AutóAddikt Hírek A Toyota és a GAC stratégiai szövetség létrehozásáról állapodott meg

A Toyota és a GAC stratégiai szövetség létrehozásáról állapodott meg

A kínai GAC (Guangzhou Automobile Group) és a Toyota a járművek villamosítását és konnektivitását célzó partnerség kibővítésére megállapodást írt alá egy stratégiai szövetség létrehozásáról. A megállapodás célja, hogy a két vállalat segítse a kínai társadalom fejlődését ezen a területen.

A jövőbeni vásárlói igények kielégítése érdekében a Toyota globális stratégia kidolgozására törekszik az összekapcsoltság, az önvezetés, az autómegosztás és az elektromos járművek területein. Ez érvényes a világ legnagyobb piacára, Kínára is, ahol részben vagy teljesen elektromos meghajtások vezető fejlesztőjeként ismert Toyota kiemelt területként kezeli a technológiai és üzletfejlesztést, és az elektromos technológiák fejlesztése és tökéletesítése mellett szeretne széles körben hozzájárulni ezen járművek elterjesztéséhez.

A Lexus prémium és Daihaitsu budget márkát is jegyző japán autógyártó ezen a területen nem csupán leány és társult vállalataival működik együtt, de más cégekkel is. Mindennek célja hogy a globális verseny élénkítésével csökkenjenek az alapvető elektromos technológiák fejlesztési és gyártási költségei.
Mobilitási vállalatként emellett a Toyota célja, hogy vonzóbb, biztonságosabb, az összekapcsoltságon alapuló mobilitási szolgáltatásokat fejlesszen ki.
Az elektromos jártművek csak akkor járulhatnak hozzá számottevően környezetünk fenntarthatóságához, ha széles körben elterjednek. Annak érdekében, hogy a kínai vásárlókat az elektromos járművek megvásárlására ösztönözzék, a Toyota és a GAC ésszerű árat és kiváló minőséget kíván kínálni, – beleértve az üzemanyagcellás járműveket, a hibrid járműveket és a hálózatról tölthető hibrideket is. A két vállalat célja, hogy előmozdítsa az elektromos járművek fejlesztését és minél szélesebb körben történő bevezetésüket is. Az együttműködés mindemellett az erőforrások megosztása, a dolgozók kölcsönös cseréje, valamint a humán erőforrások fejlesztése révén tovább javítja a két vállalat versenyképességét.

A GAC az együttműködés keretében fejleszti vegyesvállalatait, illetve független kutatásfejlesztési tevékenységeit, ugyanakkor aktív szerepet vállal az összekapcsolt/új energiákat használó járművek és a mobilitás terén. A GAC csoport több fontos lépést is tett: idén év elején nyitotta meg hivatalosan a “GAC Intelligens, Összekapcsolt, Új Energiájú Járművek Ipari Parkját”, és az itt gyártott első, tisztán elektromos hajtású modell, az Aion S bevezetése óta igen népszerű. Idén június óta pedig hivatalosan is működik az On Time Mobilitási Platform.

A Toyota a világ első, sorozatban gyártott hibrid elektromos járműve (HEV), a Prius 1997-es bevezetése óta úttörő szerepet játszik az elektromos járművek fejlesztésében, a HEV technológiára koncentrálva. A Toyota idáig több mint 14 öntöltő millió elektromos autót értékesített világszerte, így jelentős tapasztalatra tett szert ezek fejlesztését, gyártását és értékesítését illetően. Tisztán elektromos hajtású modelleket is kínáló autógyártóként a Toyota azon dolgozik, hogy világszerte elterjessze ezeket a járműveket, ezzel is hozzájárulva a mobilitás jövőjéhez és a környezetvédelmi helyzet javulásához Kínában is.