AutóAddikt Magazin Remek 2017-es évet zár a BMW

Remek 2017-es évet zár a BMW

A BMW innovációs iránymutatóként betöltött, abszolút piacvezető pozícióját idén is számos szakmai kitüntetés, olvasói díj és rajongói elismerés igazolta.

2017-ben ismét számos díj, nívós kitüntetés és fényes trófea nyomatékosította a BMW széleskörű termék- és szolgáltatás-palettájának kivételes teljesítményét. Az országos, regionális és globális szinteken aratott győzelmek nem csupán a BMW négykerekű modelljeinek egyedülálló sajátosságait, de lélegzetelállító formanyelvüket, innovatív megoldásaikat, intelligens járműkapcsolati lehetőségeiket, és nem utolsósorban kimagasló arányú fenntarthatóságukat igazolták. A díjakat szakmai magazinok és nemzetközi folyóiratok olvasóközönségei, szakújságírókból álló zsűrik, illetve az infotechnológia, az üzleti élet, a környezetvédelem és a dizájn területének elismert szaktekintélyei ítélték oda a BMW-nek.

A legtöbb díjat az új BMW 5-ös sorozat nyerte el

Az új BMW 5-ös sorozat kiváltképp sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen mindegyik új BMW modellnél több szakmai kitüntetést, olvasói díjat és rajongói elismerést nyert el. A világ legnépszerűbb üzleti modelljének eme kivételes sikerszériája nem csupán az új 5-ös BMW globális elismertségét, de a 2016 végén bemutatott újdonság iránymutató járműtechnológiai arzenálját is igazolja. Nagy-Britanniában a „WhatCar?”magazin az új BMW 5-ös sorozatot választotta meg az év abszolút legjobb új autójának, az „Autocar” magazin pedig a modellnek ítélte az év üzleti limuzinjának járó díjat. A hetedik generáció az „Auto Zeitung” német autós szakmagazin „AutoTrophy” olvasói szavazásának „Luxusautó” kategóriájában, valamint az „Auto Bild Allrad” magazin legjobb összkerékhajtású autókat megválasztó olvasói szavazásán is diadalmaskodott. Utóbbi esetben az új 5-ös BMW a 40 000 euró feletti ársáv legjobb összkerékhajtású személyautójának járó díjat hódította el. A BMW 5-ös sorozat kimagasló járműkapcsolati innovációit ugyancsak számos elismerés és díj igazolta: a modell elnyerte az „auto motor und sport” német autós szakmagazin és a „Chip” számítástechnikai szaklap által közösen meghirdetett „Járműkapcsolati Díj 2017” kitüntetést, illetve a „Computer Bild” számítástechnikai magazin „Arany Computer” díját is. Az 5-ös BMW hetedik nemzedéke mindkét esetben a „Hálózatba kapcsolt járművek” kategóriájában aratott diadalt. Megannyi kitüntetése, elismerése és trófeája után nem meglepő, hogy kimagasló minőségének köszönhetően az új BMW 5-ös sorozat az „Auto Bild” magazin értéktartási versenyének „Value Champion 2017” díját is elhódította. Sőt mi több, az eurotaxSCHWACKEexpert járműszakértői a modellt a legalacsonyabb értékcsökkenésű prémium gépkocsinak is megválasztották. A limuzin és Touring karosszériaváltozatban egyaránt elérhető újdonság a formatervezés területén is látványos sikereket ért el. A BMW 5-ös sorozat hetedik nemzedékének formanyelvét az észak-rajna-vesztfáliai Formatervezési Központ szakmai zsűrije terméktervezési „Red Dot” díjjal, az iF Industrie Forum Design e. V. pedig „Gépkocsi” kategóriában arany fokozatú „iF Terméktervezési Díjjal” ismerte el.

