AutóAddikt Magazin Átadák a tízmilliomodik BMW 3-ast a BMW Welt-ben

Átadák a tízmilliomodik BMW 3-ast a BMW Welt-ben

A bajor gyártó legsikeresebb modellcsaládjának jubileumi képviselője a BMW Group müncheni egységének gyártósoráról gurult le. Az Imperial Blue metálkék fényezésű BMW 320d limuzin egy Eichstätt-i autósiskola tulajdonosához került, aki ünnepélyes keretek között vehette át a mérföldkőnek számító modellt.

bmw_320d_10_milliomodik_bmw_welt_autoaddikt

Szeptember elején gurult le a BMW Group müncheni autógyártó- és összeszerelő üzemének gyártósoráról a tízmilliomodik BMW 3-as limuzin, amely a legnépszerűbb BMW-modellsorozat immáron négy évtizedre visszatekintő sikertörténetének legújabb mérföldköve. A jubileumi modell egy Imperial Blue metálkék fényezésű BMW 320d, amelyet az egyik Eichstätt-i autósiskola tulajdonosa nagy örömmel vett át a BMW Welt csarnokában.

Eichstätt-ba került a tízmilliomodik modell

A BMW ügyfeleinek 2007 óta lehetőségük van rá, hogy az újautó-vásárlás folyamatának kiteljesedéseként a BMW Welt-ben vegyék át vadonatúj autójuk kulcsait. A bajor gyártó a tízmilliomodik BMW 3-as limuzint is itt adta át új tulajdonosának, az Eichstätt-i Xaver Bittl-nek. Az ünnepélyes járműátadásra a BMW egy különleges meglepetéssel is készült, hiszen a gyanútlan tulajdonost az Imperial Blue metálkék fényezésű BMW 320d limuzin mellett a müncheni gyár néhány dolgozója várta, akik hatalmas számokat a magasba tartva köszöntötték a tízmilliomodik modell tulajdonosát és családját. Xaver Bittl, aki egy autósiskolát vezet az Ingolstadt-hoz közeli Eichstätt-ban és megannyi éve a BMW ügyfele, felejthetetlen élménnyel gazdagodott a BMW Welt-ben.

Az ünnepélyes járműátadáson Hermann Bohrer, a BMW Group müncheni gyárának vezetője és Helmut Käs, a BMW Welt első embere is tiszteletét tette, akik kamerák kereszttüzében gratuláltak a szerencsés tulajdonosnak. „A járműátadási folyamat egy páratlanul egyedülálló élmény ügyfeleink számára, és ez ma sem volt másképp. A tízmilliomodik BMW 3-as limuzin átadása egy egészen különleges mérföldkő a vállalat számára. Boldogok vagyunk, hogy eme exkluzív esemény helyszínét is a BMW Welt adhatta” – mondta Helmut Käs.

Világméretű sikertörténet: a BMW 3-as sorozat

A BMW Group az elmúlt negyven évben több mint tizennégymillió 3-as BMW-t adott át ügyfeleinek, világszerte több mint százharminc országban, amellyel a 3-as modellsorozat a márka történetének legsikeresebb szériájává vált. A világméretű sikertörténet 1975-ben vette kezdetét, amikor is a BMW a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatta a prémium középkategória megalapítóját. Új modellgenerációival a BMW 3-as sorozat rendre utat mutat a sportosság, a hatékonyság, a kényelem, a jármű és a vezető közötti interaktív kapcsolat, valamint a járműtervezés terén. A BMW történetében a müncheni épületkomplexum kiemelt jelentőséggel bír, hiszen amellett, hogy nagy szerepe van a 3-as modellsorozat sikerében (ez a bajor gyártó egyetlen üzeme, amelyben a 3-as BMW mind a hat modellgenerációját gyártották), ünnepélyes járműátadásai világszerte híresek.

Járműátadás a BMW Welt-ben

Az ünnepélyes járműátadások lebonyolítása a BMW Welt egyik központi funkciójának számít. Az épület csarnokát úgy tervezték meg, hogy az új modellel való első találkozás a BMW minden ügyfelének felejthetetlen élményt nyújtson. A járműátadási folyamat csúcspontja az a pillanat, amikor az új tulajdonos első ízben ül be kiválasztott kedvence volánja mögé és kigurul vele München utcáira. A személyre szabott átadási forgatókönyv és a személyzet kiemelt figyelme világszerte népszerűvé tette a BMW Welt ünnepélyes járműátadásait: a komplexumba a világ minden tájáról érkeznek ügyfelek, hogy beteljesítsék álmukat. A BMW Welt-ben naponta 80-120 járművet adnak át, ez a szám azonban olykor a 160-at is meghaladja. A BMW Welt 2007-es megnyitása óta a bajor gyártó mintegy 150 000 ügyfele vehette át itt új autója kulcsait.