AutóAddikt Hírek A Ford Európa kinevezte Martin Sandert a személyautó-részleg vezérigazgatójának, valamint a Ford-Werke...

A Ford Európa kinevezte Martin Sandert a személyautó-részleg vezérigazgatójának, valamint a Ford-Werke GmbH igazgatótanácsi elnökének

A Ford újabb fontos lépést tett afelé, hogy felgyorsítsa európai üzleti tevékenységeinek átalakítását, és teljes egészében felfrissítse elektromos autóinak és mobilitási szolgáltatásainak termékkínálatát, aminek köszönhetően a márka újrafogalmazhatja, milyen élmény egy Fordot birtokolni és vezetni.

A vállalat ma bejelentette, hogy június 1-től Martin Sander lesz a Ford Európa személyautó-részlegének vezérigazgatója, valamint a Ford-Werke GmbH igazgatótanácsának elnöke. Sander kinevezése (aminek során két felsővezetői pozíciót is egyesítenek), hűen tükrözi a Ford elkötelezett törekvését, hogy virágzó üzletággá fejlessze Európában az akkumulátoros elektromos járművek piacát.

Sander komoly autóipari tapasztalattal érkezik, hiszen 25 éves pályafutást tudhat maga mögött a Volkswagen Csoportnál, ahol különféle vezető posztokon dolgozott Észak-Amerikában, az Egyesült Királyságban és Európában; legutóbb az Audi AG európai értékesítésért felelős alelnöke volt.

Sander és csapatának feladata lesz, hogy a Ford minél hamarabb kínálhasson ikonikus, tisztán elektromos hajtású és hálózatba kapcsolható személyautókat, illetve az olyan kezdeményezések elindítása, amelyeknek eredményeképpen a vállalat kiemelkedő digitális ügyfélélményt kínálhat európai vásárlóinak.

Sander (akinek közvetlen felettese Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke lesz) veszi majd át azokat a feladatokat is, amelyeket korábban Roelant de Waard és Gunnar Herrmann végeztek; ők ketten tavaly év végén nyugdíjba vonultak.

“Martin rendkívül tapasztalt vezető, lenyűgöző nemzetközi gyakorlattal” – nyilatkozta Rowley. “Lendülete, vezetési stílusa és friss szemlélete felgyorsítja majd személyautó-üzletágunk európai átalakítását, hogy vásárlóink új élményekkel gyarapodhassanak.”

Sander a Ford európai személyautó-üzletágának központjának és a Villamosítási Központnak helyet adó Kölnben dolgozik majd, ahol jövő év elején már legördül a szerelőszalagról a legelső itt gyártott, tisztán elektromos hajtású személygépkocsi.

A németországi Hildesheimben született Sander a Braunschweigi Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát. Jelenleg Ingolstadtban lakik feleségével és két gyermekükkel.