AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt A1406981998 sárvédő-tömítések pótlása az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140 projektautón

A1406981998 sárvédő-tömítések pótlása az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140 projektautón

Mivel az egyik oldalon kissé homemade-jelleggel lett megoldva, a másik oldalon pedig enyhén megfáradt a belső sárvédőburkolat tömítése (szélek) a W140-es Mercedes projektautón, ezért elérkezettnek láttuk ezen két apró alkatrész cseréjét. Természetesen a Mercibolt.hu segített beszerezni az eredeti, gyári termékeket.

Az A1406981998 sárvédő-tömítések pótlásához első körben el kellett távolítanunk a lökhárítót. Ezt az elemet 4 csavar, kettő felül (a hűtőnél), kettő pedig alul (vónószemekburkolatok mögött) tartja. A jobb oldali alsó vonószemburkolat eltávolításánál ügyelnünk kellett arra, hogy a külső hőmérő szenzorát is eltávolítsuk a kiszedéshez.

Fontos volt még, hogy a sarkoknál lévő felfogató csavarokat is kiszedjük, csakúgy, mint az alsó műanyag tálca, valamint a bélés összefogó csavarjait is. Miután megvoltunk a procedúrával, jöhetett a lökgárító kiemelése, kicsúsztatása az oldalsínekből. S lőn csoda: rögvest hozzáférhetővé vált a két szél, ahol szerettük volna kicserélni a tömítéseket.

Nem csak szerettük volna, meg is tettük: a kettő darab A1406981998 gumicsík remekül passzolt mindegyik oldalon: így végre teljes szigetelést kapott a sárvédőív felől a balos és jobbos kerékjáríti ív egyaránt.

Összeszerelésnél visszahajtottuk az oldalakat, ügyelve arra, hogy az újonnan felrakott gumicsíkok ne pattanjanak le a szélekről, majd miután a lökhárítóidom a helyére került, szimplán a helyükre pattintottuk a tömítéseket.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULO, Loctite (Henkel Adhesives), Olajshop.hu

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer