AutóAddikt Magazin Az új NissanConnect még jobb infotainment élményt nyújt a Micra tulajdonosoknak

Az új NissanConnect még jobb infotainment élményt nyújt a Micra tulajdonosoknak

A Nissan Micra szupermini csapotthátúhoz új, kibővített funkcionalitást kínáló NissanConnect Infotainment rendszer érhető el.

Az ügyfelek élvezhetik a zökkenőmentes és intuitív konnektivitás előnyeit. Az Android Auto és Apple CarPlay kompatibilitást is kínáló NissanConnect-rendszer lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megtervezzék útjukat, mielőtt elindulnának otthonukból vagy munkahelyükről. A kimagasló pontosságú és optimalizált útvonal megtervezéséhez a TomTom Premium navigációs rendszer valós idejű forgalmi adatait használja.

A felhasználók a TomTom utcaszintű navigációs alkalmazásából közvetlenül elküldhetik a célállomást az autónak.

A Nissan Micra új integrált érintőképernyős fejegységet kapott, illetve egy továbbfejlesztett kijelzőt a műszeregység műszerei közé, mindemellett a kormánykerék gombjai is megújultak.

Az új NissanConnect-fejegység nagyméretű, héthüvelykes érintőképernyőjének mérete ugyan nem nőtt az elődhöz képest, de kevesebb fizikai gomb található rajta és új multi-touch képességeket is kapott. A főképernyő teljesen testre szabható, így a felhasználók parancsikonokat is hozzárendelhetnek a gyakori feladatokhoz. Acenta, N-Connecta és Tekna szinteken az Android Auto és Apple CarPlay-rendszerek is az alapfelszereltség részét képezik.

A műszerfali kijelzőt is átdolgozták, így az további információkat jelenít meg telefonhívások és SMS-üzenetek fogadása során.

A Micra csúcstechnológiás hangfelismerő rendszert is kapott, a hangutasítások a kormánykerék átdolgozott gombjaival érhetők el. A hangvezérléssel immár lehetséges hívások kezdeményezése, SMS-üzenetek felolvastatása és a zenelejátszás vezérlése is.

A frissített NissanConnect-rendszerhez továbbfejlesztett navigációs rendszer is tartozik. Az új intuitívan kezelhető funkciók között megtalálható az egysoros keresés és a multi-touch, mellyel a térkép nagyítható vagy kicsinyíthető.

A felhasználók okostelefonjukról még otthon megadják az úti célt, elküldhetik azt az autónak, így amint beülnek a kormány mögé, azonnal a navigáció segítségével indulhatnak útnak. Később a Saját jármű keresése funkcióval elmenthetik az autó parkolóhelyét, amikor visszaváltanak a telefonos navigációra az út utolsó, gyalog megtett szakaszán.

Az új NissanConnect rendszer valós idejű forgalominformációkat is biztosít, és lehetőség van az útvonal újratervezésére menet közben is, hogy az utazás a lehető legrövidebb ideig tartson. Ez a szolgáltatás öt évig ingyenes és átruházható a második és harmadik tulajdonosra is.

A csomag vezeték nélküli térképfrissítéseket is tartalmaz, négy ingyenes frissítéssel, minimum három éven át. Ez a szolgáltatás is teljesen átruházható a későbbi tulajdonosra.

A TomTom navigáció N-Connecta és Tekna szinteken alapfelszereltség, Acenta szinten opcionális.

A Micra frissítése nem csak a NissanConnect infotainment rendszert érintette. A hátsó elektromos ablakemelők az alapfelszereltség részét képezik N-Connecta és Tekna szinten, míg Acenta szinten opcionálisan rendelhetők. N-Connecta és Tekna felszereltségi szinteken az automatikusan sötétedő visszapillantó tükör az alapfelszereltség része. A hátsó parkolássegítő érzékelők is megváltoztak, így azok jobban illeszkednek a hátsó lökhárítóba.