AutóAddikt Újdonságok Bemutatkozott az új, 2021-es modellévű Mercedes-Benz S-osztály

Bemutatkozott az új, 2021-es modellévű Mercedes-Benz S-osztály

Bemutatták az új, 2021-es modellévű Mercedes-Benz S osztályt. Az új luxusszedán lesz az első sorozatgyártású jármű, amelyet a Mercedes a bemutatással párhuzamosan megnyitó Factory 56 összeszerelő csarnokában építenek.

Az új Mercedes-Benz S-osztály az 56-os számú gyártóegységben, a németországi sindelfingeni gyárban készül, nem kessze Stuttgarttól. Az új összeszerelőcsarnok innovatív technológiákat és speciális munkafolyamatokat alkalmaz, amelyek eddig nem ismert, új tendenciákat szabnak az autóiparban. A gyártó a világpremierrel egy időben nyitotta meg a jövő autógyárát megfogalmazásuk szerint.

Ola Källenius, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG igazgatóságának elnöke elmondta: „Az S-osztály a Mercedes ikonja. Hihetetlenül lenyűgöző mindaz, amit technikai szinten nyújt. És ugyanolyan lenyűgöző, ahogy az autó mögött álló csapat a maximumot teljesítette a menetrend szerint, tekintettel erre a rendkívül összetett, magas szintű részletességet felvonultató és nagy figyelmet igénylő termékre.”

A Mercedes közleményében a következőkre is kitér: „Az új Mercedes-Benz S-osztály számos újítással újradefiniálja az autóipari luxus-szegmenst. Nem csak sokkal intelligensebb lett, hanem a vezetési élményt is új szintre emeli. A hangsúly itt a vezetőn és az utasokon van, akik minden érzékükkel képesek megtapasztalni a luxusszedánt, eggyé válnak vele. A Mercedes-Benz felhasználói élményének (MBUX) új generációja olyan innovatív lehetőségeket kínál mind a sofőröknek, mind pedig az utasoknak, mint maga az interakció személyre szabása. A beltér minden eddiginél jobban teljesíti a „harmadik hely”, az otthon és a munkahely közötti magánszféra összes igényét.

A gyártó az új S-osztály bepillantást enged az újonnan létesített ultramodern gyártóbázis működésébe, tudásába.

Fotók: Mercedes-Benz