AutóAddikt Magazin A BMW Weltben vendégeskedett a holland királyi pár

A BMW Weltben vendégeskedett a holland királyi pár

Vilmos Sándor király és Maxima királynő exkluzív BMW Weltben tett látogatása tovább erősíti a BMW Group Hollandiával ápolt gazdasági kapcsolatait.

bmw-welt-holland-kiralyi-par-latogatas-autoaddikt-2

Vilmos Sándor király és Maxima királynő exkluzív látogatása tovább erősíti a BMW Group Hollandiával ápolt gazdasági kapcsolatait.

Királyi látogatás a vállalatcsoport centenáriumi évében: a BMW Welt április 13-án, szerdán Vilmos Sándor holland királyt és feleségét, Maxima királynőt látta vendégül. A királyi párt személyesen Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke fogadta és vezette körbe a müncheni komplexumban, ahova Hollandia gazdasági ügyekért felelős küldöttsége is elkísérte őfelségét. A Lilianne Ploumen külkereskedelmi és fejlesztés-együttműködési miniszterasszony vezette delegáció munkamegbeszélések és konferenciák végett érkezett Bajorországba. Az előkelő holland látogatáson Bajorország kormányát Ilse Aigner gazdasági ügyekért felelős miniszterasszony képviselte.

A mintegy egyórás látogatás középpontjában a BMW Group Hollandiával ápolt gazdasági kapcsolatai álltak. A királyi pár és a holland delegáció a BMW Welt Double Cone csarnokában teljes életnagyságban tekinthette meg a BMW VISION NEXT 100 tanulmányautót, amely a BMW Group több évtizedre előrevetített mobilitási jövőképét hivatott megtestesíteni – azon korszakét, amelyben a mobilitást a fenntarthatóság, az intelligens járműkapcsolatok és az automatizált járművezetés hármas egysége járja át.

„Rendkívüli megtiszteltetés a BMW Group számára, hogy a BMW Welt csarnokában köszönthetjük Hollandia királyát és királynőjét” – fogalmazott Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke. „Hollandia úttörő szerepet tölt be az elektromos mobilitás területén, mi pedig nagy örömmel mélyítjük tovább Hollandiával ápolt erős gazdasági kapcsolatainkat” – tette hozzá.

A MINI standján Peter Schwarzenbauer, a BMW AG igazgatótanácsának BMW Motorrad, MINI és Rolls-Royce márkákért, valamint a vállalatcsoport vevőszolgálati részlegéért és mobilitási szolgáltatásaiért felelős tagja vette át a szót, aki a Hollandiában üzemelő VDL Nedcar gyárral való sikeres együttműködésről beszélt: 2014 nyara óta szerződéses gyártásmegbízás keretében a VDL Nedcar üzemében is készülnek háromajtós MINI modellek, a partnerség pedig nemrégiben a vadonatúj MINI Cabrio gyártásával bővült.

Vilmos Sándor holland király és Maxima királynő látogatására a vállalatcsoport egy narancssárga MINI Cabrio modellt és egy újjászületett klasszikust állított ki a BMW Welt csarnokában: a 983-as sorozatszámú Austin Seven 1959-ben készült Hollandiában. Az ikonikus kisautó képviselőjére 2012-ben bukkantak rá egy Groningen melletti pajtában, amely után 2013-ban a VDL Nedcar restaurátorokból álló ötfős csapata minden részletében újjáépítette. 1959 és 1966 között Hollandiában több mint 4 000 darab klasszikus Mini látott napvilágot, amelyekhez az Egyesült Királyságban készülő alkatrészeket használták fel.

bmw-welt-holland-kiralyi-par-latogatas-autoaddikt-1

A holland küldöttség látogatásán az Allego és a ParkNow ugyancsak a BMW Group Hollandiában működő kiváló partnerkapcsolatait mutatta be.

A járműtöltési állomásokat üzemeltető holland Allego szorosan együttműködik a BMW i divízió ChargeNow szolgáltatásával, amely világszerte innovatív töltőhálózatot biztosít a tisztán elektromos és plug-in hibrid hajtásláncú modelleknek. Azon piacokon, ahol a BMW i is jelen van, a szolgáltatás egybegyűjti a legnagyobb nyilvános töltési infrastruktúra-szolgáltatók által kínált lehetőségeket, a ChargeNow ügyfélkártya használatával így a járműtulajdonosok számtalan cég szolgáltatását élvezhetik.

A ParkNow egy interneten keresztül és okostelefon-alkalmazás képében egyaránt elérhető parkolást segítő szolgáltatás. Az okos funkció a rendszerbe táplált garázsok és parkolóhelyek ár, távolság és elérhető szolgáltatások szerinti szűrésével egyfelől könnyed áttekinthetőséget biztosít a nagyváros parkolási lehetőségein, járműtöltési pontjain és autókozmetikai létesítményein belül, a ParkNow felhasználói másfelől előre le is foglalhatják a kiválasztott parkolóhelyeket, amely után az alkalmazás az úti célhoz vezető legoptimálisabb útvonalat is megmutatja. Hollandiában a ParkNow innovatív szolgáltatásait a világ egyik vezető mobilparkolási szolgáltatójaként ismert Parkmobile vállalat égisze alatt érhetik el a bajor gyártó ügyfelei.