AutóAddikt Hírek Arany kormánykerék-díjat kapott az Audi Q2 és az Audi A5 Coupé

Arany kormánykerék-díjat kapott az Audi Q2 és az Audi A5 Coupé

Az Audi Q2 és az Audi A5 Coupé is kategóriája élén végzett a 2016-os Arany kormánykerék díjátadáson.

audi-q2-audi-a5-arany-kormanykerek-2016-autoaddikt

A prémium autógyártó modelljei a „Kompakt SUV” és a „Sportautók” mezőnyét utasították maguk mögé. A nemzetközi szakemberekből álló bizottság és az „Auto Bild” magazin valamint a „Bild am Sonntag” újság olvasói szavaztak az idei év legjobb autóipari újdonságairól. Európa egyik legtekintélyesebb autóipari elismerését november 11-én adták át az Axel-Springer berlini központjában.

Az Auto Bild és a Bild am Sonntag 1976 óta ítéli oda az „Arany kormánykerék” díjat. Az idei évben hat kategóriában összesen 36 modell versenyzett az első helyekért. Az Audi Q2 és az Audi A5 Coupé diadala a négykarikás márka számára a 26. illetve 27. „Arany kormánykerék” elismerés, amelynél többet egyetlen más gyártó sem tudott begyűjteni.

Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke méltatta az elismerés jelentőségét: „Iparágunk egyik legrangosabb megmérettetésén elért nagyszerű eredményünk azt bizonyítja, hogy a kínálatunkban szereplő modellek és járműterveink igen vonzóak a közönség számára. Az Audi Q2 és az Audi A5 Coupé ennek megfelelően meggyőzte a szakértőkből, autóversenyzőkből, formatervezőkből, hírességekből és elkötelezett autórajongókból álló zsűrit, amelynek tagjai mind különböző elvárásokkal közelítettek a résztvevő autók felé.”
Az Audi Q2 a „Kompakt SUV” kategóriában állhatott fel a dobogó legfelső fokára, amelyet Rupert Stadler így kommentált: „Ez a győzelem azt mutatja, hogy az Audi Q2 modellnek sikerült megragadnia napjaink szellemét. Az Audi Q2 robusztus SUV megjelenése mellett agilis vezethetőségével, városi közlekedéshez ideális méreteivel és példás funkcionalitásával hódít. Az Audi Q2 egyértelműen igazolja, hogy a Q modellváltozatok bővülése alapvető fontosságú növekedési stratégiánk szempontjából. Vonzó alapárával pedig új ügyfeleket szeretnénk megnyerni az Audi számára.”

Az új Audi A5 Coupé a Sportautók mezőnyében diadalmaskodott. Dietmar Voggenreiter, az AUDI AG igazgatótanácsának az értékesítés és marketing területéért felelős tagja így fogadta az elismerést: „Az új Audi A5 Coupé az Audi Gran Turismo modellje, egy dinamikus sportautó és egy elegáns kupé tökéletes ötvözete. Az első A5 Coupé megjelenése mérföldkő volt az Audi márka fejlődése szempontjából. Az Arany kormánykerék elismerés pedig azt mutatja, hogy a legkorszerűbb technológiával felszerelt és a hétköznapi használatra is nagyszerű használhatóságot biztosító új A5 szintén új mércét állít.”

Előző cikk2017 tavaszán érkezik a megújult Citroën C-Elysée
Következő cikkVarga Zsombor szerint Király Viktor az ideális Toyota C-HR márkanagykövet