AutóAddikt Magazin A Volkswagen Golf 25 éve érkezik Zwickauból

A Volkswagen Golf 25 éve érkezik Zwickauból

Ma 25 éve, hogy a zwickaui járműgyár gyártósoráról legördült az első Volkswagen Golf. Azóta a másodiktól a hetedik generációig több, mint 2,7 millió darabot gyártottak a sikermodellből Szászországban. Az első Golf az 5000. Polo modellel együtt készült és a Németországi Szamaritánusok Szövetsége zwickaui szervezetének adományozta a márka.

volkswagen-golf-zwickau-25-ev-2016-autoaddikt

Egy 1991-ben kiadott sajtóközleményben ez szerepelt: „A járművek a Volkswagen által szállított alkatrészekkel készülnek. A napi gyártási mennyiség 1991 közepére el kell, hogy érje a 150 darabot, 1991 végéig pedig egészen 350 darabra kell, hogy emelkedjen.” Napjainkban munkanaponként akár 1 150 Golf modell is készülhet.

„A Golf minden idők legnagyobb darabszámban gyártott Volkswagen modellje. Az a tény, hogy ez a modell már negyed százada a zwickaui járműgyárunkban készül, jól mutatja a gyártási helyszínbe vetett bizalmunkat, ugyanakkor remekül igazolja az elkötelezett csapatmunka eredményességét” – nyilatkozta Prof. Dr. Siegfried Fiebig, a Volkswagen Sachsen GmbH. műszaki és logisztikai igazgatója, a vezetőség szóvivője.

Jens Rothe, a Volkswagen Sachsen GmbH központi üzemi tanácsának elnöke így kommentálta a jubileumot: „A zwickaui gyár számára a Golf egy kiemelkedő fontossággal bíró modell. 2013 májusában a Golf Variant gyártásindításával a szászországi üzem első alkalommal kapott felelősségteljes megbízást egy sorozatgyártású modell vezető gyártóhelyszíneként. Azóta ez a modell fontos kiegészítő pillérré nőtte ki magát. Ez esetben az ügyfelek hűsége a legnagyobb elismerés, amely kolléganőink és kollégáink munkáját méltatja.”

Napjainkban Golf, Golf Variant, Passat Variant modellek illetve a Phaeton és a Bentley Continental modellek karosszériája készül a szászországi üzemben.