AutóAddikt Hírek A Continental digitális, szélvédőre vetíthető kijelzőt fejlesztett teherautókhoz és buszokhoz

A Continental digitális, szélvédőre vetíthető kijelzőt fejlesztett teherautókhoz és buszokhoz

Tehergépjárművek és autóbuszok számára fejlesztett digitális, szélvédőre vetített kijelzőt a Continental, melyet a 66. IAA Haszonjármű Kiállításon mutat majd be.

continental-digitalis-szelvedore-vetitheto-kijelzo-teherauto-busz-autoaddikt

„A digitalizáció elképesztő lehetőségeket teremt a közlekedés iparágában. Elérhetővé teszi az olyan innovációk tényleges alkalmazását, mint a szem elé vetített kijelző, vagy az automata vezetés, ugyanakkor nagyobb biztonságot és hatékonyságot nyújt az utakon” – mondta Nikolai Setzer, a Continental Igazgatótanácsának tagja.

A 17-es Csarnok A06-os Standjánál a világ egyik vezető autóipari beszállítója és gumiipari gyártója nem csak az innovációk bemutatására ad teret, hanem lehetőséget biztosít arra is, hogy a Continental vásárlói alaposan megvitathassák gondolataikat az iparág átalakulásából adódó lehetőségekről.

„A digitalizáció korában az iparágak határain átívelő kooperáció egyre nagyobb szerepet játszik abban, hogy vonzó termékeket és szolgáltatásokat kínálhassunk az úton lévőknek” – fogalmazott Setzer, majd így folytatta: “A vállalat számára a digitalizáció az adatok mennyiségének és rendelkezésre állásának exponenciális növekedését jelenti. Setzer biztos abban, hogy „ezen adatok megbízható szűrése, elemzése és értelmezése hozza el a sikert a közlekedési ágazat számára a jövőben.”

Az egyik kiemelt fejlesztés: szem elé vetített kijelző teherautók és buszok számára

A 2016-os IAA Kiállításon mutatja be a a Continental a haszongépjárművek számára kifejlesztett szem elé vetített kijelzőt (HUD), mely a fokozott biztonságot és vezetési hatékonyságot szolgálja. Ezeknek a kijelzőknek az egyik legnagyobb előnye, hogy a sofőr anélkül tekintheti meg az aktuális vezetéssel kapcsolatos információkat, hogy levenné a szemét az útról. A Continental a HUD kijelzőnek két változatát szállítja majd az autógyártóknak. A szélvédő HUD kifejezetten az USA-ban népszerű, laposabb szélvédővel rendelkező haszongépjárművek számára alkalmas. Ezzel ellentétben a „combiner” HUD egy átlátszó lemez (reflexüveg) segítségével vetíti vissza a képet. Ez a változat az Európában elterjedt járművek számára alkalmasabb, amelyek élesebb szögben záródó szélvédővel rendelkeznek. „Úgy gondoljuk, hogy a szélvédőre vetített kijelző egy rendkívül fontos elemmé válik a jövőben az emberek és gépek közötti kommunikációban, amely növeli a haszongépjárművek biztonságát, mivel a sofőr az automata vezetés közben előre értesül a rendszer által tervezett manőverekről” – magyarázta Dr. Michael Ruf, a Continental Haszongépjárművek & Alkatrészutánpótlás Üzletágának vezetője.

HIRDETÉS
Előző cikkAlig egy hét múlva startol el a Magyar Borok Útja Rallye
Következő cikkToyota Aygo-t kapott a Miss Balaton 2016-os győztese, Nagypál Krisztina