására. Kijelzője és kezelőfelülete nyolccolos, színes érintőképernyő. SMS-felolvasás, audiostreaming és hangvezérlés éppúgy lehetséges az IntelliLinkkel, mint filmek és videók megnézése – ez utóbbiak persze csak az autó álló helyzetében. A navigátor több mint harminc európai ország térképét tárolja, tetszés szerint két- vagy három dimenzióban ábrázolja a területet, és hangvezérléssel is irányítható.