AutóAddikt Újdonságok 88. Genfi Autószalon: összefoglaljuk a Honda márkát érintő újdonságokat

88. Genfi Autószalon: összefoglaljuk a Honda márkát érintő újdonságokat

Tucatnyi újdonsággal készült Genfi Autószalonra a Honda – amely március 8. és 18. között került megrendezésre.

Többek között porondra lépett a világ legkelendőbb szabadidő-autójaként számon tartott CR-V legújabb generációja, és a jövőbe mutató Sports EV Concept is.

Vadonatúj CR-V

A Genfi Autószalonon ünnepelte európai premierjét a Honda CR-V legújabb generációja. A modell ezentúl hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz az öreg kontinensen, nem mellesleg minőségét, megjelenését, belső kialakítását és kifinomultságát illetően is nagyot lépett előre a kifutó nemzedékhez viszonyítva.

Mesterhármas – a Honda elektromos tanulmányautói

A 2017-es frankfurti világpremiert követően Genfben is nagyközönség elé gurult az Urban EV Concept. Ez a koncepció újabb bizonyíték, hogy a Honda hamarosan betör az elektromos autók európai piacára, sorozatgyártású változata a tervek szerint jövőre érkezik a márkakereskedésekbe.

A tavaly októberi Tokiói Motor Show-t követően Genfben is színre lépett a Sports EV Concept. Szemet gyönyörködtető formavilágával és alacsony súlypontjával a jövőbeni elektromos sportkocsikat vetíti elénk.

A trió harmadik tagja nem más, mint a mesterséges intelligenciára épülő, autonóm közlekedésre is képes NeuV. A különlegességet a 2017-es CES-en már megcsodálhatták az amerikai vásárlók, most pedig az európai közönség is szemügyre vehette.

Motorsport-ünneplés Honda módra

Az elektromos járművek mellett két- és négykerekű versenygépeket is bemutatott a márka. Ilyen volt a vadonatúj Civic Type R TCR, amivel a FIA WTCR 2018-as futamain indul a Honda, és számos egyéb aszfaltszaggató is, közöttük olyan ínyencségekkel, mint az NSX GT3 vagy a MotoGP-világbajnok RC213V versenymotor. Mindemellett a World Superbike sorozatban és a Dakar Rallyn induló Hondákat is közszemlére állították.

Elsőként szerepelt nemzetközi autókiállításon a Jazz X-Road

A seregszemle egyik legjobban várt újdonsága, kétséget kizáróan, a Honda Jazz X-Road. A terepes megjelenésű modell a nemrégiben bemutatott Jazz 1.5 i-VTEC Dynamic szomszédságában fogadta az érdeklődőket. Tekintélyt parancsoló megjelenését egyebek mellett a fekete, műanyagból készülő kerékjáratiív-borításoknak és küszöbszoknyáknak, az ezüstre fényezett első-hátsó koptatóknak, valamint a 16”-os, könnyűfém felniknek köszönheti. A speciális kivitel mozgatását 1,3 literes, 103 LE-s, benzines motorra bízták a Honda mérnökei, az erőátvitelről hagyományos kéziváltó vagy extraként rendelhető CVT (Continuously Variable Transmission – folyamatosan változó áttételű automatikus váltó) gondoskodhat.

Előző cikkToyota Sports 800, a márka első versenyautója
Következő cikkKiváló értékállóságot hordoznak a Toyota hibridjei