AutóAddikt Magazin Az autós töltők előnyei

Az autós töltők előnyei

A mobiltelefonok mindennapjaink elengedhetetlen kellékei. Ez nem véletlen, hiszen, a telefonálás és az üzenetküldés mellett, sok már funkciót is betöltenek. Zenehallgatásra, fényképezésre, videózásra, navigálásra, edzéskövetésre, okosotthon vezérlésére és még sok más tevékenységre használjuk.

Mindez természetesen energiát igényel, nem is keveset, így a gyakori igénybevétel miatt a telefonunk nem bír ki egy egész napot egy töltéssel. Biztos mindenkivel megtörtént már, hogy a nap kellős közepén, a legkellemetlenebb pillanatban, hagyta cserben telefonja. Hogy ezt elkerüljük, érdemes minden lehetőséget kihasználni, amikor energiát tölthetünk mobiltelefonunkba. 

A felgyorsult világban sokat utazunk, sokat ülünk autóban, és ezt remekül ki tudjuk használni arra is, hogy rátöltsünk telefonunkra. Erre kitűnő segítséget nyújtanak az autós töltők.  Ez egy igen hasznos kis termék, különösen azoknak, akik naponta ülnek autóban. De azoknak is kifejezetten ajánlott a beszerzése, akik csak ritkábban, nagyobb utak során ülnek gépjárműbe. Nekik különösen azért hasznos, mert nyaralások, kirándulások alkalmával a navigációs alkalmazások még nagyobb energiát használnak fel, és egy autós töltő segítségével mindig maximumon tarthatjuk az akkumulátorunk töltöttségi szintjét. Így nem kell attól tartanunk, hogy ez teljesen ismeretlen környezetben eltévedünk csak azért, mert a telefonunk éppen lemerült…

Nem csak a sofőrnek jelent nagy segítséget az autós töltő, hanem az utasoknak is. Bizonyára nagyon hálásak lesznek, ha egy hosszú út során feltölthetik készüléküket, és zökkenőmentesen tudnak zenét hallgatni, internetezni, fotózni vagy videózni útközben. 

A mobiltelefon használata vezetés közben kifejezetten tilos, így ez remek alkalom arra, hogy feltegyük tölteni, hogy mindig elérhetők legyünk és hogy ne merüljünk le. Ha azt szeretnénk, hogy telefonunkért ne kelljen lenyúlni vagy szélsőséges esetben ölben tartani, akkor mindenképpen ajánlott beszerezni egy autóba szerelhető mobiltartót, amelyben stabilan állhat és szem előtt is lehet. Ez különösen a navigációs alkalmazások használatakor jelent nagy segítséget. Több félével találkozhatunk, vannak tapadókoronggal és csipesszel felszerelhető változatok. A mágnessel működő telefontartók kényelmes és egyszerű használatot tesznek lehetővé. 

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy télen a hideg is megterheli az akksinkat, és gyorsabban is merül le. Ezért is érdemes tartani az autóban egy autós töltőt. Nagyobb utak során a gyermekek is jobban bírják majd az egyhelyben ülést, ha közben rajzfilmet nézhetnek vagy éppen valami szórakoztató játékot játszhatnak. Mindeközben nem kell attól tartani, hogy nem bírja majd ki szuflával a telefon az utat, hiszen folyamatosan bedugva tarthatjuk. 

Az autós töltőket minden gépkocsiban használni lehet. A szivargyújtó aljzatba kell csak csatlakoztatni a töltőfejet, ezután pedig készülékbe. Biztonsági okokból nem szabad őrizetlenül a töltőn hagyni a telefont. Olyan típusú töltőt is vásárolhatunk, amely több USB bemenetet is tartalmaz, így az utasok a telefonjukhoz tartozó kábel segítségével, használni tudják a töltőnket. Egyszerre akár többen is.  Léteznek olyan autós töltők is, amelyeknél a töltési sebességet is ki tudjuk választani. A gyorstöltő opció pedig extra gyors feltöltést tesz lehetővé. 

Az autós töltőkkel természetesen nem csak mobiltelefonunkat, legyen az Android vagy Iphone, tudjuk feltölteni, hanem táblagépünket is. Vásárlás során érdemes hosszútávra gondolkodni, és odafigyelni a minőségre is. A gyenge minőségű, silány anyagból készült és utángyártott töltők kárt tehetnek a telefonunkban vagy a táblagépünkben.

(X)