AutóAddikt Autó-motorsport Sébastien Loeb újfent az M-Sport Ford World Rally Team színeiben versenyez a...

Sébastien Loeb újfent az M-Sport Ford World Rally Team színeiben versenyez a Portugál Rally-n

Miután az M-Sport Ford World Rally Team lélegzetelállító teljesítménnyel debütált a januári Monte Carlo Rallyn, az M-Sport most megerősítette a hírt, hogy Loeb és navigátora, Isabelle Galmiche újra magukra öltik az M-Sport színeit, és Portugáliában rajthoz álljak a Puma Hybrid Rally1 versenyautóval.

Loeb januárban tért vissza a FIA Rally Világbajnokságba, ahol hat szakaszgyőzelmet ért el a nyolcszoros bajnok Sebastien Ogier ellen küzdve, majd összesítettben megnyerte a 2022-es szezon nyitó futamát.

A lendületes évkezdés után Loeb világszerte több szakágban is pályára lépett, most pedig Porto híres murvás szakaszaira készül, jobbján Galmiche-sal, aki 1997 óta az első női sportolóként könyvelhetett el összesített futamgyőzelmet a WRC-ben; és mindezt még különlegesebbé teszi, hogy ez volt az első közös versenyük Loebbel.

A Portugál Rally igazi mérföldkő és izgalmas lehetőség lesz az M-Sport Ford World Rally Team számára, hiszen ez az első csapat, amely egyszerre öt Rally1 autót is indít ugyanazon az eseményen.

Loeb visszatérése egybeesik az FIA Rally Világbajnokság 50. évfordulójával, így a futam hétvégéjén rengeteg izgalmas program várható. Ugyanakkor Loeb is ünnepi hangulatban lép pályára Portugáliában, mert az élő legendának számító francia pilóta itt debütált 2007-ben, amikor 18 szakaszból 11-et meg is nyert. 2009-ben ismét győzelemmel zárta a portugál futamot, majd további két dobogós helyezést és összesen 32 szakaszgyőzelmet gyűjtött be itt.

Sebastien Loeb: 

“A Pumával versenyezni az egyik kedvenc rally-emlékem, Monte Carlóban győzni pedig – ennyi idő után – szinte hihetetlen élmény volt. A csapat igazán remekül dolgozott, ami hatalmas segítség volt a 80. rallygyőzelmünkhöz. Ebben az autóban már az első gázadás pillanatától nagyon jól érzem magam, mert a hibrid rendszer ereje egyszerűen lenyűgöző. Ez egy kiváló autó és egy kiváló csapat – nem csoda hát, hogy ilyen hihetetlen győzelmet ünnepelhettünk!

A Portugál Rally idejére pont üres volt a naptáram, és ez egy murvás futam lesz; 2019-ben már versenyeztem itt, úgyhogy vannak emlékeim és tapasztalataim némelyik szakaszról. Ez volt az egyik ok, amiért éppen Portugáliára esett a választásom, de az is motivált, hogy vágytam egy murvás versenyre, mert imádok ezeken az utakon vezetni.”

Rich Millener csapatfőnök:

“Monte Carlo emléke még mindig élénken él bennem, és biztos vagyok benne, hogy ezzel az egész csapat így van. Az pedig, hogy újra esélyünk nyílik Sebbel és Isabelle-lel együtt dolgozni… nos, ez egy valóra vált álom. A csapat számára hatalmas elismerést jelent, hogy újra velünk akarnak versenyezni.

Szeretnék külön köszönetet mondani a Fordnak és a Red Bullnak, akik nagy szerepet játszottak e sztárpáros visszatérésében. Ez újabb remek példája annak, hogyan működnek együtt velünk a partnereink abban, hogy a lehető legerősebb pilótákkal állhassunk rajthoz az idei WRC-szezonban. Rendkívül izgatottan várom, mi történik majd a legendás portugál szakaszokon, ahol nagyon számítunk szurkolóink támogatására!”

Malcolm Wilson ügyvezető igazgató:

“Mindez kiváló partnereinknek köszönhetően vált lehetővé, én pedig nagyon várom már, hogy lássam, hogyan teljesít majd Seb és a Puma Hybrid Rally1 az év első igazi murvás futamán. Remek érzés egy ilyen erős pilótákból álló csapatot irányítani, arra pedig különösen büszke vagyok, hogy mi leszünk az első csapat, amelyik öt csúcskategóriás gépet is rajthoz állít egy WRC-versenyen. Ez egyértelműen jelzi, milyen vonzóak ezek a Rally1-es autók – és különösen a Puma – a pilóták számára, és reméljük, továbbra is sikeresen feszegetjük majd a határokat.”