AutóAddikt Újdonságok Augusztusban jön az új Nissan X-Trail, a sikersztori az UEFA Bajnokok Ligája...

Augusztusban jön az új Nissan X-Trail, a sikersztori az UEFA Bajnokok Ligája döntőjével folytatódik

A Nissan X-Trail a világ legkeresettebb SUV modellje, míg az UEFA Bajnokok Ligája a világ legnagyobb évente megrendezett sporteseménye. Így nem is lehetett volna jobb alkalmat találni a Nissan X-Trail új modelljének leleplezésére, mint egy exkluzív eseményt mindössze néhány órával a döntő mérkőzés előtt.

A megújult X-Trail – a legnagyobb Nissan crossover – minősége és kifinomultsága a fejlesztéseknek köszönhetően az eddigieknél is kiválóbb lett. Az újítások közül kiemelhető a jellegzetes, robusztus új külső, a még jobb minőségű és egyben vonzó új fejlesztéseket is felvonultató belső tér, illetve az utazást ez eddigieknél is biztonságosabbá tévő új, innovatív technológiák.

A modell mindemellett új szintet képvisel a tulajdonosok mindennapjait megkönnyítő praktikum terén is. Megnyerő funkció lehet akár a Real Madrid vagy a Juventus játékosainak is az új csomagtérajtó kéz nélküli nyitása, amit a hátsó lökhárító alatti rúgó mozdulattal lehet aktiválni.

A kiemelkedő képességekkel bíró öt- vagy hétüléses X-Trail frissítése vásárlói visszajelzéseken alapult, hogy tovább erősítse a modell pozícióját a családi kalandok legtökéletesebb partnereként.

Az X-Trail elülső részének újdonságai közé tartozik a szélesített V-Motion hűtőrács, valamint a megújult formájú, a karosszériaszínt is nagyobb mértékben kihangsúlyozó, elegáns fényes fekete lökhárító.

A megújított formájú lámpacsoportok az X-Trail jellegzetes, bumeráng alakú nappali menetfényének legújabb változatát rejtik. Hangsúlyosabb lett a különbség a halogén izzós, illetve a LED-es, és most először adaptív fényszórószabályzó rendszerrel (AFS) is ellátott lámpatestek megjelenése között. Emellett az eddig köralakú ködlámpák szögletesek lettek.

A még robusztusabb megjelenés érdekében a hátsó lökhárító formaterve krómozott kiemeléseket kapott. A nappali menetfényt új teljes mértékben LED-del ellátott lámpatestek biztosítják. Az X-Trail oldalprofilját pedig új formatervű 17 és 18 colos kerekek dobják fel, amit a legmagasabb Tekna felszereltségi szinten még króm díszítőelemek is kiegészítenek.

A jelenlegi modell hatféle fényezése mellett, négy ragyogó új külső szín is megjelent: narancssárga, sötétvörös, élénk kék, valamint gesztenyebarna.

A beltér újdonságai közé tartozik a sofőr számára a ki- és beszállást megkönnyítő új, D-alakú kormány. Ez a műszeregységnek is jobb láthatóságot biztosít, a könnyen használható, új négyirányú vezérlőgombok pedig a lehető legkisebb mértékben vonják el a figyelmet az útról. A kormánykerék emellett most először fűthető változatban is rendelhető.

Megújultak az utastérben felhasznált anyagok is, beleértve a jobb minőségű bőrkárpitozást. Szintén most először van lehetőség fűtött ülések rendelésére előre és hátra is. A Tekna felszereltségi szint opciós extrája a lenyűgöző fekete betétes ülések, natúr bőr párnázással.

A csúcsminőségű audiorendszert hiányoló vásárlói jelzésekre válaszul a Tekna felszereltségi szint része lett a teljesen új fejlesztésű nyolchangszórós BOSE Premium hangrendszer. Ez a Nissan európai modelljeihez valaha kínált legkiválóbb hangrendszer.

