AutóAddikt Újdonságok Az új Opel Grandland X plugin hybrid már fronthajtással is kapható

Az új Opel Grandland X plugin hybrid már fronthajtással is kapható

Jön a következő villamosított Opel: a tisztán elektromos Opel Corsa-e és az összkerékhajtású Grandland X konnektoros hibrid után már megrendelhető az elegáns SUV fronthajtással is.

Ezáltal a Grandland X az első Opelként áll rendelkezésre kétféle hibrid változatban, mint a teljesítményét négy kerékkel az útra átvivő Grandland X Hybrid4 (WLTP1-fogyasztás:1,4-1,3 l/100 km, CO2-emisssszió 32-29 g/km; NEFZ2-fogyasztás: 1,6-1,5 l/100 km, 36-34 g/km CO2; mindkettő súlyozott, kombinált), illetve az ugyanolyan hatékony, elsőkerék-hajtású Grandland X Hybrid. Az új fronthajtású változat 11 690 000 forinttól indul.

A fronthajtású autó rendszerteljesítménye 165 kW/224 LE, húzós nyomatéka pedig eléri a 360 newtonmétert. A Grandland X első kerekeit 1,6 literes benzines turbómotor és villanymotor hajtja. WLTP1-fogyasztása 1,5-1,4 l/100 km, CO2-emissziója 34-31 g/km (NEDC2: 1,7-1,5 l/100 km, 37-35 g/km CO2; mindkettő súlyozott, kombinált, ideiglenes adatok). Tisztán elektromos üzemre kapcsolva a Grandland X Hybrid akár 57 kilométert tehet meg CO2-mentesen (WLTP1 szerint; NEDC2: 60-65 kilométer; ideiglenes adatok).

Komfortja – mint mindegyik Opelé – elsőrangú: a Grandland X Hybrid maximális stabilitása és kényelmes rugózása az igényes Multilink hátsó hídnak köszönhető. Vezetőjét és utasait a Navi 5.0 IntelliLink nagy, színes érintőképernyője csatlakoztatja. A biztonságot szériában fokozzák olyan asszisztensek, mint az automatikusan vészfékező, gyalogosfelismerő frontális ütközésveszély-figyelmeztetés, a sávtartó asszisztens és a fáradtság-felismerő. Ezekhez járul az elektromos klímakompresszor, illetve fűtés, valamint a regeneráló fékrendszer, amely lassításkor visszanyeri és az akku töltésére használja a mozgási energiát, meghosszabbítva az elektromos hatótávot.

Modern hibrid villanymotorral és közvetlen befecskendezésű benzines turbóval

Az új Opel Grandland X Hybridet a hibridhajtás követelményeinek megfelelően beállított 1,6 literes, közvetlen benzinbefecskendezésű turbómotor és villanymotor hajtja. A 133 kW/180 LE teljesítményű négyhengeres közepes és nagy sebességeknél dolgozik, a másik lassú és közepes tempónál gondoskodik arról, hogy nulla emisszióval lehessen megtenni a napi ingázások zömét. A villamos hajtás 81 kW/110 lóerejét elektromos nyolcfokozatú automata továbbítja az első kerekekre.

A helyzetnek és preferenciáinak megfelelően háromféle menetmód, Elektro, Hybrid és Sport közül választhat az Opel Grandland X Hybrid vezetője. A Hybrid-mód automatikusan biztosítja állandóan a legjobb haladást, nagy hatékonysággal. Városban egyszerűen átkapcsol az autós Elektro-módra – és máris nulla emisszióval közlekedik. Ha nagyobb menetdinamikára van igény, a Sport-mód kombinálja a két motor erejét. A Grandland X Hybrid 8,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, csúcssebessége 225 km/óra.

Akárcsak az összkerékhajtású változat, az új Grandland X Hybrid is 13,2 kWh kapacitású lítiumion-akkut hordoz helytakarékosan a hátsó ülések alatt, semmit sem csorbítva az utas- és csomagtéren. Egyszerű és praktikus a szériában hozzá tartozó 3,7 kW-os fedélzeti töltő (opció: 7,4 kW). Mode 3 kábellel és 7,4 kW-os fedélzeti töltővel, a töltőállomástól függően, akár két órán belül is visszanyerhető a teljes kapacitás. A színes érintőképernyő értékes információkat ad hatótávról, töltőáramról és fogyasztási statisztikáról.

Ellazító autózás: Free2Move szolgáltatás, myOpel app, OpelConnect

Az OpelConnect átfogó szolgáltatásai kényelmesebbé teszik az utazást a Grandland X Hybridben. A myOpel appal távolból programozható a töltési idő, vagy kapcsolható be a klímaberendezés. Az OpelConnect szolgáltatásban olyan funkciók vannak, mint a Live-navigáció, valós idejű útinformációkkal, a jármű adatainak lehívása, vagy műszaki segítség, illetve a mentők közvetlen elérése, a piros gombbal. Légzsákos vagy övfeszítő baleset után automatikusan megy ki a vészhívás.

Folytatódik az Opel elektromos offenzívája: 2024-ig valamennyi modellt villamosítanak

Az új fronthajtású Grandland X Hybrid lendületet ad az Opel elektromos offenzívájának. Már jövőre kijön a Vivaro-e, a márka első akkumulátoros-elektromos haszonjárműve. 2021-ben követi a szintén villamos Combo Life, Combo Cargo és Zafira Life. 2024-re villamosítanak minden Opel-típuscsaládot.