A BMW i3 és a BMW i8 rendkívüli hírnévre tett szert

2017-ben ismét reflektorfénybe került a bajor prémiumgyártó hálózatról tölthető modelljeinek kimagasló járműtervezési- és innovációs erőssége, amelyet a tisztán elektromos meghajtású BMW i3 és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó megannyi elismerése igazolt. Az „Auto Zeitung” német autós szakmagazin „AutoTrophy” olvasói szavazásán a BMW i3 az „Elektromos autók” kategóriájának egyértelmű győztese, míg a BMW i8 a „Hibrid jármű” kategória legjobbja lett. A modellpáros az „Auto Test” autós szakmagazin és az „Ökotrend” környezetvédelmi folyóirat által közösen életre hívott, „Környezetbarát autók tesztje” elnevezésű megmérettetésen is diadalt aratott. A BMW i3 prémium modellt a „Kisautók” között, a BMW i8 plug-in hibrid sportautót pedig a „Kupék” szegmensében választották meg a leginkább környezetbarát modellnek. És ahogyan az új BMW 5-ös sorozat, úgy az „Auto Bild Allrad” magazin összkerékhajtású autókat rangsoroló megmérettetésén a progresszív sportkupé is sikert aratott: a BMW i8 a legjobb összkerékhajtású hibridnek járó trófeát nyerte el. A BMW i3 tisztán elektromos prémium kompaktot eközben a „WhatCar?” és az „Autocar” magazin is a 2017-es esztendő legjobb elektromos autójának választotta meg.

2015 és 2016 után a BMW i8 sorozatban harmadik alkalommal, 2017-ben is győzelmet aratott a „Nemzetközi Év Motorja Díj” választáson, a plug-in hibrid sportautó háromhengeres benzinmotorja ezúttal ismét az 1.4 – 1.8 liter hengerűrtartalmú modellek mezőnyében bizonyult a legjobbnak. A BMW hálózatról tölthető modelljeinek idei sikersorozatát a BMW X5 xDrive40e iPerformance modell trófeája koronázta meg: a plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt modellt az egyesült államokbeli „Green Car Journal” magazin a 2017-es év SUV modelljének választotta.

Járműkapcsolat: az innovációs iránymutatóként betöltött piacvezető pozíciót díjak és elismerések nyomatékosítják

2017-ben a bajor prémiummárka nem csupán átfogó modellpalettájával, de innovatív járműkapcsolati megoldásaival is elismerések sorát zsebelte be. A BMW az „Auto Bild” német autós szakmagazin legjobb márkákat értékelő szavazásán aratta egyik legnagyobb idei sikerét, hiszen a hálózatba kapcsolt járművek között, a vezetést támogató rendszerek terén, a központi operációs rendszer áttekinthetősége és működtethetősége szempontjából, a gépkocsik okostelefon- és internet-kapcsolatait összesítő kategóriában, illetve a kifinomult szolgáltatások szegmensében is abszolút győzelmet aratott.

A BMW egyértelműen iránymutató pozícióját a BMW Professional navigációs rendszer, a BMW WLAN Hotspot és a BMW Touch Display fényes trófeái is igazolják, hiszen az „auto motor und sport” német autós szakmagazin és a „Chip” számítástechnikai szaklap által közösen meghirdetett „Járműkapcsolati Díj 2017” kitüntetés a navigációs rendszerek, a multimédiás funkciók és a járművezérlési koncepciók kategóriában is Münchenbe vándorolt.

Első helyen a BMW és a BMW Group

A legjobb vállalatokat elemző és értékelő Best Brands Organisation 2017-ben a BMW-nek ítélte oda a legjobb nemzetközi márkának járó elismerést, mialatt a BMW AG a „Robb Report” magazin által első ízben életre hívott „Luxus Kitüntetés” díj „Üzleti vállalkozás” mezőnyében aratott diadalt. Sőt mi több, az „Auto Test” autós szakmagazin és az „Ökotrend” környezetvédelmi folyóirat által közösen életre hívott, „Környezetbarát autók tesztje” elnevezésű megmérettetésen a BMW Group a leginkább környezetbarát gyártónak járó kitüntetést is elnyerte.

A 2017-ben elnyert díjak, elismerések és kitüntetések újfent azt igazolják, hogy a BMW nem csupán élen jár a csúcstechnológiákkal felvértezett gépkocsik és az innovatív szolgáltatások kifejlesztése, illetve értékesítése terén, de forradalmi megoldásaival a jövő mobilitási irányzatait is formálja. A bajor prémiumgyártó innovációs erősségének története ugyanakkor hosszú évtizedekre tekint vissza: 2017-ben az ikonikus BMW 600 és a legendás BMW M1 ismételten elnyerte a nívós szakmai magazinok olvasóinak abszolút tetszését. Amíg előbbi az „Auto Bild Klassik” magazin „Arany Klasszikus Kormánykerék” díját, addig utóbbi a „Motor Klassik” magazin „Motor Classic Award” díját zsebelte be.