Most először az alapfelszereltség része a DAB digitális rádió, míg az érintőképernyős NissanConnect navigációs rendszer felhasználói felülete a könnyebb használat érdekében még inkább “applikációszerű” lett. A jobb vétel és a korszerűbb megjelenés érdekében pedig a tetőre „cápauszony” antenna került.

Az új X-Trail belső terének sokoldalúsága a kalandkedvelő családok tökéletes partnerévé teszi. Kiemelkedő helykínálatot és kényelmet kínál, beleértve a kategória legnagyobb lábterét a második üléssorban. Az autó tele van okos tárolóhelyekkel és olyan praktikus megoldásokkal, mint a második sor mozgatható és dönthető ülései.

A beltér újragondolt elrendezésének köszönhetően az új X-Trail csomagtere tágasabb mint valaha, az ötüléses változat esetében a VDA szabvány szerinti térfogata 550-ről 565 literre nőtt. Az összes ülés lehajtásával a csomagtér befogadóképessége 1996 literre bővíthető.

Az összes X-Trailben megtalálható a Nissan innovatív poggyásztér-elválasztó rendszere, ami a polcok és választóelemek kilencféle konfigurációját teszi lehetővé. Rejtett tárolóhely gondoskodik arról, hogy értékeink ne legyenek szem előtt, így az autó ideális kiindulópont lehet a családi kirándulásokhoz.

A rugalmasság és az igényeik szerinti szabadság újabb szintjét kereső sofőrök számára az új X-Trail 2018 folyamán a ProPILOT önvezető rendszerrel is elérhető lesz. A ProPilot rendszer autópályán akár sűrű forgalomban, akár nagy sebességű utazásnál is képes a kormányzásra, a gázpedál és a fékek kezelésére, ha nincs szükség sávváltásra.

Ez a technológia az X-Trailben újdonságként megjelenő Nissan Intelligens Mobilitás rendszerek egyik példája. Ezek közé tartozik még a gyalogosokat felismerő intelligens vészfékezési asszisztens és a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető jelzés is. Ez a rendszer fény- és hangjelzésekkel is figyelmeztet, ha közeledő járművet érzékel, miközben a sofőr tolatni próbál.

Az X-Trail változatlanul három különböző, de egyaránt takarékos motorral rendelhető, köztük a tavaly debütált 177 LE-s 2 literes dízelmotorral. Ez egyben azt is jelenti, hogy mindenki kiválaszthatja a saját igényeinek legmegfelelőbb X-Trailt, legyen ez akár a benzines vagy a kétféle teljesítményszintet kínáló dízel változatok valamelyike hatfokozatú kézi vagy CVT Xtronic automata sebességváltóval, első- vagy összkerékhajtással és öt, vagy akár hét üléssel.

Philippe Saillard, a Nissan Europe értékesítésért és marketingért felelős alelnöke a következőket fűzte a hírhez: „A Nissan az UEFA Bajnokok Ligája hivatalos autóipari támogatója, a labdarúgás szeretete pedig világszerte rengeteg családot köt össze. Mi lehetne hát jobb alkalom a családi kalandok legtökéletesebb partnere, a Nissan X-Trail bemutatására, mint a 2017-es Bajnokok Ligája Cardiff-ban megrendezésre kerülő döntője?”

Az Egyesült Államokban Rogue néven is forgalmazott X-Trail-ből az első változat 2000-es bemutatása óta több mint 3,7 millió darab fogyott. Ebből mintegy félmillió jutott Európára, ahol az X-Trail továbbra is kiugró népszerűségnek örvend.

2014-es megjelenése óta a teljesen megújult harmadik generációs modellből Európában mintegy 115 000 darabot adtak el évről-évre erősödő kereslet mellett: 2015-ben a 2014-es mennyiség kétszeresét értékesítették, majd 2016-ban még további 40 százalékkal nőttek az eladások.

A 2016-os pénzügyi évben az X-Trail (és a Rogue) 766 000 darab eladott autóval a világ legnépszerűbb SUV modelljének bizonyult, minden versenytársát megelőzve.

Az új Nissan X-Trail értékesítése 2017. augusztusában indul.