AutóAddikt Autó-motorsport Bajnokok tesztelték a HELL elektromos gokartját

Bajnokok tesztelték a HELL elektromos gokartját

Már csak másfél hét, s nyílik a HELL cégcsoport legújabb, nagyszabású turisztikai beruházása, az Avalon Park családi- és szórakoztató centrum.

Az első ütemben elkészülő attrakciók között található a HELL KART & Event Center, mely Európa egyik legmodernebb elektromos gokart pályája. A 32+1 kétszemélyes RIMO elektromos gokartokból álló flotta már megérkezett Miskolctapolcára. A HELL két kiváló versenyzője, Bús Edina és Bessenyey Zoltán tesztelhették elsőként a járgányokat, sőt egy összehasonlító teszt keretében – a benzines társakkal összevetve – házi versenyt is tartottak tegnap Szikszón, a HELL gyáránál.

„A mai teszt apropóját elsősorban az adja, hogy hamarosan a nagyközönség előtt is megnyílik az egyedülálló erdei elektromos gokart pályánk, melynek legfőbb különlegessége, hogy – szemben a benzines változattal – teljesen környezetbarát, zéró füst és szennyezőanyag kibocsájtással. Mindeközben pedig, a sisakba épített hanggenerátornak köszönhetően teljes élményt nyújt a száguldás és a verseny szerelmeseinek. Ráadásul további előnye még, hogy a benzines változatokkal szemben jobb a gyorsulása, nagyobb teljesítményre és sebességre képes, szóval mindenképpen az elektromos változat az, ami a gokartozásban a jövőt jelentheti” – mondta el az Avalon Park szóvivője, Tóth Eszter Anna.

A HELL, lévén, hogy több kiváló autóversenyzőt is a csapatában tudhat, amolyan háziversenyt rendezve tartotta meg a frissen üzembe helyezett elektromos gokartjai első tesztjét – erejüket, gyorsaságukat és teljesítményüket is – összevetve a hagyományos változataival. Bessenyey Zoltán (Bzz), kétszeres Európa-bajnok rali versenyző udvariasan hölgy csapattársának, Bús Edinának, a B3 Racing autóversenyzőjének adta át a választás jogát, így Edina a HELL Kart gokartjának ülésében, Bzz pedig egy benzines gokartban vágott neki a küzdelemnek. A teszt végeredménye nem okozott túl nagy meglepetést, hiszen az előzetes várakozásoknak megfelelően a benzines változat jóval lassabbnak bizonyult, mind a kigyorsításánál, mind pedig a szlalom feladatnál.

Június 14-től az elektromos gokartok mindenki számára kipróbálhatóak Miskolctapolcán, az Avalon Parkban.

Bővebb infó:

www.avalonpark.hu/gokart

www.hellkart.hu