AutóAddikt Hírek Több Hyundai Kona Electric lesz elérhető Európában

Több Hyundai Kona Electric lesz elérhető Európában

A zéró károsanyag-kibocsátású járművek iránti kereslet folyamatos növekedéséhez igazodva a Hyundai Motor megháromszorozza az európai piac számára biztosított Kona Electric modellek számát.

A vállalat 2020 márciusától megkezdi a Kona Electric gyártását csehországi gyártóüzemében, valamint megnöveli a dél-koreai Ulsanban működő létesítmény által szállított járművek számát. Ezen intézkedéseknek köszönhetően az európai ügyfelek jóval gyorsabban megkaphatják megrendelt autójukat. 

A Hyundai azért döntött úgy, hogy Európában is gyártásba veszi a Kona Electric modellt, hogy még magasabb színvonalon szolgálhassa ki európai ügyfeleit. A 2018 óta forgalmazott Kona Electric iránti kereslet minden várakozást felülmúlt: a kapacitás növelésével a Hyundai a folyamatosan erősödő piaci igényhez igyekszik igazodni. 

2020-ban a Hyundai több mint 80 ezer emissziómentes járművet kínál európai ügyfeleinek, a Kona Electric-től kezdve az IONIQ Electric-en át a NEXO üzemanyagcellás gépkocsiig. A várakozások szerint a kapacitás-növelés révén 2020-ban a Hyundai adhatja el a legtöbb emissziómentes járművet az európai piacon.

„Meghallgatjuk ügyfeleink kívánságait: azért hoztuk meg ezt a döntést, hogy kielégítsük az elektromos járműveink iránti, folyamatosan növekvő keresletet. Napról napra egyre többen ismerik fel, hogy a környezet szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen autót választanak. Véleményünk szerint az európai piacon hatalmas lehetőségek előtt állnak az elektromos járművek” – mondta Dong Woo Choi, a Hyundai Motor Europe HQ elnök-vezérigazgatója. „Ez összhangban áll progresszív szemléletünkkel, és egyben megerősíti a jövőbeli mobilitás terén elfoglalt vezető szerepünket.”

A vállalat nem csupán úttörő jelentőségű emissziómentes modelljeivel foglal el vezető szerepet: egyetlen más gyártó sincs a piacon, amelynek szériamodelljei ilyen sokszínű villamosított kínálattal várnák az ügyfeleket. A Hyundai kínálata a 48 voltos mild hibrid modellektől a full hibrideken (HEV) át a hálózatról tölthető (plug-in) hibridekig (PHEV) terjed. A környezetbarát technológiák fejlesztése, és gyártása téren az élvonalba tartozó vállalat hosszú ideje törekszik arra, hogy minél szélesebb rétegek számára tegye elérhetővé a jövőbeli mobilitási megoldásokat.

A Kona Electric-et a szaksajtó újra és újra úttörő jelentőségű modellként emlegeti. Ez volt az első olyan autó Európában, amely a népszerű crossover karosszériát hosszú hatótávolságú villamosított hajtáslánccal kombinálta. A Kona Electric éppen ezért mérföldkőnek számít az elektromos autóra vágyó ügyfelek számára. A közelmúltban bevezetett, számos modellfrissítés nyomán a típus az eddigieknél is több ügyfélelőnyt kínál, a számos európai piacon elérhető, gyorsabb, háromfázisú töltéstől kezdve a Hyundai Bluelink® szolgáltatással együtt bevezetett, új kapcsolódási funkciókon át a 10,25 colos központi képernyőn megjeleníthető új, opciós navigációs rendszerig.