AutóAddikt Magazin Autók New Yorkban 2022 – Mercedes-Benz S320 W140

Autók New Yorkban 2022 – Mercedes-Benz S320 W140

Legutóbbi New Yorkban történt látogatásunk során kiemelt figyelmet szentelt az Autóaddikt az ottani autó-felhozatalnak. Leginkább nyilván – stílszerűen – a helyi USA-modellek után érdeklődtünk, no meg ebből a kínálatból jött szembe értelemszerűen a legtöbb.

Érdekes, hogy európai, vagy nem specifikusan amerikai modellből is rengeteg van. E témában többször jelentkezünk majd az Autóaddikt hasábjain. Ráadásul az sem elhanyagolan tény, hogy az USA-ban, kiváltképp New Yorkban is szeretik a youngtimereket, oldtimereket.

Így hát mi mással is kezdhetnénk a New York autós cikksorozatunkat, mint egy, az Autóaddikt számára különösen fontos modellel, egy W140-es Mercedes-Benz S320 típussal. Igen, bármily meglepő, NYC-ben is belefut az ember ilyen autóba.

Az S320-as W140 Mercedes a World Trade Center környékén, nem messze a Financial District-től parkolt, egy szálloda előtt. Az autó faceliftes példány volt, feltehetően 1995 utáni; az állapotát, illetve a látható (belső) felszereltségét tekintve inkább a széria végéről származhatott.

Több dolog tekintetében nem volt autentikus az autó. Elsőként a hátsó lámpák, a középső prizma tűnt szembe, ezekről lerítt, hogy untángyártott darabok, ráadásul a csúnyábbik kivitelből. Emellett szólt, hogy legalább újnak, úkszerűnek tűntek, így az egész autó állapotára jótékony hatással volt az összkép.

Felnik tekintetében sem erősödött a gyári irány: ahogyan a fotókon is látható, a W220-as gyári felniszettjét viselte a W140-es.