AutóAddikt Hírek Rangos elimerés a Volvo biztonsági szakembereinek

Rangos elimerés a Volvo biztonsági szakembereinek

A Volvo, mely önmagában is egyet jelent a fejlett biztonsági rendszerekkel, újfent elismerésben részesült a közlekedésbiztonság javítását, a súlyos és halálos kimenetelű balesetek számának csökkentését célzó erőfeszítéseiért; ezúttal az Amerikai Egyesült Államok nemzeti közlekedésbiztonsági intézete (NHTSA) részéről.

A globális autóipar egyik legfejlettebb tesztlétesítményében, a Volvo Cars biztonsági központban dolgozó Per Lenhoff igazgatót és Magdalena Lindman közlekedésbiztonsági adatelemzési szakértőt az NHTSA elismerésben részesítette a fokozott közlekedésbiztonságért tett erőfeszítéseikért. A szakemberek az évek során a legkülönfélébb rendszerek – például az útelhagyás esetén működésbe lépő utasvédelmi rendszer – fejlesztésében vettek részt, melynek során valós és CAD (számítógéppel támogatott fejlesztés) tesztmódszereket alkalmazva rögzítették és szimulálták az ütközéseket.

A mindenekelőtt valós biztonsági problémákra megoldást kereső Magdalena Lindman és Per Lenhoff nagymértékben hozzájárultak a Volvo Cars legújabb modelljeinek, köztük az új XC60 szabadidőjárműnek a kiemelkedő biztonsági színvonalához. Az új XC60 az egyik leggazdagabb vezetőtámogató és kormányzást segítő alapfelszereltséggel rendelkező járműként lépett a piacra.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy munkánkat ily módon ismerték el” – mondta Magdalena Lindman, a Volvo Cars biztonsági központ műszaki szakértője, közlekedésbiztonsági adatelemző. „Küldetésünk, hogy útjainkat mindenki számára biztonságosabbá tegyük. Pontosan ezért fektetünk olyan nagy hangsúlyt a valós adatok megismerésére és értelmezésére. A Volvo Cars fejlesztői nem csupán az utasbiztonsági tesztek teljesítésére törekszenek: autóinkat úgy építjük, hogy azok életeket mentsenek. Mindig is ez volt számunkra a kiindulási pont.”

Lindman és Lenhoff személyében újabb tagokkal bővült a Volvo biztonságtechnikai mérnökeinek azon exkluzív társasága, akik az évek során a forradalmi biztonsági fejlesztésekkel végzett munkájuk elismeréseként ebben a díjban részesültek.

„Rendkívüli öröm számunkra, hogy az NHTSA elismerte Magdalena és Per kiemelkedő teljesítményét. A Volvo Cars egyik alapköve, hogy védelmezzük az embereket, megértsük igényeiket, és jobbá tegyük életüket. Következetesen törekszünk a valós életben felmerülő biztonsági problémák megoldására, és ez az évek során egyértelműen számtalan ember életére volt pozitív hatással. Célkitűzésünk, hogy 2020-ra nullára csökkentsük az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő utasok számát” – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának alelnöke.

A Volvo Cars biztonságtechnikai szemléletének köszönhetően egyedülálló szerepet tölt be az autóiparban. 1970 óta a svéd márka több ezer valós baleset adatait gyűjtötte össze, hogy azokat kielemezve pontosabban megérthesse, és ezáltal hatékonyabban kielégíthesse a valós biztonsági szükségleteket. A biztonsági jövőkép és a valós biztonság részei a Volvo Cars ’Omtanke’ fenntarthatósági programjának.