AutóAddikt Magazin Az új Goodyear EfficientGrip Performance 2 nyerte az Auto Express nyáriabroncs-tesztjét

Az új Goodyear EfficientGrip Performance 2 nyerte az Auto Express nyáriabroncs-tesztjét

Az Egyesült Királyság legnépszerűbb heti autós magazinja, az Auto Express. A magazin közzétette éves nyáriabroncs-tesztjének eredményeit, melynek győztese idén a Goodyear lett. 

A teszt a világon a legnagyobb számban eladott abroncsméretre, a 205/55R16 termék típusra összpontosít. Tíz különböző abroncsmárkát vetettek össze a szakértők a legfontosabb jellemzők, köztük a nedves és száraz utakon tapasztalható kezelhetőség, a fékezés, a vízen felúszás, a zajszint, a gördülési ellenállás és az ár terén. 

Az új Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncs a teszten végig jól teljesítve szerezte meg az első helyet. Az Auto Express által felkért és teszteket elvégző szakember Kim Adams így nyilatkozott: „A most bemutatkozó EfficientGrip Performance 2 győzött. Az abroncs sikeresen megőrzi teljesítményét nedves utakon hatékonyan kínálva egyensúlyt a száraz tapadás és a lenyűgöző üzemanyag-gazdaságosság között.”

Az abroncs a Wet Braking és a Dry Stability Plus technológiákat ötvözi, így nem meglepő, hogy az első helyen végzett a száraz úton tapasztalható kezelhetőség terén az Auto Express tesztjén. 

A teljesítmény ezen területeit Adams így értékelte: „Nedves úton is jó érzés volt a kormány mögött ülni: az első kerekek megőrizték erejüket a hátsó kerekek feletti irányítás elveszítése nélkül. A száraz pályára váltva a legújabb EfficientGrip igazán elemébe jött. Jól fordult a kanyarokban, és a többi abroncsnál nagyobb hajtóerők mellett állt ellen a kisodródásnak. Legtöbb vetélytársához képest tapadását is később veszítette el.” 

Az igen elismert teszten az abroncs a gördülési ellenállás és a zajszint tekintetében is győzelmet aratott.

Mike Rytokoski, a Goodyear Europe marketingvezetője az eredmény kapcsán megjegyezte: „Rendkívüli öröm számunkra, hogy az új EfficientGrip Performance 2 az első helyen végzett ezen a fontos abroncsteszten. Egyrészt bizonyítottuk, hogy abroncsunk jól teljesít az Auto Express vizsgálati kritériumokat illetően, másrészt tudjuk, hogy új termékünk egyik legnagyobb előnyét potenciális futásteljesítménye adja.” A szakember kifejtette, hogy a Mileage Plus technológiának köszönhetően futásteljesítménye 50%-kal nagyobb elődjéhez viszonyítva, illetve 20%-kal jobb a második helyen álló vetélytársához, a Michelinhez képest – amint azt a TÜV SÜD független vizsgáló szervezet igazolta. „E termékünk rendre dobogós helyezéseket szerez az abroncsteszteken szerte Európában, az Auto Express tesztjén aratott győzelme pedig újabb trófeával gazdagítja eme gyűjteményt” – összegezte a Goodyear szakembere.