AutóAddikt Újdonságok Az új Nissan Leaf már ProPILOT technológiával lesz felruházva

Az új Nissan Leaf már ProPILOT technológiával lesz felruházva

A hamarosan bemutatkozó, 100%-ban elektromos Nissan LEAF legújabb megközelítése a legmodernebb ProPILOT technológiával érkezik, mely – egysávos autópályás vezetés esetén – önvezető funkciót kínál. A technológia egyetlen gombnyomással aktiválható, és autópályán sűrű forgalomban, nagy sebesség esetén is képes a kormányzásra, gyorsításra és a fékek kezelésére, ha nincs szükség sávváltásra.

Az elkövetkező években a Nissan ProPILOT technológiája egyre nagyobb önállóságra lesz képes, míg végül megbirkózik majd a városi kereszteződések kihívásaival is. A biztonságosabb és egyben élvezetesebb közlekedést ígérő ProPILOT technológia szerves részét képezi a Nissan „Intelligent Mobility” jövőképének. Ez a jövőkép foglalja össze a vállalatnak az autóhasználattal, az alkalmazott hajtásrendszerekkel, valamint az autók társadalmi integrációjával kapcsolatos fejlesztési terveit.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője így nyilatkozott: „A Nissan LEAF, mint a Nissan Intelligent Mobility tökéletes megtestesítője, lesz a legfejlettebb elektromos jármű a piacon. Az élen járó ProPILOT technológia bevezetése a Nissan LEAF-ben az elektromos járművek számos előnyét teszi majd elérhetővé, melyek elhozzák a kevésbé zsúfolt, és tisztább városok lehetőségét a jövő generációi számára.”

Az új – ProPILOT rendszerrel felszerelt – Nissan LEAF hamarosan bemutatásra kerül! A legfrissebb információkért és hírekért kövesse az #ElectrifytheWorld-t.

HIRDETÉS
Előző cikkFord: többé nem szükséges körbe-körbe tekintgetni, merről jön a szirénázó autó
Következő cikk[TESZT] Hyundai Ioniq hybrid 1.6 GDi Premium – meggyőző érvek