AutóAddikt Magazin Továbbra is hosszú távú partnerség a MINI és a Pitti Immagine között

Továbbra is hosszú távú partnerség a MINI és a Pitti Immagine között

A MINI egy látványos közterületi installációval és egy újabb merész ruhakollekcióval érkezett meg a 91. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválra.

2017. január 10-13. között rendezték meg Olaszországban a 91. Pitti Uomo férfidivat-fesztivált, amelynek ezúttal is Firenze legnagyobb történelmi emlékműve, a Fortezza da Basso középkori erőd adott otthont. A négynapos rendezvényen a MINI és az évente megrendezett Pitti Immagine nívós olasz divatvásár ismét megújította hosszú távú partnerségét, amellyel mindkét fél megerősítette, hogy az innovációk iránti szenvedélyben, a részletekre való összpontosításban, a szüntelen megújulási vágyban és a példaértékű minőség iránti elkötelezettségben egyformán osztozva a jövőben is olyan közös projektek megvalósításán dolgoznak, amelyek vadonatúj, stílusteremtő irányzatok megszületéséhez járulnak hozzá.

A MINI és a Pitti Immagine partnersége a feltörekvő tehetségek támogatására épül
A MINI és a Pitti Immagine nívós olasz divatvásár közötti kreatív partnerséget az innováció és a közös értékteremtés iránti szenvedély táplálja, amely a progresszív életszemlélet vezérelvei szerint egyesíti két teljesen eltérő világ tapasztalatait és célkitűzéseit. A két vállalat évek óta tartó együttműködése a 2017. január 10-13. között megrendezett 91. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon újabb állomásához érkezett, a firenzei Fortezza da Basso középkori erődben életre hívott rendezvényen ugyanis az úttörő partnerség ezúttal a divatvilág azon feltörekvő tehetségeinek adott kibontakozási lehetőséget, akik munkájukban a legkorszerűbb trendeket a nagyvárosok kultúrájával egyesítik. Mint ilyen, kiforrott szépérzékével, kreativitása, egyénisége és termékpalettája iránti rajongásával, valamint innovatív ötleteivel, a MINI kiváló inspirációként szolgált a divattervezőknek és a feltörekvő fiatal művészeknek.

A 91. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon a MINI és a Pitti Immagine immáron harmadik alkalommal mutatta be a nagyközönségnek a brit prémiumgyártó támogatását élvező nemzetközi divattervezők „The Latest Fashion Buzz” elnevezésű rendhagyó válogatását. A firenzei Piazzale delle Ghiaie téren a MINI, a Pitti Immagine, valamint a L’Uomo Vogue és a GQ férfimagazinok által kiválasztott hat fiatal, feltörekvő divattervező mutatkozhatott be a divatvilágnak kollekciója felvonultatásával.

A spanyol David Catalán, a portugál Estelita Mendonça, a kínai Feng Chen Wang, a német Sissi Goetze, a kínai Pronounce és az olasz Luca Magliano alkotta csapat egyetemi és professzionális művészek háttértámogatását élvezve hívta életre a MINI FLUID FASHION ruhakollekció legújabb, „Bold Meets Genderless” névre keresztelt stílusát, amelynek merész, klasszikus trendeket messziről elkerülő, határtalan szabadságot hirdető alkotásai egy vadonatúj, változásra fogékony célcsoportot céloznak meg.

Az innovatív szemléletű anyaghasználat és a határokat ledöntő alkotói kreativitás egyedi, kulturális szintű egyesítésével a kínai Pronounce magasan kiemelkedett a hat tehetséges divattervező közül, akinek így személyes tapasztalatokkal megfűszerezett, modern világpolgári látásmódját a szervezők egy teljes éven át tartó kreatív képzéssel ismerik el. A kínai művészt a divatvilágban alkotó fiatal tehetségek felkutatására és továbbképzésére szakosodott CREATIVE AND MORE ügynökség veszi szárnyai alá.

A MINI által felállított közterületi installáció nem csupán üzleti megbeszéléseknek, de megannyi szusszanásnyi kikapcsolódásnak és hangulatos találkozásnak adott otthont, ahol a divattervezők, a vásárlók, a média képviselői és a látogatók a rendhagyó innováció, az egyedülálló stílus és a kortárs dizájn közvetlen ölelésében élhették át a MINI és a Pitti Immagine közötti úttörő partnerség eredményeit, a közös inspirációban rejlő értékeket, illetve az autóipar és a divatvilág egyedi összefonódásának határtalan lehetőségeit.

A Pitti Immagine egy Olaszországban évente megrendezett elsőrangú divatvásár, amelynek keretein belül 1972 óta évente két alkalommal a Pitti Uomo elnevezésű férfidivat-fesztivált is életre hívják, hagyományosan Firenzében. A fesztivál kiemelt hangsúlyt fektet a fiatal, feltörekvő és a hagyományokkal esetenként szembemenő divatmárkákra. A MINI és a Pitti Immagine közötti partnerség 2015 januárjában vette kezdetét és azóta számos projektre kiterjedt már.

Az elmúlt évek Pitti Uomo férfidivat-fesztiváljain a MINI számtalan alkalommal bemutatta, hogy rendkívüli márkafilozófiája az autóiparon kívülálló világra is kiterjeszthető: 2015 júniusában, a 88. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon a brit prémiumgyártó hat fiatal olasz tehetséggel együttműködve hívta életre a vadonatúj MINI Clubman ihlette első „MINI Gentleman Kollekciót”, amelynek hat nívós divat- és életmód-kiegészítője az olasz szaktudást kreatív és innovatív részletekkel ötvözi.

A MINI 2016 júniusában, a 90. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon rántotta le a leplet MINI FLUID FASHION névre keresztelt ruhakollekciójáról, amelynek limitált darabszámban elkészített pulóverei öt nemzetközi, feltörekvő és már befutott divattervező együttműködéséből születtek meg. A kiválasztott művészek öt egyedülálló perspektíva szerint értelmezték újra a MINI márka optimista, nyitott és határokat nem ismerő életszemléletét.

A két vállalat közötti partnerség elsöprő sikerére való tekintettel a MINI és a Pitti Immagine 2017 júniusában, a 92. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon tovább folytatja úttörő együttműködését és a divatvilágban alkotó fiatal tehetségek felkutatását.