AutóAddikt Hírek Alig négy nap leforgása alatt Dakartól Moszkváig, Goodyear abroncsokkal

Alig négy nap leforgása alatt Dakartól Moszkváig, Goodyear abroncsokkal

A Goodyear az új Wrangler All-Terrain Adventure abroncsa bevezetését azzal ünnepelve a Goodyear, hogy próbára teszi a gumikat Rainer Zietlow világrekord kísérlete során.

A pilóta és csapata, akikkel a Goodyear már többféle útvonalon és távon is világrekordot döntött az elmúlt években, most azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a 8000 kilométeres, Dakartól Moszkváig tartó távot kevesebb mint 4 nap alatt teszi meg.

Április 22-én Rainer és navigátorai nekivágnak világrekord-kísérletüknek: az újonnan bevezetett Wrangler All-Terrain Adventure abroncsokkal felszerelt Volkswagen Amarokjukkal. Céljuk: négy nap, vagy annál is rövidebb idő alatt levezetni a Dakar és Moszkva közötti távot.

Rainer Zietlow útjuk nagy megpróbáltatást jelentő országúti és terepviszonyai fényében választotta a Goodyear új Wrangler All-Terrain Adventure abroncsát, melyet kemény próbának fog alávetni: a Szahel régió homoksivatagában biztosított tapadástól a Kelet-Európa rögös útjain elengedhetetlen futásteljesítmény és erő leteszteléséig.

A Goodyear és Rainer Zietlow közös múltra tekinthetnek vissza a látványos világrekordok felállításában: a 2014-ben Norvégiától Dél-Afrikáig megtett úttól – melynek rekordját tovább javították 2015-ben – a 2016-ban Oroszországtól Portugáliáig tartó kalandig. Öt távolsági világrekord birtokosaként Rainer most hatodik világrekord-kísérletére készül.

Idei útja során 10 országot fog átszelni: Szenegált, Mauritániát, Marokkót, Spanyolországot, Franciaországot, Németországot, Lengyelországot, Litvániát, Lettországot és Oroszországot. A Földközi-tengeren komppal fog átkelni, Tanger és Tarifa között. Mindez összesen 8000 km-t jelent, kevesebb mint 4 nap alatt.

Korábbi kihívásaihoz hasonlóan Zietlow a támogatóktól kapott összegeket a szenegáli SOS Gyermekfalu jótékonysági szervezetnek fogja adományozni, ahova közvetlenül a világrekord-kísérlet rajtja előtt látogat el. Rainer Zietlow adománya mintegy 1500 euró lesz, ami megtett kilométerenként kb. 20 eurócentet jelent.