A BMW 2017-ben elnyert legfényesebb trófeái, elismerései és kitüntetései:

Az „Auto Zeitung” német autós szakmagazin által:

A legjobb hibrid járműnek járó „Green Mobility Trophy” díj a BMW i8 plug-in hibrid sportautónak

A legjobb elektromos autónak járó „Auto Trophy” díj a BMW i3 tisztán elektromos prémium kompaktnak

A legjobb közép-méretosztálybeli autónak járó „Auto Trophy” díj a BMW 3-as sorozatnak

A legjobb prémium autónak járó „Auto Trophy” díj a BMW 5-ös sorozatnak

A 25 000 és 50 000 euró közötti ársáv legjobb SUV modelljének járó „Auto Trophy” díj a BMW X3 modellnek

Az „Auto Test” autós szakmagazin és az „Ökotrend” környezetvédelmi folyóirat által:

A „Környezetbarát autók tesztje” elnevezésű megmérettetés leginkább környezetbarát gyártónak járó kitüntetése a BMW Group-nak

A leginkább környezetbarát autónak járó kitüntetés a 94 amperóra tárolókapacitású akkumulátorral felszerelt BMW i3 tisztán elektromos prémium kompaktnak a „Környezetbarát autók tesztje” elnevezésű megmérettetés „Kisautók” kategóriájában

A leginkább környezetbarát autónak járó kitüntetés a BMW i8 plug-in hibrid sportautónak a „Környezetbarát autók tesztje” elnevezésű megmérettetés „Kupék” kategóriájában

A „Sport Auto” német autós szakmagazin által:

Az 50 000 euró alatti legjobb sportlimuzinnak / sportkombinak járó „Sport Auto Award” díj a BMW 340i modellnek

Az 50 000 euró alatti legjobb sportkupénak járó „Sport Auto Award” díj a BMW M240i Coupé modellnek

Az 50 000 euró alatti legjobb kabriónak / roadsternek járó „Sport Auto Award” díj a BMW M240i Cabrio modellnek

A 100 000 euró alatti legjobb sportkupénak járó „Sport Auto Award” díj a BMW M2 Coupé modellnek

Az „Auto Bild Allrad” német autós szakmagazin által:

A 40 000 euró feletti ársáv legjobb összkerékhajtású személyautójának járó „Four-Wheel Drive Car of the Year“ díj a BMW 5-ös sorozatnak

A legjobb összkerékhajtású hibridnek járó „Four-Wheel Drive Car of the Year“ díj a BMW i8 plug-in hibrid sportautónak

A „Motor Klassik” magazin által:

Az 1970-es évek klasszikusának járó „Motor Classic Award” díj a BMW M1 modellnek

Az „Auto Bild Klassik” magazin által:

A kisautó-, illetve kompakt-szegmens klasszikusának járó „Arany Klasszikus Kormánykerék” díj a BMW 600 modellnek

Az „auto motor und sport” német autós szakmagazin és a „Chip” számítástechnikai szaklap által:

Az intelligens hálózatba kapcsolt legjobb járműtechnológiának járó „Járműkapcsolati Díj 2017” kitüntetés az új BMW 5-ös sorozatnak

A legjobb navigációs rendszernek járó „Járműkapcsolati Díj 2017” kitüntetés a BMW Professional navigációs rendszernek

A legjobb multimédiás funkciónak járó „Járműkapcsolati Díj 2017” kitüntetés a BMW WLAN Hotspot-nak

A legjobb járművezérlési koncepciónak járó „Járműkapcsolati Díj 2017” kitüntetés a BMW Touch Display-nek

Az „Auto Bild” német autós szakmagazin által:

A legjobb autóipari márkát megillető „The Best Brands” kitüntetés a BMW-nek a hálózatba kapcsolt járművek között, a vezetést támogató rendszerek terén, a központi operációs rendszer áttekinthetősége és működtethetősége szempontjából, a gépkocsik okostelefon- és internet-kapcsolatait összesítő kategóriában, illetve a kifinomult szolgáltatások szegmensében

A „Computer Bild” számítástechnikai magazin által:

Az intelligens hálózatba kapcsolt legjobb járműtechnológiának járó „Arany Computer” díj az új BMW 5-ös sorozatnak

Az „Auto Bild” német autós szakmagazin és a „Schwacke” német piackutató intézet által:

A legértékállóbb prémium modellnek járó „Wertmeister 2017” díj az új BMW 5-ös sorozatnak

Az „auto motor und sport” német autós szakmagazin által:

A kompakt kategória legjobb dizájn-innovációját elismerő 2017-es „Autonis” díj a BMW 2-es Coupé modellnek

A közép-méretosztálybeli autók legjobb dizájn-innovációját elismerő 2017-es „Autonis” díj a BMW 4-es Coupé és a BMW 4-es GranCoupé modellpárosnak

Az észak-rajna-vesztfáliai Formatervezési Központ szakmai zsűrije által:

A személyautó kategória 2017-es terméktervezési „Red Dot” díja az új BMW 5-ös limuzinnak

Az iF Industrie Forum Design e. V. által:

A gépkocsi kategória 2017-es arany fokozatú „iF Terméktervezési Díja” az új BMW 5-ös limuzinnak

A Best Brands Organisation által:

A legjobb nemzetközi márkának járó elismerés a BMW-nek

A „Robb Report” magazin által:

Az „Üzleti vállalkozás” kategória „Luxus Kitüntetés” díja a BMW AG-nek

Az Engine Technology International szakmai zsűrije által:

A világ legjobb 1.4 – 1.8 hengerűrtartalmű erőforrásának járó „Nemzetközi Év Motorja Díj 2017” a BMW i8 plug-in hibrid sportautó turbófeltöltésű, háromhengeres benzinmotorjának

A EuroCarBody által:

„EuroCarBody Award 2017” díj az új BMW 6-os GranTurismo modellnek

A „WhatCar?” brit autós szakmagazin által:

Az év abszolút legjobb új autójának járó „Car of the Year” díj a BMW 520d modellnek

A 20 000 és 40 000 angol font közötti ársáv legjobb elektromos autójának járó „Car of the Year” díj a BMW i3 tisztán elektromos prémium kompaktnak

A 25 000 angol font feletti ársáv legjobb hot hatch modelljének járó „Car of the Year” díj a BMW M140i modellnek

Az „Autocar” brit autós szakmagazin által:

A legjobb üzleti limuzinnak járó „New Car Awards” díj az új BMW 5-ös sorozatnak

A legjobb elektromos autónak járó „New Car Awards” díj a BMW i3 tisztán elektromos prémium kompaktnak

Az év innovációs iránymutatójának járó „Technology Award” díj a BMW-nek

A „Test Aankoop / Test Achat” belga autós szakmagazin által:

A legjobb családi kombinak járó „Best of the Test” elismerés a BMW 3-as Touring modellnek

A „Green Car Journal” egyesült államokbeli autós szakmagazin által:

A 2017-es év SUV modelljének járó „Green SUV of the Year” díj a BMW X5 xDrive40e iPerformance modellnek

A „U.S. News and World Report” osztrák magazin által:

A luxuskategória legjobb családi kompakt SUV modelljének járó „U.S. News Best Car” díj a BMW X3 modellnek

A „cars.co.za” szaúd-arábiai autós szakmagazin és használtautó-kereső oldal által:

A legjobb luxusautónak járó „Consumer Awards” díj a BMW 750Li Design Pure Excellence modellnek

A legjobb nagyteljesítményű autónak járó „Consumer Awards” díj a BMW M2 Coupé modellnek

A „Car and Driver Magazine” brazil autós szakmagazin által:

A legjobb prémium limuzinnak járó „Best Premium Sedan” elismerés az új BMW 5-ös sorozatnak

Az „NDTV Car and Bike” indiai szakmagazin által:

A 2017-es esztendő legjobb luxusautójának járó „Luxury Car of the Year” kitüntetés a BMW 7-es sorozatnak