AutóAddikt Hírek A BMW Group debreceni gyárának fejlesztése teljes mértékben a tervek szerint halad

A BMW Group debreceni gyárának fejlesztése teljes mértékben a tervek szerint halad

A BMW Group jövőbeni debreceni gyárának területén az első épületek építési munkálatai a tervek szerint kezdődnek meg. Szijjártó Pétert, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterét, Dr. Papp Lászlót, Debrecen polgármesterét és Hans-Peter Kemsert, a BMW Group debreceni gyárának igazgatóját a helyszínen tájékoztatták a kivitelezési munkálatok állapotáról.

Az építkezés jelen szakasza a központi irodaépületet, a képzési központot, az adatközpontokat és a további infrastrukturális épületeket érinti. A termelőlétesítmények építése még ebben az évben megkezdődik. A debreceni gyár alapkőletételre 2022 júniusának elején kerül sor.

„Ez a hatalmas beruházás egy újabb garancia arra, hogy Magyarország a tradicionális autóipart követően az elektromos autózásra épülő korszakban is nemcsak Európa, hanem a világ vezetői közé fog tartozni. Büszkék vagyunk arra, hogy a BMW, mint a világ egyik legnagyobb és legmodernebb autóipari vállalata Debrecent választotta, hiszen ez is bizonyíték arra, hogy helyes volt az elmúlt 12 év gazdaságpolitikája, aminek köszönhetően a magyar beruházási környezet világszinten vált versenyképessé” – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a debreceni eseményen.

„A BMW debreceni építkezésének megkezdése egy új korszak kezdetét jelenti számunkra. A világ egyik leginnovatívabb vállalata, a BMW Group és Közép-Európa egyik legsikeresebb városa, Debrecen együtt építi a jövőt a fenntarthatóság és az innováció jegyében. Elkötelezettek vagyunk a BMW debreceni sikere mellett, mert ez hozzájárul városunk és polgáraink sikeréhez” – mondta el Dr. Papp László, Debrecen polgármestere az esemény alkalmával.

„Az első épületek kivitelezésének megkezdésével a következő fontos szakaszhoz érkezünk: a gyárunk épületei elkezdenek növekedni és a létesítmény felveszi leendő formáját” – fogalmazott a BMW Group debreceni gyárának igazgatója, Hans-Peter Kemser, aki a BMW Group helyi csapatával, illetve a debreceni és magyarországi partnerekkel is találkozott már. „Minden személyes beszélgetés során rendkívül pozitív hozzáállást tapasztaltam és elköteleződést aziránt, hogy kiváló együttműködésünket folytatva a BMW Group csúcstechnológiás gyárát építsük fel itt Debrecenben” – tette hozzá.

2022 év elején Hans-Peter Kemser vette át a BMW Group debreceni gyárának igazgatói feladatait. Hans-Peter Kemser sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezik az autógyártás és az elektromos mobilitás területén. 2015 és 2021 között a BMW Group lipcsei gyárának működéséért volt felelős.

A BMW Group munkaerő-toborzása a következő szakaszához érkezik

Jelenleg egy Debrecenben és Münchenben dolgozó szakmai stáb irányítja a különböző humánerőforrás-, üzemeltetési, fenntarthatósági, pénzügyi és tervezési tevékenységeket. A kivitelezési munkálatok előrehaladtával újabb karrierlehetőségek nyílnak meg. A munkaerő-toborzás jelen szakaszában a hangsúly olyan munkaterületekre koncentrálódik majd, mint az üzemépítés, a humánerőforrás, a létesítményüzemeltetés, a pénzügy, a beszerzés és az IT. Tekintve, hogy jelenleg az első épületek építési munkálatai állnak középpontban, az állásajánlatok a releváns munkaterületekhez kapcsolódnak majd. A gyártáshoz kapcsolódó állásajánlatok meghirdetésére egy későbbi időpontban kerül sor.