AutóAddikt Magazin A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium stratégiai partnere lett az Autós Nagykoalíció

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium stratégiai partnere lett az Autós Nagykoalíció

Az Autós Nagykoalíció (ANK) érdekképviseleti tevékenysége új szintre lépett, miután Knezsik István, az ANK elnöke és Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára stratégiai megállapodást írtak alá.

fonagy_janos_knezsik_istvan

Az Autós Nagykoalíció szakmai tapasztalatával és az autóipar szereplőit tömörítő tagságával tud hozzájárulni a jogalkotási tevékenység előkészítéséhez, valamint az NFM közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos mindennapi munkájához.

A stratégiai megállapodás aláírásával Autós Nagykoalíció a jövőben még közvetlenebbül vesz részt a gépjárművek teljes életciklusával, a járművek javításával foglalkozó független és márkaszervizekkel, a járművezetéssel és vezetéstechnikai oktatókkal, az alkatrész- és kenőanyaggyártókkal, valamint a közlekedésbiztonsággal és a közlekedés okozta környezeti terhelés csökkentésével kapcsolatos hatékony és közérthető jogalkalmazást elősegítő jogalkotási tevékenységhez. Az ANK fenti irányelvek mentén véleményezi a jogszabálytervezeteket, összefogja és koordinálja a tevékenységéhez kapcsolódó szakmai anyagokat, javaslatokat fogalmaz meg, valamint nyomon követi és a minisztériummal együttműködve fejleszti tovább az Európai Uniós és hazai jogszabályi környezetet.

„Az Autós Nagykoalíció, mint az autóipar innovatív megoldásait, a kereskedők és vásárlók érdekeit, a hatékony marketing és értékesítési folyamatokat, a közösen vállalható értékeket, érdekeket és célokat egyaránt szem előtt tartó szakmai érdekképviselet kiemelten fontosnak tartja a kormányzati és piaci szereplők közti hatékony együttműködés elősegítését, hiszen az autóiparra nagymértékben támaszkodó hazai gazdaság fejlesztése csak közös érdekek és értékek mentén valósulhat meg.” – mondta a stratégiai megállapodás aláírását követően Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

„A partnerségi megállapodási rendszer működtetése lehetővé teszi, hogy megalapozott, végrehajtható jogszabályok szülessenek, a partnerek pedig részesei legyenek a szakmapolitikai döntések előkészítésnek, a távlatos gondolkodásnak. A tudatos, jövőbe mutató jogalkotáshoz pedig nélkülözhetetlenek azok az impulzusok, amelyek a szakmájukat jól ismerő, tapasztalt ágazati szereplőktől, érdekvédelmi szervezetektől érkeznek” – tette hozzá Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.